0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar önümüzdeki salı günü Artvine gideceğim aracımla, fakat son zamanlarda çok sık duyuyorum, özellikle orduda fazlasıyla radar varmış.Ankara Artvin arasında özellikle karadeniz sahil yolunda ki hız limitleri hakkında bilgisi olan var mı?
Corum amasya sehiricinde yavas gidin. Samsuna tam inerken bir rampa var oraya dikkat edin. Giresun ordu arasinda fazla radar olmuyor. Lakin ordu icinde sabit radar cok var. Ordu trabzon rize ve artvin arasindan cok sık radar koymuyorlar. Ama hiz limitlerini fazla gecmeyin. Zaten radardan cok isiklar oyaliyor insan. Radar beep i kurun telefona. Bu arada araciniz ney ?
geçen yaz trabzon giresun yaptım ticari araçla 90 km ile gidip geldim evet çok fazla radar var ve çok ceza yiyen tanıdıklarım var.Eğer diyosan yavaş gidemem illaki ceza yerim diyosan uçakla git gel daha karlı bir iş yapmış olursun:))))
Gecen hafta minibusle dalamana gittim geldim 3 gun iki gun sonra 412+412+199 tl radar cezasi geldi aman dikkat et ben ettim sen etme hiz sinirlamasi tabelalarina muhakkak uy artik cevirme yok cevirmesiz radar cezasi hepsiTURKCELL T40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yolculuk sadece belli bir noktaya varmak degil, o surecte bir suru nokta var. Onlarin keyfini cikarin.Navigasyonda, hiz uyarilari tabelalardan daha fazla yardimci oluyor ve daha fazla guvenlik sagliyor arac kullanicilari icin.Uzun yolda cok degisken hizlarin olmasi cok saglikli degil bence.
Emin hocam Dalaman^a hangi guzergah uzerinde kullandınız. Ben dalaman da ikamet ediyorum. Her hafta Uşak, manisa-salihli ye gidip geliyorum 6 aydır şükür hiç ceza yemedim. ALLAH ne verdiyse basıyorum özellikle geceleri. Ama nerelerde radar olduğunu öğrendim, tabi piyango çıkmazsa.GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Giderken Adapazari Bilecik uzeri donus Aydin İzmir Manisa yaptim.TURKCELL T40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Iyi yolculugu ilk defa duydum Kaan, ben hep iyi yolculuklar diye duyuyordum.Aslinda uzun yolculuklarda yapilan en buyuk hata, hedefe odaklanmaktir. Bunun istatiksel kaniti da;uzun yolculukta en cok gidilecek yere yaklasirken meydana geliyor. Cunku uzun yol gecmis oluyor ve varilacak yere az kaliyor ve suruculer sabirsizlaniyor. Yani yolculuk sadece bir noktadan bir noktaya varmak degil, iki nokta arasindaki surectir.
Radarbeep benim işime yaramadı yada ben kullanamadım bilmiyorum.Devamlı bu yolu kullanan biri olarak bikaç şey söyleyebilirim.Ünyeden-Ordu Giresun havaalanına kadar sayısız radar var. Fakat yerleri çok belli. Yasal olarak radar kontrolünde uyarı yapılması zorunlu. Bu yüzden 'Trafik kurallarına uyunuz' yazısını (Işıklı, tabela) görünce bilinki 5 metre önünde radar var. 4 tane tünel var, uzun tünelin çıkışında radar var, dikkat etmek lazım. Diğer tünellerde sıkıntı yok.Giresunda şehir içinde hız ölçümü devamlı yapılır ama uyarı amaçlıdır. Daha ceza yiyeni görmedim. 1 yerde keskin viraj uyarısı var, aman dikkat. Ciddi anlamda tehlikelidir, belkide 20 kere geçmişimdir genede tırsarım. Radarlar sabit değil, araçlarda var. Bazen gezici bazende virajın arkasındadır.Trabzonda aynı şekilde, bazen yomraya girmeden yokuşun dibinde, bazen sürmenede radar olur.Bunun dışında hız limitlerini tabelalardan net bir şekilde takip edebilirsiniz. Bu konuda problem yok. Orduda 70 ve 110 dur (50 olan yerlerde radar yok), giresun 82 dir, gibi gibi.