Toyota Corolla 1.6 MDS advance 2016 aracımı iki aya yakındır kullanmaktayım.Beni rahatsız eden konu bilhassa çukurlu ve kötü yollar da giderken sağ kapı tarafından bir tıkırtılı sesin gelmesi ve buna neyin sebeb olduğunu bir türlü bulamamış olmamdır.Aynı konuda sıkıntısı olan arkadaşlarımın yardımlarını beklerim.
Camdan olabilir mi acaba
Benimde aynı kapıdan ses geliyor 10000 bakımda kontrol etmeleri istiyecem bakalım çözüm bulabilecekler mi
Oğuzhan bey tabi ki olabilir ama kesinlikle tespit etmiş değilim.On bin bakımda ben de sorun için çözüm arayacağım.İlginize çok teşekkür ederim.
Aynı ses bende de mevcut. 10.000 bakımında söyledim. Test ettik bişey yok dediler. Halen gelmekte. Trim sesi olabilir. Bir çözümü olmadığı için ilgilenmiyorlar.
Henüz 4 aylık sıfır araç corolla ama kapılar açıp kapanırken ses yapıyor...Gergi kollarını değiştirmek gerek diye duydum..Sıfır arabada bunu yaşamak üzücü..
Bununla ilgili bülten var, garantiden değiştiriyorlar.
Gökhan bey,demek ki bizim durumumuz da olan kimse pek yok.Ben fazlaca bir pipirik tip de değilim ama, bazı durumlarda bu ses sağ kapı içi veya torpido kısmından gelmeye devam etmekte.Ben bir ara acaba bu ses, sağda biri oturmayınca emniyet kemerinin demir aksamı mı bu sesi yapıyor derken,yanda bir yolcu varken de aynı sesi yapınca, sizin gibi arkasını şimdilik bıraktım.
Günaydın arkadaşlar. 2013 model advance corolla aldım 2. El. Araçtan memnunum çok şükür. Sadece kapı gergi kollarından düşünüyorum açıp kapanınca ses geliyor. Çok aşırı değil ama duyuyorum. Hemen hemen hepsi de var. Garantisi devam ediyor (garanti extra değil). Serviste bu konuda garanti üzerinden işlem yaptırabilirmiyim? Yoksa sadece gres yağımı sürdüreyim.
Bundan önce de corollam vardı 2011 model onda da böyle bişeyle karşılaşmıştım garantisi de vardı o sıra ama gres yağı sürdürmüştüm.
Not: touch bilgi ekranın da geçişler de biraz takılmalar mevcut bu konuda işlem yaptıran arkadaşlar da bilgi verirse çok memnun olurum
Günaydın arkadaşlar. 2013 model advance corolla aldım 2. El. Araçtan memnunum çok şükür. Sadece kapı gergi kollarından düşünüyorum açıp kapanınca ses geliyor. Çok aşırı değil ama duyuyorum. Hemen hemen hepsi de var. Garantisi devam ediyor (garanti extra değil). Serviste bu konuda garanti üzerinden işlem yaptırabilirmiyim? Yoksa sadece gres yağımı sürdüreyim.
Bundan önce de corollam vardı 2011 model onda da böyle bişeyle karşılaşmıştım garantisi de vardı o sıra ama gres yağı sürdürmüştüm.
Not: touch bilgi ekranın da geçişler de biraz takılmalar mevcut bu konuda işlem yaptıran arkadaşlar da bilgi verirse çok memnun olurum
bence WD-40 ile çözülebilecek bir sorun, servisin de yapacağı o sonuçta
bence WD-40 ile çözülebilecek bir sorun, servisin de yapacağı o sonuçta
Bende öyle düşünüyorum hakan bey. Gres yağı dememdeki sebep önceki corollam da da demiştim kendileri gres yağı sürmüştü. Cuzi miktarda da ücret alınmıştı. İş emrinde vardı. O yüzden bende garanti olayını düşündüm. Ufak bişey ama servis bunun için bile ücret alıyor.
Wd40 yağlama yapmaz. Yuzeyi pastan kirden sudan ve tozdan arındırır. Wd40 kullandıktan 3-5 gün sonra üzerinden sprey gres yağları ile geçerseniz cıncık gibi olur kapılar.
Wd40 yağlama yapmaz. Yuzeyi pastan kirden sudan ve tozdan arındırır. Wd40 kullandıktan 3-5 gün sonra üzerinden sprey gres yağları ile geçerseniz cıncık gibi olur kapılar.
Demirhan bey tecrubeye dayanarak mı söylüyorsunuz bunu.
8 yıldız satıyorum ben WD-40 asıl işi yağlama yapmaktır.
Hem tecrübe hem diğer kullanıcı tecrubelerinden soyluyorum. Wd40 yağlaması geçici bir yağlama. Yegane amacı pas sökmektir. Ben her zaman temizleme ve mafsallardan su kovma amacıyla kullanırım. Aradan belli bir sure geçip etkisini yitirince de sprey gres yağı kullanırım.
Kapı pandizotunu sökmeden menteşe yağlanır mı?
benimki değişti ama yine aynı sesi yapmaya devam etti bilginize
Balıkesirde'ki servis gergi kollarıın 4 de değişecek dedi, ses yapıyordu çünkü, Fethiye'deki servis sıfır showroomdaki aracı gösterdi aynı sesler onda da olunca, normal miş ses gelmesi, garantilik birşey yok.
Arka iki kapıdan da ses geliyor ama bildiğiniz kapı gıcırtısı gibi. Öndeki kapılarda nispeten çok daha az. Bazen hiç ses olmuyor. ALJ istanbul'u aradım. Gergi kolları ile ilgili bir bülten vs yok dedi. Basit bir yağlama işlemi ise halledilir dedi.
Bununla ilgili bülten var, garantiden değiştiriyorlar.
elinizde bülten numarası varsa paylaşabilir misiniz?
Merhaba belki faydası olur diye yazıyorum 2015 leon aracımızın tırtırlı asfaltta sağ kapı tarafından tıkırtı sesi geliyordu uzun araştırmalar sonucu güneşlik aydınlatmasının çerçevesini bastırdığımızda ses kesildi, sizlerin aracında ses yapan şey de bu olabilir.
Merhaba belki faydası olur diye yazıyorum 2015 leon aracımızın tırtırlı asfaltta sağ kapı tarafından tıkırtı sesi geliyordu uzun araştırmalar sonucu güneşlik aydınlatmasının çerçevesini bastırdığımızda ses kesildi, sizlerin aracında ses yapan şey de bu olabilir.
Aynı durum benim de Yaris te başıma geldi. Güneşliği komple değiştirdiler.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynı durum benim de Yaris te başıma geldi. Güneşliği komple değiştirdiler.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ne güzel abi değiştirdilerse, ben kağıt sıkıştırıp kapattım değiştireceklerini düşünmediğimden. Bu hafta sonu Antalya'ya gidersem bir götüreyim belki değiştirirler.