Gönderen Konu: Islık sesi ve servis problemi.  (Okunma sayısı 3837 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 27000
  • Model Yılı: '15
  • 6 kere teşekkür edildi
Islık sesi ve servis problemi.
« : Nisan 11, 2016, 20:17:02 »
Aracımla 120-130 km/h sürat ile giderken yaklaşık 2-3 bin km dir ince bir ıslık sesi alıyordum. Servise gittim ve balataların değişeceği söylendi. Ardından balatalara bakılacağı ve %50 den fazla aşınma var ise balata değişimini benim karşılayacağımı söylediler. Çünkü benim frenleme profilimi bilemeyeceklerini ve fazla miktarda frenleme yaptığım için balataların bitmiş olabileceği söylendi. Sesle ne alakası varsa çözemedim. Daha önceki astra aracımı 0km aldım 2 sene kullanıp  75.000 km de yaklaşık 1 sene önce sattım. Ne balatası bitti ne de ses vardı ve ben 1 sene önce nasıl araba kullanıyorsam aynı şekilde ve çoğu uzun yolda olmak üzere , otobanda frenle pek fazla  bir işim olmadan kullanıyorum.   Şimdi kullandığım corolla ise 25.000 km de.
Kısacası bu politikaları hoşuma gitmedi. Hatta servis elemanı arkadaş nasıl bir kafa yaşıyorsa kul hakkından falan bahsetti.
Sanki ben 25.000 km el freni çekip gezdim, balataları bitirdim ve onlardan hakkım olmayan birşey istiyorum,  gibisinden saçmaladı bile.
Ben ses geliyo diyorum o kul hakkı.
Kısacası komedi gibi. 😂😂
Şunu da belirtmek isterim; ben bu arabayı alırken 50 kere artı garanti satmaya çalıştılar ben almadım ve almamamda haklı olduğumu bana net bir şekilde gösterdiler.
Saygılar.

Toyota Club Türkiye

Islık sesi ve servis problemi.
« : Nisan 11, 2016, 20:17:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Ynt: Islık sesi ve servis problemi.
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2016, 20:24:20 »
Selam hocam, benim aracımdan da aynı ses geliyordu. Aracım o zaman sanırım 12.500 kmde idi.  ön balatalarımı sorgusuz sualsiz garantiden değiştirdiler. Daha sonra geri geri giderken de ses geliyordu. Onun için de pohlama diye bişey yaptılar. Çok şükür şu anda bende ses falan yok.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2016, 20:31:51 »
tolga bey sanayide bu balatalrin kenarini taşlama makinesi ile oval hale getiriyorlar.balatayi biraz tirasliyorlar.Siz o sekilde tiraslatin ses falan kalmaz hocam

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2016, 20:46:15 »
Öneriniz için teşekkür ederim Tuncay bey. 
Siz şanslıymışsınız Salih bey.
Burada okuduğum kadarıyla genelde servis bu tip sorunları, kronik kabul edip çözmüş. Ancak ben böyle bir durumla karşılaştım. Bugün  yoldaydım ve toyota servisi görünce uğradım. Normalde bakımlarını Başka bir serviste yaptırıyorum.  Bakımlarını yaptırdığım servise gideceğim haftaya, onlarla da bu sorunumu paylaşacağım. Bakalım onlar ne diyecek? Onlarda bu şekilde bir yanıt verirse eğer, benim bir daha servise gitmeme gerek yok. Sonuçta her 10.000 km de gereksiz fazla para veriyorum. Bosch servise gider 350 ₺ ye yaptırdığım bakımı 150₺ ye yaptırırım. Nasıl olsa garanti pek ilgilenmiyor gibi sorunlarla. 😊

