Gönderen Konu: Park halinde çarpma. Airbag, tampon ve çamurluk.  (Okunma sayısı 4470 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
Park halinde çarpma. Airbag, tampon ve çamurluk.
« : Nisan 13, 2016, 07:50:41 »
Herkese hayırlı günler. Aracım dün akşam park halinde iken başka bir araç tarafından sol ön tarafından darbe aldı. Airbag check uyarısı veriyor. Tamponda yırtık ve tırnaklarında kırılma var, çamurlukta yamukluk var ve far bir miktar aşağı doğru kaymış durumda. Genel durumu da fotoğraflarda göründüğü gibi. Bu aracı yaptırmak ne kadara mal olacak? Nerede yaptırmalıyım? Serviste mi yoksa sanayide önereceğiniz düzgün bir yer var mı? Kocaeli'de yaşıyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Her şey suretin suretinin sureti...

Toyota Club Türkiye

« : Nisan 13, 2016, 07:50:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2892 kere teşekkür etti
  • 3254 kere teşekkür edildi
Ynt: Park halinde çarpma. Airbag, tampon ve çamurluk.
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2016, 08:13:39 »
Gecmis olsun. Muhtemelen hava yastigi sensoru ya da baglantisi da hasar gormus.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2016, 08:21:06 »
Geçmiş olsun. Servis de yaptır adam gibi olsun araban ve kaskonu kullan ve bozulursa bozulsun. Kasko bunun için var. Ve kasko gerekli gördüğü parçayı değiştirir görmezse mini onarım yazar ve yapılır. Bende öyle olmuştu mesela. Kaput ve arka tampona değişim verip, arka bagaja ve ön tampona mini onarım vermişti.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2016, 08:55:40 »
Geçmiş olsun.  :saygi: Bencede serviste yaptır,  sonuçta suçun yok kasko diğer taraftan rücu eder.  Kasko şirketini mutlaka ara.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2016, 09:00:42 »
Vurup kaçmışlar mi?
Yahu biz nasıl millet olduk! Onu vurup kaçınca kar sayan 1 pixel beyinliler acaba yanlarına kar kalacağını mi sanıyor. Çok acil işin varsa numara bırak!
Geçmiş olsun. Sanayide uğraşmayın servise gidin. Servis fiyat sisirir tramer de sikinti olur diye korkmayın. Bu fotoları satarken gösterin. Kimse gık diyemez :)
Allah cümleyi kaza belalardan korusun
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 1.4 D-4D Terra(Manuel)
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 13, 2016, 09:08:49 »
Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2016, 09:28:45 »
Geçmiş olsun. Benimde önceliğim servisten yana ama eğerki çamurluk ve tampon degişecek derlerse dışarda profesyonel bir yerde o çamurluğun boyasız düzeltilebileceği taraftarıyım.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2016, 09:53:54 »
Çarpan suçunu kabul etti onda sorun yok. Bende kasko yok.  Servis bana 2000 ila 2300 arası bir fiyat verdi. Fakat karşı tarafın sigorta şirketinin orjinal değil de muadil parça kullanacağını, paranın hepsini ödemeyeceğini söyledi. Eğer kaskom olsaydı orjinal parça takılıp kasko şirketi tüm ücreti karşı tarafın sigorta şirketine rücü ediyormuş. Yani bu sigorta şirketlerinin aldığı yüzde bilmem kaça katlayan zorunlu trafik sigortasının da ne işe yaradığı apaçık ortada. Haram zıkkım olsun diyorum. Allah bin türlü belalarını versin ve gözlerini toprak doyursun. Hem vatandaşı    soyun hem de bir işi düzgün yapmayın. Bu sigorta dolandırıcılığının içinde kim var ise hepsinin kolu kırılsın da kırılan kollarının yerine söküp muadil protez kol koysunlar.

Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #8 : Nisan 13, 2016, 11:14:41 »
Çarpan suçunu kabul etti onda sorun yok. Bende kasko yok.  Servis bana 2000 ila 2300 arası bir fiyat verdi. Fakat karşı tarafın sigorta şirketinin orjinal değil de muadil parça kullanacağını, paranın hepsini ödemeyeceğini söyledi. Eğer kaskom olsaydı orjinal parça takılıp kasko şirketi tüm ücreti karşı tarafın sigorta şirketine rücü ediyormuş. Yani bu sigorta şirketlerinin aldığı yüzde bilmem kaça katlayan zorunlu trafik sigortasının da ne işe yaradığı apaçık ortada. Haram zıkkım olsun diyorum. Allah bin türlü belalarını versin ve gözlerini toprak doyursun. Hem vatandaşı    soyun hem de bir işi düzgün yapmayın. Bu sigorta dolandırıcılığının içinde kim var ise hepsinin kolu kırılsın da kırılan kollarının yerine söküp muadil protez kol koysunlar.

