0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaslar, arabamin sarj sorunu var. Arabamin sarj dinamosu cok ses cikariyordu degismesi gerektigi söylendi, icindeki kömür vs bitmis... Dün degistirttim ses gitti fakat bu kez baska bir sorun cikti ortaya. Araba surus esnasinda " charge" hatasi veriyor akü lambasi yaniyor bip ses geliyor ve gidiyor. Araliklarla oluyor bu. Aküyü ölctürdüm kötü cikti, yeni akü aldim, baglanti ve kablo yerleri temizlendi, dinamonun soketlerinin oldugu yerlerdeki kablolar da temizlendi vs ama yine de degisen birsey olmadi. Bu arada dinamonun kayisida dün degisti. Sorun nerde olabilir? Dinamoyu takan eleman biraz amatördü, kayis bana cok gergin gibi geliyor, bundan kaynakli olabilir mi ? Dinamoyu aldigim yerle irtibata gecmedim henüz, bu konuda bir bilgisi olan var mi ? Dinamo arizali da olabilir tabiki..
Eski dinamo cope gideli cok oldu tesekkür ederim bilgiler icin, hafta ici bakalim ne olacak, olmazsa taktiklari alternatoru geri almalarini isteyecegim, gidip orjinalini alip taktiririm.
orjinal alternatör taktirdim ve sorun ortadan kalkti
Bundan sonra orjinal parcadan sasmam. Orjinal olmayan dinamoyu aldigim ve taktirdigim yere arabayi 2 kere götürdüm, 2 kere degistirdiler dinamoyu, sonra sorun kablo sisteminde aradilar 2-3 gün araba orda kaldi test surusu falan yapildi, hersey normal gozukuyordu. Daha sonra firmanin sahibi beni aradi ve dedi toyota dan orjinal dinamoyu siparis ettik onu takacagiz, fiyatini firmamiz karsilayacak. Orjinal dinamoyu taktiktan sonra sorun cikmadi. Benim ödedigim orjinal olmayan dinamonun fiyati 280€, Toyota'yi arayip sordum 565€ dediler orjinaline. Neyseki firma icin müsteri memmuniyeti ön plandaymis. Adamlar zararina 3 kere dinano tak cikar yaptilar