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Mehmet Alp
  • Kilometre: 71500
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2016, 09:06:13 »
Balatanın değişmesi lazım ben değiştşirdim ses kayboldu 500tl servis para aldı dışarıda takımı Dört tanesi  60tl olan balatayı ikili 240tl aldı.Servis 150tl torna parası sanayide torna 20TL bu arada Aynı yerde yaptırıyor servis,Senden dünyanın parasını alıyor.yazık bu servis Ücretlerine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 13, 2016, 09:33:45 »
Geçmiş olsun. Şehir içi araç kullanıyorsanız  25.000 km  balata değişimi için normal bir km. Tabi bitmemiş balata da bu sesi yapıyorsa bir anormallik vardır. Ama Forumdan takip ettiğim kadarıyla bu bahsettiğiniz ses Corollalarda hastalık gibi. Tuncay abinin dediği gibi balataları taşlatırsanız muhtemelen sorununuz hallolur.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2016, 09:35:32 »
Servislerde bununla ilgili bülten var. Gerekeni yapmak zorundalar. @Burak Atılgan (32862) beyin aracında hatta çok pahalı parçaları bile değitirdiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2016, 12:10:46 »
Geçmiş olsun. Şehir içi araç kullanıyorsanız  25.000 km  balata değişimi için normal bir km. Tabi bitmemiş balata da bu sesi yapıyorsa bir anormallik vardır. Ama Forumdan takip ettiğim kadarıyla bu bahsettiğiniz ses Corollalarda hastalık gibi. Tuncay abinin dediği gibi balataları taşlatırsanız muhtemelen sorununuz hallolur.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam şehir içi kullaniriz. 60 bin km de balatanin yarisini bitirememistik. Sert kullanmiyoruz zaten. 25 bin cok az.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 15000
  • 25 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 13, 2016, 13:05:54 »
gösterge çerçevesinin bulunduğu plastik kısma izolasyon yaptırmama rağmen bozuk yolda ses geliyordu, Salih Karacan arkadaşımızın tavsiyesi ile Antalya Bakırcılar'dan randevu aldım. İzmir'den Antalya'ya gidene kadar ve Antalya'da kullandığım süre içerisinde ses gelmeyince randevuyu iptal ettirdim. Dönüş yolunda aynı yerden ses gelmeye başladı. :lol: Ses yapan balataları garantiden değiştirdikten sonra yine ses yapıyordu, 15 gün sonra ilk bakıma götüreceğim bu sefer balatalardan ses gelmiyor :)  diş hekimine gidecek hastanın diş ağrısının geçmesi gibi  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 13, 2016, 13:54:57 »
gösterge çerçevesinin bulunduğu plastik kısma izolasyon yaptırmama rağmen bozuk yolda ses geliyordu, Salih Karacan arkadaşımızın tavsiyesi ile Antalya Bakırcılar'dan randevu aldım. İzmir'den Antalya'ya gidene kadar ve Antalya'da kullandığım süre içerisinde ses gelmeyince randevuyu iptal ettirdim. Dönüş yolunda aynı yerden ses gelmeye başladı. :lol: Ses yapan balataları garantiden değiştirdikten sonra yine ses yapıyordu, 15 gün sonra ilk bakıma götüreceğim bu sefer balatalardan ses gelmiyor :)  diş hekimine gidecek hastanın diş ağrısının geçmesi gibi  :rofl:
:lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 13, 2016, 19:28:36 »
Teşekkür ederim hepinize.
25.000 km nin 20.000 km sini uzun yolda ve otobanda yaptım. Dediğim gibi eski aracım 75.000 km de sattığımda balataları sapasağlamdı.
Haftaya Mersin'deki servisimle randevu ayarlayıp gideceğim. Ayrıca bozuk yolda gelen göğüsteki, kemerin çıktığı yerdeki ve el askısındaki cızırtılarda baya fazla. Onunla ilgili servis, garanti kapsamında, herhangi bişey uyguluyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 14, 2016, 16:42:41 »
Teşekkür ederim hepinize.
25.000 km nin 20.000 km sini uzun yolda ve otobanda yaptım. Dediğim gibi eski aracım 75.000 km de sattığımda balataları sapasağlamdı.
Haftaya Mersin'deki servisimle randevu ayarlayıp gideceğim. Ayrıca bozuk yolda gelen göğüsteki, kemerin çıktığı yerdeki ve el askısındaki cızırtılarda baya fazla. Onunla ilgili servis, garanti kapsamında, herhangi bişey uyguluyor mu?
Evet bu söylediğiniz şikayetler kroniK diyebilirim  forumda bir çok arkadaş emniyet kemeri ve göğüs gıcırtısı şikayeti nedeniyle garanti kapsaminda servise gitti. Göğüs için ön konsolu komple sokup öyle izalasyon yapıyorlarmis bilginiz olsun.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 14, 2016, 17:38:56 »
izolasyon dediği cift tarafla bant yapistiryorlar.plastiklerin sürtünmesini ve  boslugunu aliyorlar.eger siz yapabilirseniz segmanlarin ucuna bant ile yerine oturttun

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 14, 2016, 20:15:02 »
Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 14, 2016, 20:34:32 »
Arkadaslar, bu ses sorunun cozumunun en saglikli yontemi uygun balata kullanilmasidir. Fren diski donus yonune gore balata onde alisma centigi de kabul edilebilir, ancak yan kesitlerinde sev isleminin baska sakincalari vardir (balata-disk temas alani). Uzun donemde ekstra maliyet ortaya cikarabilir. Ayrica balata surtunme alanini azaltmak da fren gucu kayiplarina yol acabilir.
Bu konu detaylica islenmisti bir baslik altinda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1800
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 19, 2016, 03:19:54 »
arkadaşlar selam  aracım 450 km de önden uğultuya benzer ses geliyo bir de geri gelirkene ses var acaba 1000 bakım damı gideyim yoksa hemenmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 19, 2016, 03:45:39 »
Ben ce  randevu al hemen götür.Test sürüşü yapıp baksınlar ..

Mesaj Birleştirildi: Nisan 19, 2016, 03:57:07
arkadaşlar selam  aracım 450 km de önden uğultuya benzer ses geliyo bir de geri gelirkene ses var acaba 1000 bakım damı gideyim yoksa hemenmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 19, 2016, 16:09:07 »
bu gün servise gittim test sürüşüne çıktık o sesi arkadaş ta duydu şanzımanla alakalı frekans sesi dedi arkadaşlar sizce normal midir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 19, 2016, 16:22:33 »
bu gün servise gittim test sürüşüne çıktık o sesi arkadaş ta duydu şanzımanla alakalı frekans sesi dedi arkadaşlar sizce normal midir
Ney Frekans sesi mi kaç mhz diye sorsaydınız :D
Aklıma birden servisin guve uzmanı geldi :D
Şaka bi yana bence servisteki eleman sizi geçiştirmek icin boyle bi cevap vermiş.  Şanzıman mekanik çalışan bi aksam frekansla ne alakası var?
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi