Gönderen Konu: Karadeniz Sahil Yolu Hakkında  (Okunma sayısı 10839 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 50 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
Karadeniz Sahil Yolu Hakkında
« : Nisan 15, 2016, 13:42:01 »
Arkadaşlar önümüzdeki salı günü Artvine gideceğim aracımla, fakat son zamanlarda çok sık duyuyorum, özellikle orduda fazlasıyla radar varmış.
Ankara Artvin arasında özellikle karadeniz sahil yolunda ki hız limitleri hakkında bilgisi olan var mı?

Toyota Club Türkiye

Karadeniz Sahil Yolu Hakkında
« : Nisan 15, 2016, 13:42:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Karadeniz Sahil Yolu Hakkında
« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2016, 13:57:01 »
Şehiriçinden geçen yerler 70 km/saat diye duydum.
Bu tür risklerden kaçınmak için Radar Beep diye bir uygulama var. Gps açık gidince mobil radar olabilen yerlerde ve sabit radar olan yerlerde uyarıyor ve hız limitini söylüyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2016, 13:57:51 »
Arkadaşlar önümüzdeki salı günü Artvine gideceğim aracımla, fakat son zamanlarda çok sık duyuyorum, özellikle orduda fazlasıyla radar varmış.
Ankara Artvin arasında özellikle karadeniz sahil yolunda ki hız limitleri hakkında bilgisi olan var mı?
Gecen hafta minibusle dalamana gittim geldim 3 gun iki gun sonra 412+412+199 tl radar cezasi geldi aman dikkat et ben ettim sen etme hiz sinirlamasi tabelalarina muhakkak uy artik cevirme yok cevirmesiz radar cezasi hepsi

TURKCELL T40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 35
  • 4 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 15, 2016, 14:23:33 »
Corum amasya sehiricinde yavas gidin. Samsuna tam inerken bir rampa var oraya dikkat edin. Giresun ordu arasinda fazla radar olmuyor. Lakin ordu icinde sabit radar cok var. Ordu trabzon rize ve artvin arasindan cok sık radar koymuyorlar. Ama hiz limitlerini fazla gecmeyin. Zaten radardan cok isiklar oyaliyor insan. Radar beep i kurun telefona. Bu arada araciniz ney ?
-KARABÜK ÜNİVERSİTELİ TRABZONSPORLULAR-
-CEVAP YAZARKEN ALINTI YAPINIZ-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 15, 2016, 14:28:34 »
geçen yaz trabzon giresun yaptım ticari araçla 90 km ile gidip geldim evet çok fazla radar var ve çok ceza yiyen tanıdıklarım var.Eğer diyosan yavaş gidemem illaki ceza yerim diyosan uçakla git gel daha karlı bir iş yapmış olursun:))))
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 15, 2016, 15:22:43 »
Corum amasya sehiricinde yavas gidin. Samsuna tam inerken bir rampa var oraya dikkat edin. Giresun ordu arasinda fazla radar olmuyor. Lakin ordu icinde sabit radar cok var. Ordu trabzon rize ve artvin arasindan cok sık radar koymuyorlar. Ama hiz limitlerini fazla gecmeyin. Zaten radardan cok isiklar oyaliyor insan. Radar beep i kurun telefona. Bu arada araciniz ney ?

Valla hocam kendi aracım yakıtta üzer diye citreon c-elysee model bi arabayla gideceğim. Basınca banamısın demiyor oda, şu radar beep i bi kurup denemekte fayda var gibi.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 15, 2016, 15:24:07
geçen yaz trabzon giresun yaptım ticari araçla 90 km ile gidip geldim evet çok fazla radar var ve çok ceza yiyen tanıdıklarım var.Eğer diyosan yavaş gidemem illaki ceza yerim diyosan uçakla git gel daha karlı bir iş yapmış olursun:))))

