Gönderen Konu: Direksiyon sertliği  (Okunma sayısı 1797 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
Direksiyon sertliği
« : Nisan 12, 2016, 19:26:55 »
Araçta direksiyon çok sert daha önce terra kullanan arkadaşıma bi tur sürdürdüm o da sert olduğunu söyledi Aracımın kar lastikleri üzerinde ama lastiğin bu kadar etki edeceğini tahmin etmiyorum

toyota corolla plusline 2007 hb

Toyota Club Türkiye

Direksiyon sertliği
« : Nisan 12, 2016, 19:26:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyon sertliği
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2016, 11:18:08 »
Sefa bey HB kasaların direksiyonu  .Sedan kasalara göre daha sert . Benimde başımda aynı durum var  kardeşimle bende 2006 Corolla var benim aracım 2006 terra sedan - kardeşimin aracı 2006 Corolla hb  kardeşim abi benim arabanın direksiyonu sert buna göre bir sorun mu var diye düşünürken olayın bağaj kaynaklı olduğunu anladık . Sedan kasalarda bağaj kısmı bir miktar aracın ön tarafını havaya kaldırıp ön tarafın uyguladığı yükü azaltıyor buda direksiyonu yumuşatıyor . Ama bu durum rampalarda kalkarken dez avantaj aracın lastikleri her an patiye oturuyor . Hb araçlarda bağaj kısmı olmadığı için aracın önü tam anlamı ile yere basıyor direksiyon ondan sebep hafif ağır gelebilir . Fakat  yola tutunma viraj kabiliyeti  rampa olayı kesinlikle daha iyi . Yüksek hızlarda daha çok güven hissi veriyor . Durum bundan ibaret .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2016, 21:49:35 »
Sefa bey HB kasaların direksiyonu  .Sedan kasalara göre daha sert . Benimde başımda aynı durum var  kardeşimle bende 2006 Corolla var benim aracım 2006 terra sedan - kardeşimin aracı 2006 Corolla hb  kardeşim abi benim arabanın direksiyonu sert buna göre bir sorun mu var diye düşünürken olayın bağaj kaynaklı olduğunu anladık . Sedan kasalarda bağaj kısmı bir miktar aracın ön tarafını havaya kaldırıp ön tarafın uyguladığı yükü azaltıyor buda direksiyonu yumuşatıyor . Ama bu durum rampalarda kalkarken dez avantaj aracın lastikleri her an patiye oturuyor . Hb araçlarda bağaj kısmı olmadığı için aracın önü tam anlamı ile yere basıyor direksiyon ondan sebep hafif ağır gelebilir . Fakat  yola tutunma viraj kabiliyeti  rampa olayı kesinlikle daha iyi . Yüksek hızlarda daha çok güven hissi veriyor . Durum bundan ibaret .
Yücel bey lastikleri değiştireceğim haftasonu aracı aldığımda kar lastiği üzerindeydi balans rot ayarı yaptırdıktan sonra yeterli sonuç alamazsam bagaja ağırlık koyup denerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 16, 2016, 20:25:11 »
Arkadaşlar  lastikler değişti sorun büyük oranda çözüldü pazartesi rot ayarı yaptırdıktan sonra çekme sorunu da hallolacak inş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2016, 00:05:59 »
Rot ayarı yapıldı yanında da sağ rot başı değişti şimdi biraz daha rahatladı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '04
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2016, 02:00:43 »
Bende de Hb 2004 terra model var direksiyon sert geliyor bana da kışlık lastikleri iyiydi o zamanda sertti yazlıkları eski ama.  Ayrıca bagajda simit tüp var stepne lastik var

HTC One M9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1.6 vvt-i COROLLA HB 5 KAPI