Gönderen Konu: Laptopu Sarja takıp oyuna girince mavi ekran verip resetlemesi ?  (Okunma sayısı 2205 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '03
  • 33 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Arkadaslar bende acayip bir sorun var 2 aydır ugrasıyorum sorunu bir türlü çözemedim gitmedigim bilgisayarcı kalmadı. Bu sorun olmadan önce bilgisayarcıya laptopu temizletmiştim. şimdi gelelim benim sorunuma bilgisayar normal çalısıyor hiçbir sıkıntısı yok ancak sarja takılı oyuna girince harici ekran kartından mıdır nedir bilgisayar resetliyor kendini. kendim deneme yanılma yoluyla kesfettim batarya takılı iken oyunu açıyor oynatıyor sarj bitinceye kadar. kafayı yemek üzereyim... baska sarj aleti batarya ile denedim bilgisayara kaç kez format attım yine de olmadı.. daha önce gruba ekran kartıyla ilgili sıkıntı yazmıstım ama sorun ekran kartında degil bu sarja takılınca makine kafayı yiyor

Bilgisayar samsung NP350V5C-S01TR fikir verebilecek arkadas olursa memnun olurum saygılar
2003 CoRoLLa TeRRa 1.6 VVT-İ

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Laptopu Sarja takıp oyuna girince mavi ekran verip resetlemesi ?
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2016, 06:39:18 »
Mavi ekran verdiğinde ne yazıyor.  Genelde neden dolayı yazdığını belirtir.  Mavi ekran verip kapatıyorsa göremiyorsan bir yerlerde mavi ekranda kalması baştan başlamaması için ayarı vardı ama şimdi hatırlamıyorum. Video çek telefondan ve mavi ekran da ne yazıyor durdurarak izle kaydını.

Benim çok eski bir Laptop vardı ekranı kafayı yemiş gibi olmuştu garip şekiller çıkıyordu. Ve mavi ekran vererek kapatıyordu.Temizledim falan fayda etmedi en son 10tl ye N11 den 30gr termal macun alıp hem işlemci hemde ekran kartına sürüp soğutucu bakırını değdirerek vidaladım.  Şu anda hiç bir sıkıntısı kalmadı. İşlemci, ekran kartı soğutma olayı çok önemli  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2016, 09:07:49 »
Anakart bios güncellemesi yapıldı mı  ? Güç ayarlarını kontrol et . Şarjda iken batarya da iken gibi kısımları herşeyi eşit hale veya tam güçte şeklinde değiştir . Batarya yı çıkarıp sadece şarj cihazı ile kullanmayı dene . Bilgisayara sonradan ram takıldı ise  söküp den veya ramlar ı çıkarıp yerlerini değiştirmeyi dene . Hiçbiri sorununa çözüm olmazsa çok yüksek ihtimal anakart sorunlu .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '03
  • 33 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 22, 2016, 01:17:03 »
Anakart bios güncellemesi yapıldı mı  ? Güç ayarlarını kontrol et . Şarjda iken batarya da iken gibi kısımları herşeyi eşit hale veya tam güçte şeklinde değiştir . Batarya yı çıkarıp sadece şarj cihazı ile kullanmayı dene . Bilgisayara sonradan ram takıldı ise  söküp den veya ramlar ı çıkarıp yerlerini değiştirmeyi dene . Hiçbiri sorununa çözüm olmazsa çok yüksek ihtimal anakart sorunlu .

bilgisayarcıya geri verdim abi anakart bios güncellemesi yapılmadı sanırım
2003 CoRoLLa TeRRa 1.6 VVT-İ