Gönderen Konu: Sanırım bir oğlum oldu :(  (Okunma sayısı 1970 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Sanırım bir oğlum oldu :(
« : Nisan 11, 2016, 22:46:23 »
Merhabalar ustalarımdan fikir almak istiyorum. Bugün arabamın sıcak soğuk düğmesi soğuğa doğru dönerken ortalarda takılı kalması nedeniyle bi tanıdığımdan yardım istedim. Torpidoyu söktü, düğmeyi arkadaki kalorifer ünitesinden ayırdı. Boşta iken düğme her iki yönde rahatça hareket etti. Üzgün bi yüzle bana kalorifer kutusunu açmanız lazım dedi. Bunun için göğüs komple inecek dedi. Eğer kutuyu tamir edebilirsek ne mutlu bize dedi. Eğer tamir edemezsek kalorifer kutusunu bulmak zor dedi. Ankarada olmamıza rağmen. Şimdi şu çılgın sorular kafamda.... Bu kutu çıkma kaç lira bulunurmu? Sıfırı ne kadar?  Bu işin işçiliği ne kadar? Yani kaç lira sıkışmış. Daha önce başına böyle birşey gelen oldumu. Canım çok sıkıldı bu işe.

E5603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aldırma söylenenlere:
Varsın görenler seni bir ot sansın.
Sen gül ol da uğruna ötmeyen bülbül utansın.

Toyota Club Türkiye

Sanırım bir oğlum oldu :(
« : Nisan 11, 2016, 22:46:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: Sanırım bir oğlum oldu :(
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2016, 03:27:48 »
Bence başka bir ustaya daha gösterin.

O kalorifer kutusunu çıkartmak kolay iş değil. Ustanın bahsettiği gibi konsol komple sökülecek, tahmin edeceğiniz üzere hiç basit bir işlem değil. Parçalar yerine takılırken tırnakları kırılır, yerine oturmaz, ses yapar vs. vs.

Aracınız şu aracın aynısı olacak.
Bu araç Toyota Yaris ve evaporatör revizyonu yapılmıştı. Sırf konsol sökümü bile 200-250,00 TL arası bir işçilik.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '11
  • 69 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2016, 08:51:59 »
Merhabalar ustalarımdan fikir almak istiyorum. Bugün arabamın sıcak soğuk düğmesi soğuğa doğru dönerken ortalarda takılı kalması nedeniyle bi tanıdığımdan yardım istedim. Torpidoyu söktü, düğmeyi arkadaki kalorifer ünitesinden ayırdı. Boşta iken düğme her iki yönde rahatça hareket etti. Üzgün bi yüzle bana kalorifer kutusunu açmanız lazım dedi. Bunun için göğüs komple inecek dedi. Eğer kutuyu tamir edebilirsek ne mutlu bize dedi. Eğer tamir edemezsek kalorifer kutusunu bulmak zor dedi. Ankarada olmamıza rağmen. Şimdi şu çılgın sorular kafamda.... Bu kutu çıkma kaç lira bulunurmu? Sıfırı ne kadar?  Bu işin işçiliği ne kadar? Yani kaç lira sıkışmış. Daha önce başına böyle birşey gelen oldumu. Canım çok sıkıldı bu işe.

Öncelikle geçmiş olsun, o kadarda canını sıkma, olacağına varır. Sana iyi bir arkadaşımı tavsiye edebilirim, Şaşmazda elektrikçi. İstersen birde ona göster.
Benim direksiyon tıkırtısını da o yaptı, toyotanın göğsünü sökmeye alışkın  :rofl:
Öyle parça bulmakta zor değil, eğer ankaralıysan vaktini ayırıp Yıldız sanayiyi baştan sona gez illaki uyguna bulursun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 12, 2016, 08:54:31 »
Bence başka bir ustaya daha gösterin.

O kalorifer kutusunu çıkartmak kolay iş değil. Ustanın bahsettiği gibi konsol komple sökülecek, tahmin edeceğiniz üzere hiç basit bir işlem değil. Parçalar yerine takılırken tırnakları kırılır, yerine oturmaz, ses yapar vs. vs.

Aracınız şu aracın aynısı olacak.
Bu araç Toyota Yaris ve evaporatör revizyonu yapılmıştı. Sırf konsol sökümü bile 200-250,00 TL arası bir işçilik.
Bunu toplayan insanlara gıpta ile bakıyorum. Umarım kırılma olmaz açacak kişi arkadaşım dikkat edecektir kendi aracı gibi.

Aldırma söylenenlere:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2016, 08:56:33 »
Bunu toplayan insanlara gıpta ile bakıyorum. Umarım kırılma olmaz açacak kişi arkadaşım dikkat edecektir kendi aracı gibi.

Aracı bi arkadaşım sökecek. Yinede aklımda olsun arkadaşınız. Teşekkür ederim. Yıldız sanayide geçen hafta Peugeot 307 ninkini bulamadılar Konyadan almışlar. [emoji17]

Aldırma söylenenlere:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 12, 2016, 09:11:47 »
eli yatkın biriyse söker can sıkmaya değmez, bende göğüsü söktürecektim 2010 yılında sanırım E12 corollamın , servis ozaman 150tl isteyince kendim söktüm komple :) eli yatkın olan biri için basit bir işlem, tavsiyem akü kutup başını sökmeniz airbagler patlamasın diye ne olur ne olmaz önlem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 12, 2016, 09:17:17 »
eli yatkın biriyse söker can sıkmaya değmez, bende göğüsü söktürecektim 2010 yılında sanırım E12 corollamın , servis ozaman 150tl isteyince kendim söktüm komple :) eli yatkın olan biri için basit bir işlem, tavsiyem akü kutup başını sökmeniz airbagler patlamasın diye ne olur ne olmaz önlem
Akü kutup başını sökelim doğru söylüyorsunuz. Tabi arkadaş biliyordur muhtemelen ben pek anlamıyorum. Resimleyip paylaşmayı düşünüyorum

Aldırma söylenenlere:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2016, 21:39:57 »
maximum rahat olun corollanın her parçası 2.el var.sökerler takarlarda.çünkü bu arabadan piyasada dolaşan çok var her şeyini biliyolar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 02, 2016, 12:14:29 »
Konuyu takip edenler varsa diye son durum hakkında bilgi vermek istedim. Bu haftasonu arkadaşım aracın göğsünü kendi evinin önünde söktü, kalorifer kutusunu yerinden çıkararak tamirini yaptı. (Kutu içindeki çubuk görünümlü bir parçanın hareket ettiği yataktan çıkarak orayı aşındırdığını söyledi). Sonra tekrar yerine takarak aracı eski haline getirdi. Şu anda sıcak soğuk ayrımını yapabiliyoruz. Ben araç başında değildim ama kendisi çok uğraşmış buradan çok teşekkür ediyorum.
Aldırma söylenenlere:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 02, 2016, 14:03:23 »

Öncelikle geçmiş olsun, o kadarda canını sıkma, olacağına varır. Sana iyi bir arkadaşımı tavsiye edebilirim, Şaşmazda elektrikçi. İstersen birde ona göster.
Benim direksiyon tıkırtısını da o yaptı, toyotanın göğsünü sökmeye alışkın  :rofl:
Öyle parça bulmakta zor değil, eğer ankaralıysan vaktini ayırıp Yıldız sanayiyi baştan sona gez illaki uyguna bulursun.

mehmet direksiyon tıkırtısını nasıl çözdünüz.