:) direk tek bir ile gidecek olsam uçak mantıklı ama programımda giresun, trabzon, artvin ve batum var rahat seyahat için araba gerekli.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 15, 2016, 15:25:32
Gecen hafta minibusle dalamana gittim geldim 3 gun iki gun sonra 412+412+199 tl radar cezasi geldi aman dikkat et ben ettim sen etme hiz sinirlamasi tabelalarina muhakkak uy artik cevirme yok cevirmesiz radar cezasi hepsi

Desenize 1000km yi 13-14 saatte alacağız. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2016, 15:38:00 »

Bu işin standartı yok. Yani 110 ile gidersiniz bir şey olmaz yada 80 ile gidersiniz bir şey olmaz diyemez kimse. Karadenizde sıkıntı şu sahil yolu bir çok ilçe ve il merkezinden geçiyor.Dolayısı ile şehir içi uygulamalar değişik.Yeri gelir 50 yeri gelir 70 sınırına girersiniz.Yerleşim yerleri arasında 110 ile gidebilir çevre yollarından merkezlere girmeden bazı yerlerde güvenle gidebilirsiniz.Yani duruma göre araba süreceksiniz kurallara uayacaksınız başka yolu yok.

Ordu için mesele yol müsait olduğu için belirlenen hızın üstüne çıkılıyor ve sabit radarlar arası mesafe kısa o yüzden limiti aşarsanız peşinize ceza geliyor.Yol müsait diye hızlı  gitmemek lazım.Şehirler arası yol zan edip yolu boş görüp 110-120 lere çıkarsanız cezayı yersiniz buna dikkat edeceksiniz.

Radarlar sabit olmayabiliyor.Hem sabit hem araç hemde gezici radarlar var.Dikkat edin.Şehir içlerinde extra dikkat edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 35
  • 4 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2016, 16:03:18 »
Hocam ben geçen sene 1.6 advance ile ankara elmadağ üzerinden trabzon sürmeneye 192 liraya gittim. Fazla basmadım ama gerektiği yerde de bastım. Şehir içlerinde yer yer 50 km olan yerler var dikkat et ben 12 saatte çok mola vere vere çok rahat gittim yaşım küçük ama size benden nacizhane tavsiyem hızlı gitmeyin gözümün önümde ne kazalar oldu. O çok beğendiğimiz land ler wv ler nasıl hurdaya döndü çok iyi bilirim yavaş gidin 5 dk sonra gitseniz ne kaybederseniz 5 dk önce ne gitseniz ne kazanırsınız hayırlı yolculuklar.
-KARABÜK ÜNİVERSİTELİ TRABZONSPORLULAR-
-CEVAP YAZARKEN ALINTI YAPINIZ-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 15, 2016, 16:51:53 »
Yolculuk sadece belli bir noktaya varmak degil, o surecte bir suru nokta var. Onlarin keyfini cikarin.
Navigasyonda, hiz uyarilari tabelalardan daha fazla yardimci oluyor ve daha fazla guvenlik sagliyor arac kullanicilari icin.
Uzun yolda cok degisken hizlarin olmasi cok saglikli degil bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 15, 2016, 17:27:32 »
Yolculuk sadece belli bir noktaya varmak degil, o surecte bir suru nokta var. Onlarin keyfini cikarin.
Navigasyonda, hiz uyarilari tabelalardan daha fazla yardimci oluyor ve daha fazla guvenlik sagliyor arac kullanicilari icin.
Uzun yolda cok degisken hizlarin olmasi cok saglikli degil bence.