Ve şoktayım gerçekten. Eşşek gibi para almayı biliyorlar ama. Aha da bu yıl 600 küsür liraya yaptırdım trafik sigortasını. Gerçekten haram zıkkım olsun adi şerefsizler. Ah ulan şu forum kuralları olmasa bir güzel yabancı dilimi konuştururdum ama neyse, anladınız siz onu. 2.000 - 2.300 arası fiyat verdiyse servis yine de iyi diyorum. Kart'a taksit imkanı olur en azından. Tabi sen bilirsin yine de. En azından için rahat eder, çizgisinde olur araba ve garantisi olur. 

Bir de şu değişen takıntısını anlamıyorum insanlarda. Bırak değişsin çamurluk ya da tampon her neyse işte. Nedir bu takıntı anlamıyorum. İlla ki hasarlı bölgeyi çekiçletip, çektirip, macunlatıp, astarlayıp boyatacak insanımız ve aradan bir kaç ay sonra o macunlu ve boyalı bölge dalgalanma yapacak. Yahu insanlar kalp ameliyatı oluyor, anjiyo oluyor, stent taktırıyor, böbrek nakli yaptırıyor onlarda sorun yok ama şu lanet olası demir yığınları kazaya karışınca aman kaput değişmesin, aman tamponu değiştirme gibi yorumlar sıralanıp duruyor. Pes yahu pes..!  Ondan sonra ne bu sinir diye soruyorlar bana. Gel de olma..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 13, 2016, 11:32:03 »

daha önceki arabamda karşı tarafın sigortası ile yaptıracaktım servise gittiğimde karşı tarafın sigortasıyla anlaşmamız yok yaparız fakat para siz ödersiniz sonra karşı taraf size tamamını öder demişti.sigorta şirketlerinde anlaşmaları okursak zaten orjinal yada müdail parça yazıyor.Siz bence iyicene araştırın servislerde yapılan işlemlerin fatura tutarını ödemesi lazım bence sizin suçunuz yokki ve niye yan sanayi kullanayım ki
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #10 : Nisan 13, 2016, 11:41:20 »
Bencede vuran adam yaptırsın sen hiç bulaşma. O ödesin masrafını.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 13, 2016, 11:52:01 »
geçmiş olsun. vurup kaçmama olması belkide en sevindirici kısmı olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 13, 2016, 17:46:24 »
Öncelikle geçmiş olsun. Burak beyin dediği gibi servise yaptırın ve karşı tarafa ödetin.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 13, 2016, 18:52:37 »
Ve şoktayım gerçekten. Eşşek gibi para almayı biliyorlar ama. Aha da bu yıl 600 küsür liraya yaptırdım trafik sigortasını. Gerçekten haram zıkkım olsun adi şerefsizler. Ah ulan şu forum kuralları olmasa bir güzel yabancı dilimi konuştururdum ama neyse, anladınız siz onu. 2.000 - 2.300 arası fiyat verdiyse servis yine de iyi diyorum. Kart'a taksit imkanı olur en azından. Tabi sen bilirsin yine de. En azından için rahat eder, çizgisinde olur araba ve garantisi olur. 

Bir de şu değişen takıntısını anlamıyorum insanlarda. Bırak değişsin çamurluk ya da tampon her neyse işte. Nedir bu takıntı anlamıyorum. İlla ki hasarlı bölgeyi çekiçletip, çektirip, macunlatıp, astarlayıp boyatacak insanımız ve aradan bir kaç ay sonra o macunlu ve boyalı bölge dalgalanma yapacak. Yahu insanlar kalp ameliyatı oluyor, anjiyo oluyor, stent taktırıyor, böbrek nakli yaptırıyor onlarda sorun yok ama şu lanet olası demir yığınları kazaya karışınca aman kaput değişmesin, aman tamponu değiştirme gibi yorumlar sıralanıp duruyor. Pes yahu pes..!  Ondan sonra ne bu sinir diye soruyorlar bana. Gel de olma..!
:alkis:
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 14, 2016, 14:17:54 »
Geçmiş olsun... :(
Land Cruiser Prado 4.0 V6 VVTI