Temiz ve az kmli 2.0 dizel bir avensis bulsam gözüm kapalı alırım. Maalesef ben 1.6 benzinliye bir türlü alışamadım.
Diger arkadaşlara görüşleri için teşekkür ediyorum . Telefondan yazdığım icin ayri ayri alintilayamadim. Klavye yazim hatalariyla dolu kusura bakmayın.
Hmm yanlış yeri alıntı yapmışım bi de ..
O zaman düşük devirde araç kullanmak motor ömrünü yıpratıyor öyle mi ..
O zaman gaza biraz daha sert basip vitesi min 2700 devirde rampaya gore 3000 veya 3300 devir gibi duruma göre atsam daha iyi olcak
Bazen vites atmakta sıkıcı geliyor ve 3 viteste 3200 devire kadar gelip 3 den 5 e geçiyorum düz yolda arac toparladığı için
Daha çok diğer avensiscilerin kullanım şartını merak ediyorum. Mesela rampa bir yol var saksr geçidi diyoruz ..3 den 4 atsak ..4 de yemiyor 3 e düşüyor..3 de de bağırıyor.
Geçen tesadüfen ayni yerde 1.6 avensis gördüm..sollamadan arkasından gittim o da 4 e atamıyor. Ama 2.0 dizel gördüm fırladı gitti ya ..
1.6 ekonomik idare edilebilirli ve konforlu bir mod ..bu yüzden bunlar normal tabi
Aslında 3000 4000 devir kullanirsan lpg yle olmasına rağmen atik ve sağlam araba
Anladığım kadarıyla sürekli düşük devirde kullanmak iyi degil ..4 ya da 5 inci viteste 2300 de sabitlerim onun haricinde de düşük devir olsa bile araba toparlıyor diye zorlamam..
Teşekkürler