Bursada "İyi yolculuk" diyorlar. o zaman "iyi yolculuklar" mı olması gerekiyor? aynı anda biden çok yolculuk olmuş oluyor mu geze geze gitmek :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 15, 2016, 20:22:43 »
Iyi yolculugu ilk defa duydum Kaan, ben hep iyi yolculuklar diye duyuyordum.
Aslinda uzun yolculuklarda yapilan en buyuk hata, hedefe odaklanmaktir. Bunun istatiksel kaniti da;uzun yolculukta en cok gidilecek yere yaklasirken meydana geliyor. Cunku uzun yol gecmis oluyor ve varilacak yere az kaliyor ve suruculer sabirsizlaniyor. Yani yolculuk sadece bir noktadan bir noktaya varmak degil, iki nokta arasindaki surectir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Vaveylâ!
  • Kilometre: 20053
  • 2 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 15, 2016, 21:20:17 »
Öncelikle her yerde radar var. Hatta bir radarı geçtikten sonra bundan sonra radar olmaz demeyin. 2-3 km aralıklarla radar var. Son 2 yılda 4 kere gidip gelmiş biri olarak hız limitlerine uymanızı tavsiye ederim. Özellikle Ordu şehir içinde mutlaka uyun. Tünellerin giriş ve çıkışlarında genelde radar oluyor. Gece de radar oluyor bu arada. Kazasız belasız sürüşler, hayırlı yolculuklar.
Muallim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 15, 2016, 21:59:53 »

Emin hocam Dalaman^a hangi guzergah uzerinde kullandınız. Ben dalaman da ikamet ediyorum. Her hafta Uşak,  manisa-salihli ye gidip geliyorum 6 aydır şükür hiç ceza yemedim. ALLAH ne verdiyse basıyorum özellikle geceleri. Ama nerelerde radar olduğunu öğrendim, tabi piyango çıkmazsa.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 15, 2016, 22:31:33 »
merhabalar . PAzar günü sivas ordu arası yolculuğum var. Karadenize geçiş virajlı sanırım. Bu güzergah için tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkürler.. :)
seni öldürmeyen herşey güçlendirir.
         AURİS 2013  D4D ACTİVE SKYPACK BİYAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 15, 2016, 22:35:25 »
Emin hocam Dalaman^a hangi guzergah uzerinde kullandınız. Ben dalaman da ikamet ediyorum. Her hafta Uşak,  manisa-salihli ye gidip geliyorum 6 aydır şükür hiç ceza yemedim. ALLAH ne verdiyse basıyorum özellikle geceleri. Ama nerelerde radar olduğunu öğrendim, tabi piyango çıkmazsa.

Giderken Adapazari Bilecik uzeri donus Aydin İzmir Manisa yaptim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 15, 2016, 23:17:12 »
Giderken Adapazari Bilecik uzeri donus Aydin İzmir Manisa yaptim.

Muğla - Aydın - izmir istikameti tüm radarların yerini biliyorum o yolu devamlı kullandığım için.

2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 16, 2016, 13:17:51 »
Iyi yolculugu ilk defa duydum Kaan, ben hep iyi yolculuklar diye duyuyordum.
Aslinda uzun yolculuklarda yapilan en buyuk hata, hedefe odaklanmaktir. Bunun istatiksel kaniti da;uzun yolculukta en cok gidilecek yere yaklasirken meydana geliyor. Cunku uzun yol gecmis oluyor ve varilacak yere az kaliyor ve suruculer sabirsizlaniyor. Yani yolculuk sadece bir noktadan bir noktaya varmak degil, iki nokta arasindaki surectir.

Çok doğru söylüyorsunuz hiç bunu konuyu düşünme gereği duymamıştım, ama yazınızı okuduktan sonra geçmiş seyehatlarim geldi aklıma. Kesinlikle gidilecek yere yakınlaştıkça insan daha bir hızlı gidiyor.

Benim bir günde artvinde olma gibi bir düşüncem yok zaten.
Giresunda bir gece.
Trabzon bir gece.
Ayder bir gece.
Artvin iki gece.
Batum bir gece.
seyahat bu düzende gideceği için yol yormaz diye düşünüyorum ama radar işte :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benim Babam Toyota Gibi Adam..
  • Kan Grubu: B+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 17, 2016, 23:45:08 »
Radarbeep benim işime yaramadı yada ben kullanamadım bilmiyorum.

Devamlı bu yolu kullanan biri olarak bikaç şey söyleyebilirim.

