0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet seninki çift egzantirikli. Trigerde her araçta senteyi iyi ayarlamak lazım sökerken yerine gelmesi için 2 tur çevirmek gerekiyor. Belli yerlerde işaret var.
Abi videolara baktımda dişlinin üzerinde ve motor kapağının oralarda çizgiler mevcut oraya denk getiriyorlar. Fakat kayış bağlı iken yapıyorlar bi tarafı ayarlarken diğer taraf bozulmuyor mu ?. Gerçi kayış takılı iken tüm ayarlar düzgündür gerçi .Musa abi bu arada bizim kasalar zincirli değil kayışlı .
140 bendeki sizinki hangi kasaE5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kendiniz bunu yapabilirseniz bravo demek istiyorum. Yaklaşık 6 yıl önce bir motor ustası focus marka aracımının trigerini değiştirdi. Bunu eski usül çarklara işaret koyarak yaptı. Yani söküğü gibi geri taktı. Dişli atlamamak için. İşlem bittikten sonra aracı çalışır halde denemeye bıraktı. Yaklaşık 5 dakika sonra aracım stop etti. Sibopları eğilmişti. İki katı masraf oldu. Şunun için bu olayı anlatıyorum. Eski usulle kilit olmadan yapacaksanız herşeye hazırlıklı olun şimdiden kolay gelsin fotğraflarsanız bizde görmüş oluruz. Birde toyotolar zincir değilmi 50 K da değişim erken sanki.E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
yorumlar sonrası usta arayışına dönüşüyor düşüncelerim. Bilgilendirmeler için teşekkür ederim.@Yaşar Akgün (20123) abi sen ae101'in trigerini değiştirdin mi ?. Ben geçen sene üst kapağı söküp bujinin dışındaki contaları değiştirip taktım. O ara gördüm çift dişi. Triger değişirken üst kapağıda sökecek miyiz ?