Gönderen Konu: Rav4 sarj sorunu  (Okunma sayısı 3472 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Polis Memuru
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
Rav4 sarj sorunu
« : Nisan 13, 2016, 20:57:00 »
Merhaba arkadaslar, arabamin sarj sorunu var. Arabamin sarj dinamosu cok ses cikariyordu degismesi gerektigi söylendi, icindeki kömür vs bitmis... Dün degistirttim ses gitti fakat bu kez baska bir sorun cikti ortaya. Araba surus esnasinda " charge" hatasi veriyor akü lambasi yaniyor bip ses geliyor ve gidiyor. Araliklarla oluyor bu. Aküyü ölctürdüm kötü cikti, yeni akü aldim, baglanti ve kablo yerleri temizlendi, dinamonun soketlerinin oldugu yerlerdeki kablolar da temizlendi vs ama yine de degisen birsey olmadi. Bu arada dinamonun kayisida dün degisti. Sorun nerde olabilir? Dinamoyu takan eleman biraz amatördü, kayis bana cok gergin gibi geliyor, bundan kaynakli olabilir mi ? Dinamoyu aldigim yerle irtibata gecmedim henüz, bu konuda bir bilgisi olan var mi ? Dinamo arizali da olabilir tabiki..

Toyota Club Türkiye

Rav4 sarj sorunu
« : Nisan 13, 2016, 20:57:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Rav4 sarj sorunu
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2016, 21:39:26 »
Merhaba arkadaslar, arabamin sarj sorunu var. Arabamin sarj dinamosu cok ses cikariyordu degismesi gerektigi söylendi, icindeki kömür vs bitmis... Dün degistirttim ses gitti fakat bu kez baska bir sorun cikti ortaya. Araba surus esnasinda " charge" hatasi veriyor akü lambasi yaniyor bip ses geliyor ve gidiyor. Araliklarla oluyor bu. Aküyü ölctürdüm kötü cikti, yeni akü aldim, baglanti ve kablo yerleri temizlendi, dinamonun soketlerinin oldugu yerlerdeki kablolar da temizlendi vs ama yine de degisen birsey olmadi. Bu arada dinamonun kayisida dün degisti. Sorun nerde olabilir? Dinamoyu takan eleman biraz amatördü, kayis bana cok gergin gibi geliyor, bundan kaynakli olabilir mi ? Dinamoyu aldigim yerle irtibata gecmedim henüz, bu konuda bir bilgisi olan var mi ? Dinamo arizali da olabilir tabiki..
Sarj dinomosu icindeki kart degismesi gerek sakin komple degismeyin cozumu kolay

TURKCELL T40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Polis Memuru
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2016, 21:41:24 »
Sifir aldim dinamoyu, garantisi vardir diye düsünüyorum, yarin telefon acicam aldigim yere. Eski dinamoda bu sorun yoktu, sadece ses yapiyor diye degistirdim :(

Mesaj Birleştirildi: Nisan 14, 2016, 21:11:48
Bugün dinamoyu aldigim yere gittim, sarj dinamosu 1 yil garantiliymis. Yeni dinamo siparisi verdiler, pazartesi günü götürüp yenisi taktiricam. Sorun devam ederse sorunu baska yerlerde arayacaklar. Tamirci kablo sisteminde de temazsizlik olabilir dedi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Polis Memuru
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 30, 2016, 21:33:33 »
Yeni dinamo arizali olma ihmimaliyle yenisiyle degistirildi, 9 gün sorunsuz kullandiktan sonra, bügün ilk defa sürerken sarj isigi yandi ve söndü, bunu 3-4 kez tekrarladi 2 dk icinde... Dinamoyu aldigim yeri arayacagim tekrar, ama neden kaynaklaniyor olabilir ? Bilgisi olan var mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 30, 2016, 22:09:11 »
Orjinal alternatörde  böyle bi sorun varmıydı? Ses yapan rulmanlardır kömürle beraber değişilebilirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Polis Memuru
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 30, 2016, 22:16:37 »
Orjinal alternatörde böyle bir sorun yoktu, evet ama yasadigim ülkede iscilik cok pahali oldugu icin dinamoyu komple degistirmek daha uygun oldu. Burda bozulan parcalari genelde tamir etmiyorlar, yenisi ile degistiriyorlar. Tanidik bir tamirci, dinamoyu degistirirken kablolar zarar gormus olabilir, kablolarin degismesi gerekiyor olabilir dedi. Hafta ici telefon acip randevu alip birakicam arabayi incelesinler bulurlar insallah nereden kaynaklandigi, canimi skmaya basladi artik zaten cok zamanimda yok :( :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 01, 2016, 00:15:14 »
Geçmiş olsun, muhtemelen alternatör regülatöründen kaynaklanıyor sorun.Eski (orijinal) alternatörünüzün regülatörünün sökülüp yenisine takılmasını talep edebiliyorsanız sorununuz uzunca süre bertaraf olur.