Ünyeden-Ordu Giresun havaalanına kadar sayısız radar var. Fakat yerleri çok belli. Yasal olarak radar kontrolünde uyarı yapılması zorunlu. Bu yüzden 'Trafik kurallarına uyunuz' yazısını (Işıklı, tabela) görünce bilinki 5 metre önünde radar var. 4 tane tünel var, uzun tünelin çıkışında radar var, dikkat etmek lazım. Diğer tünellerde sıkıntı yok.

Giresunda şehir içinde hız ölçümü devamlı yapılır ama uyarı amaçlıdır. Daha ceza yiyeni görmedim. 1 yerde keskin viraj uyarısı var, aman dikkat. Ciddi anlamda tehlikelidir, belkide 20 kere geçmişimdir genede tırsarım. Radarlar sabit değil, araçlarda var. Bazen gezici bazende virajın arkasındadır.

Trabzonda aynı şekilde, bazen yomraya girmeden yokuşun dibinde, bazen sürmenede radar olur.

Bunun dışında hız limitlerini tabelalardan net bir şekilde takip edebilirsiniz. Bu konuda problem yok. Orduda 70 ve 110 dur (50 olan yerlerde radar yok), giresun 82 dir, gibi gibi.
NE İMZALAR GÖRDÜM ZATEN YOKTULAR :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 26, 2016, 18:41:48 »
Arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim. Dün itibari ile ankaraya döndüm bakalım ceza gelecek mi peşimizden.
İzlenimlerimi paylaşayalım çıkan olursa belki faydası olur.

Samsuna kadar sabit radar pek yok zaten samsuna kadar genellikle hız limiti 110 pek sıkıntı olmuyor.
Ordu giresun arası radar dolu hız sınırı 70
Aşağı yukarı tüm tünel çıkışlarında radar var dikkatli olmakta fayda var.
Giresun içerisinde sabit görmedim radar.
Trabzon ve Rizede aynı şekilde sabit radar hatırlamıyorum ama polis bazı noktalara pusu atmış.
Ortalama ankara artvin arasında minimum 40 noktada radar vardır.
Sabah 07:00 da başlayan yolculuğum yolu bilmemenin ve temkinli gitme niyetinin sonunda, molalar ile birlikte 23:00 da son buldu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kadınlar insandır, biz insanoğlu.
  • Araç: ---
  • 25 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 11, 2016, 14:55:33 »
Giresun da bahsettiğiniz keskin viraj tam olarak neresi Serdar Bey.

Radarbeep benim işime yaramadı yada ben kullanamadım bilmiyorum.

Devamlı bu yolu kullanan biri olarak bikaç şey söyleyebilirim.

Ünyeden-Ordu Giresun havaalanına kadar sayısız radar var. Fakat yerleri çok belli. Yasal olarak radar kontrolünde uyarı yapılması zorunlu. Bu yüzden 'Trafik kurallarına uyunuz' yazısını (Işıklı, tabela) görünce bilinki 5 metre önünde radar var. 4 tane tünel var, uzun tünelin çıkışında radar var, dikkat etmek lazım. Diğer tünellerde sıkıntı yok.

Giresunda şehir içinde hız ölçümü devamlı yapılır ama uyarı amaçlıdır. Daha ceza yiyeni görmedim. 1 yerde keskin viraj uyarısı var, aman dikkat. Ciddi anlamda tehlikelidir, belkide 20 kere geçmişimdir genede tırsarım. Radarlar sabit değil, araçlarda var. Bazen gezici bazende virajın arkasındadır.

Trabzonda aynı şekilde, bazen yomraya girmeden yokuşun dibinde, bazen sürmenede radar olur.

Bunun dışında hız limitlerini tabelalardan net bir şekilde takip edebilirsiniz. Bu konuda problem yok. Orduda 70 ve 110 dur (50 olan yerlerde radar yok), giresun 82 dir, gibi gibi.
Sizi sabah namazına kaldıracağına söz veren birisiyle evlenin!