Gönderen Konu: 2015 corolla advance vites geçmeme  (Okunma sayısı 1185 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1400
  • Model Yılı: '15
2015 corolla advance vites geçmeme
« : Nisan 16, 2016, 19:52:34 »
Herkese merhaba
2015 mmt şanzıman corollaya sahibiyimm aracım şuan 1200 km de ilk otomatik aracım. Bazı sorunlarım var usta toyotacılardan bilgi almak istedim.

Geri vites geçişlerinde herzaman olmasa bile bazen manuelde debriyaj ayarlayamamış gibi sesli ve sarsıntılı geçiyor veya geçiş süresi 2-3 katına çıkıyor geçişi belirten tek bip sesi 3 bip sesine kadar uzuyor. Biraz araştırdım bunun normal olduğunu söyleyenler var acaba herkes bu sorunu yaşıyormu sizlere sormak istedim ?

ayrıca ışıkta boşta beklerken arabayı bilinçli 1 metre kadar kaydırdım elim vitesteydi içerde birşeyler sürtüyor gibi vites kolu titredi ve belli belirsiz bir ses geldi. Bu yapmamam gereken bir hareketmi ? mmt şanzıman hareket halinde arabayı boşa almaya izin vermez mi ?

Toyota Club Türkiye

2015 corolla advance vites geçmeme
« : Nisan 16, 2016, 19:52:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Ynt: 2015 corolla advance vites geçmeme
« Yanıtla #1 : Nisan 17, 2016, 09:37:43 »
Bende de mmt corolla vardi ayni seyleri yasadim. Araç tam durmadan geri vitese atmaya çalışırsanız  cirtlama yapıyor sanki yarım Debriyaj yapıp vitese geçirmiş gibi ses cikartiyordu.
Birde bi yere park etmek için yanasirken çok hızlı bi şekilde e konumundan r konumuna alındığında ekranda r ışığı yanıp sönüyor 2 veya 3 saniye bip uyarı veriyor. Bunlar normal aracda bi sıkıntı yok sadece biraz daha yavaş vites değiştirmek lazım ve araç tam durmadan  e konumundan rica konumuna almamak lazım.
Bende ışıklarda n konumda beklerken ayağımı frenden kaldirip hafif aracı kaydirdigimda vites kolu ufaktan oynuyordu tıkırtılari surtunmeleri hissediyordum. Bunun sebebi aracı park ederken n konumunda bırakın diye belirtmişlerdi n konumunda dişliler kendini kıtliyormus bundan dolayı.  Yani n konumunda aracı kullanmak.iyi değil.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
Ynt: 2015 corolla advance vites geçmeme
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2016, 18:02:19 »
Aynı olayı biraz önce yaşadım. 50 km^lik bir yoldan geldim. Aracı park ettim. 5 dk sonra tekrar çalıştırdım r konumuna aldım. R ışığı yanıp söndü 3 kez bip sesi geldi. Sonra langırt zorla elle geciriyormus gibi gecti geri vitese. Aracı yoldan geldikten sonra N konumunda bırakmıştım.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)