0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ee o zaman geçen yıllarda çıkan ve bir kişi isterse tek plakayı ömür boyu kullanabilecek gibi bir düzenleme çıkmıştı sanki. Ona ne oldu, parayı verdikten sonra bu prosedür zaten yıllardır işliyordu.
Ben de eski plakamı aldım, para falan isteyen olmadı hatta plaka düşmeyince satısın yapıldığı emniyet müdürlüğünü aradılar, ben beklemeyim diye. Bu arada polislerle herhangi bir tanışıklığımız yok. iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
İki ay evvel aracımın satış işlemleri biter bitmez emniyete gittim. Aracımı sattığımı, yakın zamanda araba alacağımı ve sattığım aracımın plakasını tekrar almak istediğimi söyledim. Önce "alamazsınız, sıradan plaka veriyoruz" dediler. Sonra "yokmu kolayı" dedim. Müdürle görüştürdüler beni. O'da çekmecesinden küçük bir kağıt çıkardı. Kağıdın üzerinde hesap numarası ve derneğin ismi yazıyordu. Bu hesaba para yatıracaksın dediler. Tamam dedim. "Yalnız şimdi yatırma, takip et plakan boşa çıksın öyle yatır" dediler. İşin püf noktası sattığınız kişiyle irtibatlı olmanız gerekiyor. Plakayı değiştirdiği anda sizin plakanız boşa çıkıyor ve emniyet para yatırdığınız için o plakayı kapatıyor. Hee sizin tanıdığnıız vardır bedelsiz kapatırlar o ayrı.Sonuç olarak aynı plakayı ikinci kez kullanmış oldum. İçimde şüphe kalmıştı acaba eski aracımın tramer kayıtlı görünür mü diye. Sorgulama yapmak öyle bir şey olmadı. Şase de ne kayıtılıysa onlar görünüyor.
Ne kadar yatırdınız plaka için vakıf hesabına?
2013 yılında 100 lira vermiştim. Bu yıl aynı plakamı almak istediğimde 500 lira istediler. 300 liraya sulh olduk...