Gönderen Konu: Bahar temizliği :)  (Okunma sayısı 1664 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
Bahar temizliği :)
« : Nisan 17, 2016, 19:28:52 »
 Bugün 7 ayın sonunda bir hışımla bahar temizliğine girişim. 2 aydır yıkanmamıştı araç ertelemeler yüzünden ve çok  kötü kirlenmişti.

Sırasıyla önce kil, sonra pasta ve ardından cila uyguladım. Tamamı kas gücüyle  :asikadam: Çok yordu tabi, bir dahaki sefere polisaj makinesi olmadan yapmak istemiyorum.
Şu an sağ kolumu hissetmiyorum   :(

Buradan söylemek istiyorum. Bu kil çok faydalı. Hem uygulamasi kolay. Arabadan akan zifti, pisliği görseniz şaşardınız.

Daha iyisi mutlaka vardır. Tamamen amatörce yapıldı. Komşular ve eşim deli olduģumü düşündü ama olsun. Baya deşarj oldum.  :rofl:
Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

Bahar temizliği :)
« : Nisan 17, 2016, 19:28:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: Bahar temizliği :)
« Yanıtla #1 : Nisan 17, 2016, 19:35:51 »
Elinize sağlık.
Gemi gibi arabayı yapması biraz zor olmuştur. :) Polisaj makinası büyük rahatlık, tavsiye ederim gerçekten.

Bu arada sağ ön kapıyı servis mi boyadı ?  :argh:
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2016, 19:40:07 »

Teşekkürler. Evet zor oldu. Aslında tamponlara falan hiç giremedim daha. İç tarafa, kotuklara falan gücüm yetmedi artık. Yoksa kafamda detaylı temizlikte vardı. Artık başka sefere.

Evet malesef servis boyadı.  Hem 2 defa boyadılar beceremeyip ama sonuç bu. Bazen sırf bu yüzden satmak istiyorum gül gibi aracımı. Neymiş 'sedefli boya renk tutmuyormuş'

Elinize sağlık.
Gemi gibi arabayı yapması biraz zor olmuştur. :) Polisaj makinası büyük rahatlık, tavsiye ederim gerçekten.

Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 17, 2016, 19:43:30 »
Teşekkürler. Evet zor oldu. Aslında tamponlara falan hiç giremedim daha. İç tarafa, kotuklara falan gücüm yetmedi artık. Yoksa kafamda detaylı temizlikte vardı. Artık başka sefere.

Evet malesef servis boyadı.  Hem 2 defa boyadılar beceremeyip ama sonuç bu. Bazen sırf bu yüzden satmak istiyorum gül gibi aracımı. Neymiş 'sedefli boya renk tutmuyormuş'
Siz de benim gibisiniz o zaman. Ben de bir anlık hevesle girişiyorum, 2-3 saat geçince heves kalmıyor, eziyete dönüşmeye başlıyor. :)
Yeriniz müsait anladığım kadarıyla, canınız sıkıldıkça araçla uğraşırsınız.

İnci beyazını servis bile beceremiyorsa diyecek bir şey yok. Forumda inci beyazı aracını boyatan üyeler var, hiç bu denli ton farkı yok.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 17, 2016, 20:39:18 »
Bendede aynı araç aynı renk var marşpiyer boyandı outokind de komple hiç ton farkı yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 17, 2016, 20:42:02 »
Çok yorucu tabi bir süre sonra güç yetmiyor. Bir de tek olunca sıkıyor bir yerden sonra. Kapalı otoparkı var oturduğum sitenin. Ama işte polisaj makinesi için 11.kattan nasıl kablo uzatacağim onu düşünüyorum  ::)

Valla hocam sağ ön çamurluk ve kapı boyandı serviste.Dikkatsiz bir sürücünün sürtmesi sonucunda oldu. Benimde sürekli dikkatimi çekiyor ama adamlar 2 defa boyadılar. Bekliyorum, ya artık işin ehli bir yerde (yetkili servisler değil bunlar) tekrar boyatacağım ya da arabayı satacağim sonunda...

Siz de benim gibisiniz o zaman. Ben de bir anlık hevesle girişiyorum, 2-3 saat geçince heves kalmıyor, eziyete dönüşmeye başlıyor. :)
Yeriniz müsait anladığım kadarıyla, canınız sıkıldıkça araçla uğraşırsınız.

İnci beyazını servis bile beceremiyorsa diyecek bir şey yok. Forumda inci beyazı aracını boyatan üyeler var, hiç bu denli ton farkı yok.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 17, 2016, 20:44:22 »
Elinize sağlık.

Yüksel kardeşim ne göz varmış sende de.[emoji12]
Elinize sağlık güzel olmuş. Ben de bu durumu yaşasam heralde aizin gibi düşünürdüm. Ton farkı eski arabada sırıtsın anlarımda yeni araba da insan üzülüyor.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 17, 2016, 21:01:25 »
hocam eline sağlık. şimdi art arda sorularıma hazırlıklı ol  :alkis:

1-çinden kil aldım 1 aya ancak gelir. benim aracı ne kadar yıkasam yıkayayım elime pütürler geliyor galiba ince zift olsa gerek bunları kil ile nasıl çıkarırız ve kil nasıl kullanılır?

2.sorunun cevabını gördüm. meaguiarsmış.bana pahalı gelir ben sonax alayım bari :)

***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 17, 2016, 21:22:58 »

1-çinden kil aldım 1 aya ancak gelir. benim aracı ne kadar yıkasam yıkayayım elime pütürler geliyor galiba ince zift olsa gerek bunları kil ile nasıl çıkarırız ve kil nasıl kullanılır?

2.sorunun cevabını gördüm. meaguiarsmış.bana pahalı gelir ben sonax alayım bari :)

Ben de çinden almıştım, sabunlu su ile fıslatarak yaptım. Bir miktar temizledi ama çok yordu. Çin malı ürünlerin çok fazla yardımcı olduğunu zannetmiyorum.
Ben aracı Seçkin'e emanet etmeyi bekliyorum. Ondan sonra cilalı şampuanlar ve boya koruyucularla koruyacağım. :)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 17, 2016, 21:26:08 »
Bendede aynı araç aynı renk var marşpiyer boyandı outokind de komple hiç ton farkı yok

Hocam marşpiyel çok sıkıntı yaratmıyor.  Altta kaldığı için. Benim asıl düşündüğum aracı boyayan yetkili servise hatasını nasıl kabul ettirebilirim. Servisteki adam bakıyor normal, sorun yok diyor...

Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2016, 22:06:41
Hocam o pütürler kille geçiyor. Marka önemli değil. Hepsi aynı. Uygulamdan önce bir poşeti eline geçirip parmağınla kaporta üzerinde gez. Bir de iş bitince gez. Gittiklerini göreceksin.
Kilin uygulamasi basit. Fıskiyeli bir şişeye su ve istersen biraz sabun koy. Daha kolay kayar.Sıkarak gez uzerinde hamurla. Ne yaparsan yap kili yere düşürme. Tercihen arabayi ıslak bırakabilirsin yikamadan sonra. Kolay olur senin için. Isin bitince kili bir kavanozda nemli bir şekilde muhafaza edebilirsin.  Arkasindan varsa çizik pasta uygula. En sonda boyu koruyucu vax veya cila ne varsa elinde. Keyifli iş eğer sabrın varsa. Kolay gelsin.

Avensis elegant extra