Ya da yeni alrernatörünüzün regülatörünü Denso yada Bosch markalı kaliteli bir regülatör ile değiştirmelerini isteyebilirsiniz.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Polis Memuru
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 01, 2016, 00:26:58 »
Eski dinamo cope gideli cok oldu :( tesekkür ederim bilgiler icin, hafta ici bakalim ne olacak, olmazsa taktiklari alternatoru geri almalarini isteyecegim, gidip orjinalini alip taktiririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 01, 2016, 00:28:44 »
Eski dinamo cope gideli cok oldu :( tesekkür ederim bilgiler icin, hafta ici bakalim ne olacak, olmazsa taktiklari alternatoru geri almalarini isteyecegim, gidip orjinalini alip taktiririm.
Yazık olmuş, dedipim gibi konjektörü (regülatör) uygun bir konjektör ile değiştirirlerse muhtemelen sorununuz çözülür.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Polis Memuru
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 01, 2016, 00:35:35 »
Voltaj testleri yapilmisti, rölantide hep 14.2-14.5 arasi idi, yani sarj ediyordu, tamircideyken bir kere bile yapmadi o sorunu.. adamlar sorunu görmeden ne olur ne olmaz diye garanti kapsaminda yeni alternatoru, yenisiyle degistirdiler... simdi 2dk lik bir video cektim 2dk lik video da 3 kere yapiyor o sorunu..

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 01, 2016, 20:02:19
cok garip, bugün sehir icinde yaklasik yarim saat kadar sürdüm ama sarj isigi yanmadi, sorun yoktu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Polis Memuru
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 02, 2016, 21:08:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 10, 2016, 23:48:53 »
evet regülatör görünüyor orjinalini asla atmamak lazım corolladada aynı bu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Polis Memuru
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 11, 2016, 20:34:21 »
orjinal alternatör taktirdim ve sorun ortadan kalkti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 11, 2016, 22:14:32 »
orjinal alternatör taktirdim ve sorun ortadan kalkti :)
Zalim ustalar "Toyota sorun çıkartmaz, sorun çıkartsa da çözümü basittir" tezini çürütmeye çalışsa da pes etmiyoruz. :)
TR'de olsanız konjektör değişimi gibi çözümlerle sorunu 200,00 TL civarına hallettirebilirdiniz. Geçmiş olsun.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Polis Memuru
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 11, 2016, 22:46:49 »
Bundan sonra orjinal parcadan sasmam. Orjinal olmayan dinamoyu aldigim ve taktirdigim yere arabayi 2 kere götürdüm, 2 kere degistirdiler dinamoyu, sonra sorun kablo sisteminde aradilar 2-3 gün araba orda kaldi test surusu falan yapildi, hersey normal gozukuyordu. Daha sonra firmanin sahibi beni aradi ve dedi toyota dan orjinal dinamoyu siparis ettik onu takacagiz, fiyatini firmamiz karsilayacak. Orjinal dinamoyu taktiktan sonra sorun cikmadi. Benim ödedigim orjinal olmayan dinamonun fiyati 280€, Toyota'yi arayip sordum 565€ dediler orjinaline. Neyseki firma icin müsteri memmuniyeti ön plandaymis. Adamlar zararina 3 kere dinano tak cikar yaptilar :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 11, 2016, 23:35:22 »
Bundan sonra orjinal parcadan sasmam. Orjinal olmayan dinamoyu aldigim ve taktirdigim yere arabayi 2 kere götürdüm, 2 kere degistirdiler dinamoyu, sonra sorun kablo sisteminde aradilar 2-3 gün araba orda kaldi test surusu falan yapildi, hersey normal gozukuyordu. Daha sonra firmanin sahibi beni aradi ve dedi toyota dan orjinal dinamoyu siparis ettik onu takacagiz, fiyatini firmamiz karsilayacak. Orjinal dinamoyu taktiktan sonra sorun cikmadi. Benim ödedigim orjinal olmayan dinamonun fiyati 280€, Toyota'yi arayip sordum 565€ dediler orjinaline. Neyseki firma icin müsteri memmuniyeti ön plandaymis. Adamlar zararina 3 kere dinano tak cikar yaptilar :(
Aynı olayı TR'de düşünemiyorum.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.6 VVT-i