Gönderen Konu: 2015 Corolla 1.33 Life Pas Problemi  (Okunma sayısı 6591 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 17800
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2015 Corolla 1.33 Life Pas Problemi
« Yanıtla #20 : Nisan 23, 2016, 18:35:16 »
Bugün servise gitmeden boya koruma uygulaması yapan bir yere uğradım arkadaşlar baktı reçine olduğunu söylediler, kille bir kısmını çıkarttılar, reçine tavanda olur gebelde buralarda olmasının ilginç olduğunu söylediler. Pas diye biraz aldık yürüdük [emoji18]  Bu vesile ile boya koruma yaptırmaya karar verdim.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 23, 2016, 18:35:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 23, 2016, 18:40:40 »
Bugün servise gitmeden boya koruma uygulaması yapan bir yere uğradım arkadaşlar baktı reçine olduğunu söylediler, kille bir kısmını çıkarttılar, reçine tavanda olur gebelde buralarda olmasının ilginç olduğunu söylediler. Pas diye biraz aldık yürüdük [emoji18]  Bu vesile ile boya koruma yaptırmaya karar verdim.

Hocam ben halen demir tozu lekesi diye düşünüyorum malum her yer inşaat vs. Araç tozlanıp ıslanıp kuruyunca ister istemez o tozlar hem boyaya yapışıyor hemde pas rengibi alıyor. Ben bizzat kendi arabam için demir tozu sökücü alıp denedim. Zaten demir tozuysa o benekler renk değiştiriyor. Hatta gözle görmediğimiz demir tozları bile minik minik renk değiştiriyor.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 01, 2016, 22:22:00 »
Aynı problem bende de var 1.33 2014 corolla . Taş zıplayıp boyayı kaldıran heryerde pas var . Abim fabrikada çalışıyor. Arabaların paslanmaz garantisi var diye . Birçok kat boya atılıyo diye bi sıkıntısı olmaz dedi. Ama ben yine de yarın wd40 ile çıkartmayı bi deneyeyim.
1.5 dream

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Mayıs 01, 2016, 22:26:23 »
Aynı problem bende de var 1.33 2014 corolla . Taş zıplayıp boyayı kaldıran heryerde pas var . Abim fabrikada çalışıyor. Arabaların paslanmaz garantisi var diye . Birçok kat boya atılıyo diye bi sıkıntısı olmaz dedi. Ama ben yine de yarın wd40 ile çıkartmayı bi deneyeyim.
Hocam taş çarpması sonucu meydana gelen boya kalkmalarının olduğu yerlerde pas lekesi normal. Pas lekesini çıkarıp rutuş yapmanızda fayda var.

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 01, 2016, 22:35:57 »
İnternette color n drive diye bir ürün var onu tavsiye eder misiniz?
1.5 dream

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 02, 2016, 00:11:27 »
Arkadaşlar benim kafam tam rahat olmadı, digital mikroskop bazı noktaları incekedim resimleri aşağıda, ve servise götürdüm, dışardan gelen birşey olduğunu söylediler ve harne uygulaması ile çıkacağını söylediler, araç başında bende bulundum leke çıktı fakat nokta halinde bir siyahlık hala duruyordu, toyotadan hafta içinde incelemeye gelecekler bakalım ne çıkacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '12
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 13, 2016, 13:15:24 »
Halit bey hiç endişelenmeyin Aynı lekeler benim aracımda da oldu  ( gümüş gri) işyerimin otoparkında yıkamakla ve silmekle çıkmıyordu.sanıyorum bu lekeleri böcekler yapıyor.daha sonra arabamın park yerini değiştirdim  bu lekelerden de kurtuldum.nokta nokta pas lakesi gibi ama artık olmuyor çünkü dikkat ettim işyeri otoparkında bir bölge var oraya ne zaman çeksem özellikle yazın sıcak havalarda aynı lekeler oluyordu.park yerimi değiştirdim bence sizde bunu deneyin bir süre sonra bu lekelerden kurtulursunuz inşallah. :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 13, 2016, 13:43:18 »
Ali bey, Toyota genelden bir uzman geldi inceledi ve demir tozu olduğunu söyledi, konu ile ilgili bazı arkadaşlarında bu yönde yorumları olmuştu sağolsunlar, plazanın önündeki araçlara baktık inci beyazı renklerde bendeki kadar çok olmasada benzer lekeler vardı, Maf-Ra firmasının demir tozu temizleyici ürünü ile uygulama yapıldı ve lekelerin çoğu çıktı, bazı yerlerde ufak tefek kaldı, bugün boya koruma yatırıyorum onlarda muhtemelen kill temizleme aşamasında gidecektir. Yalnız neden bu kadar yoğun olduğuna bir açıklama getiremedik, inşaAllah tekrar olmaz, tavsiyeniz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mayıs 13, 2016, 13:46:00 »
Halit bey bu inşaatlar kazılar devam ettikçe bence tekrar oluşacağını düşünüyorum. Fazla kafayı takmayın. Düzenli boya koruma yaptırdıgınız müddetçe aracınızın boyası ilk günkü gibi olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 13, 2016, 20:30:53 »
3d marka demir tozu temizleyici var.1 ltn 50 tl.1/2 1/3 sulandirilup kullanabuliyorsunuz.Arac kaportası ve jant larinda da kullanabilirsiniz.Polisaj öncesi kesinde 6 ayda bir uygulanabilir.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla