0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Olması gereken yağ kullanılmış bende aynı yağ ile değiştirmiştim 6 ay önce şükür ses falan yok başka bir sorun olmasınSent from my iPhone using Tapatalk
Düz vites için 2 Lt yağ hacmi vardır abicim. Ayrıca kullanman gereken yağı forumda herkes marka olarak MOBİL 75W90 Tam Sentetik diyorlar. 75W90 tam sentetik kullandığın yağın markası ne? Sen mi aldın usta mı verdi? Kaç litre boşaltılıp yerine koyuldu?
Tamer bey eğer yağ dediğiniz gibiyse tekrar değişim yaparsanız temiz yağ kullanırsınız Şuan içinde tortu kalmış olabilir
Durulama yapmak istedim ama 3. Vitese geçerken zorlandığı için değiştirmiştim, düzelmedi. Eskişehire tamire gidersem duruladığım yağ boşa gider diye yapmadım.
,Tamer Abi benim de 3. vitese zor geçiyor. Biraz rahatladı fakat yine de bişey var. Sanırım baskı balatadan dolayı. Neden böyle dedim çünkü araç askıdayken çalışır vaziyette vitesleri denedim, vites boştayken sağ ön teker hareket halinde. Debriyaja basıp 3. vitese hafif itince akslar dönmeye başlıyor. Sanırım bizim baskı balata tam ayırmıyor. Balatayı değiştirdin mi değiştirdiysen ne kadar oldu ?
3 vites sekromeçleri de bozulmuş olabilir. Baskı balata ayrılması sadece 3. Vites olmaz bütün viteslerde yapmaz mı?
Balata, aracı aldığımda yeni değişti dediler ama pek inanasım gelmiyor. Eğer sorun baskı balata ise diğer vitesler de zorlanmazmıydı ? Bence bizim sorun şanzıman içerisinde.
Baskı balata dememin sebebi videoda. Araç boştayken sağ teker dönüyor. Sol sağa göre biraz sıkı o yüzden sadece sağ dönüyor. Normalde dönmemesi gerekmiyor mu ?https://www.youtube.com/watch?v=XVI6S_08fMI
Değerli Ufuk Sönmez 'in yardımıyla 3lt ENEOS 75w90 aldık. Kaç litre boşaldığını usta ölçmedi fakat 15-20 dk iyice boşalmasını bekledik öyle koyduk. Şuan 2.2-2.5 litre arasında yağ olması lazım şanzımanda. Yarım litre arttı ve tıpayı kapatırken de biraz yağ boşaldı ( Tahmini 100ml veya birazcık fazla ).
Normali nasıl bilmiyorum ama 89 model doğanım vardı, soğuk kış günlerinde ilk çalıştırdığımda araç boştayken yürümeye çabalardı, sanki otomatik vites, ısınınca düzelirdi.Geçtiğimiz kış dikkat etim aynısını şimdiki aracım da yapıyor. Belki az bir hareket normaildir.
Hayırlı olsun, @Ufuk Sönmez (16363) ustamıza teşekkürler... Eneos aslen Japonya markasıdır diye biliyorum. Ayrıca kalite olarak da üst sıralarda. Ses olayında bir fark var mı? Yağın fiyatı nasıl oldu Yasin?
Abi sıcacık işkembenin üstüne dök biraz da kekik kimyon mis