Gönderen Konu: Auris Mercekli Far için Odak Ayarı Yapılabiliyor mu?  (Okunma sayısı 1631 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 101000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
Merhaba,

2012 Auris'ime 6000K Xenon ampul taktırdım.İşlem bittikten sonra yükseklik ayarı yapıldı, o konuda problem yok ancak, ışığın odaklanmasında problem var gibi hissediyorum.Bazı aydınlatma bölgeleri karanlıkta kalıyor gibi.

Bu farlar için odak ayarı yapılabiliyor mu? Yapılabiliyor ise, bu hangi cihazlar ile veya hangi servis noktalarında yapılabiliyor?

Bu konuda yardımcı bilgiye ihtiyacım var.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Mercekli Far için Odak Ayarı Yapılabiliyor mu?
« Yanıtla #1 : Nisan 16, 2016, 22:39:12 »
Merceği müdahale edilmez haliyle o bölgelerin karanlık kalması normal. Halojen ampul takılsin diye üretilen merceğe xenon takarsaniz böyle sorunlar kacinilmaz
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 101000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Auris Mercekli Far için Odak Ayarı Yapılabiliyor mu?
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2016, 13:24:42 »
Halojen ampul takılsin diye üretilen merceğe xenon takarsaniz böyle sorunlar kacinilmaz

Merceğin müdahale edilemez olduğu bilgisi için teşekkür ederim.
Ancak diğer yorumunuz yersiz ve nedensiz.
Öncelikle, ben sorunun orijinal olmayan parça takılmasından kaynaklandığının farkındayım zaten, sadece odak ayarı yapılıp yapılamadığını sormuştum.Arabam üzerinde - hatalı da olsa - her türlü değişikliği yapma hakkım bende saklı ve bu konuyu tartışmaya açmadım ki!

Üstelik, karanlıkta kalıyor diye yorumladığım bölgeler son derece kısıtlı ve aslında çok ta problem yaratacak büyüklükte değil, beniz hüsn-ü kuruntum sanırım.
Kaliteli ampul ve diğer sistem komponentleri ile tamamlanmış bir set ile, halojen ampul takılsın diye üretilen merceklere xenon ampul taktırmaya davet ediyorum herkesi, sonuç mükemmele yakın oluyor, başkalarının aksi yöndeki tavsiyelerine takılı kalmayın...:)