Gönderen Konu: corolla ae101 durduk yerde bütün yağı bosaltmasi  (Okunma sayısı 2797 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
corolla ae101 durduk yerde bütün yağı bosaltmasi
« : Nisan 09, 2016, 03:13:06 »
Arkadaşlar herkese merhabalar.
Bugün eve 12.40 civarı dönerken sahibi olduğum 96 model 1.6 xei corolla ile atasehir otoban tarafında çalışma olması sebebi ile trafiğe takıldım. Onun öncesinde otobanda seyrederken 110-120 civarında bir hız ile gitmekteydim. Trafikte iken birden kaput altından duman gelmeye başladı ve yanik kokusu geldi burnuma . kenara çekip motoru kapadim ve kaputu açtığımda motorun alt kısmının full yağ ile kaplandigini gördüm ve yag çubuğunu kontrol ettiğimde yag çok az bir tırnak boyu kadar kaldığını fark ettim hatta daha az yolu kontrol ettim, yolda yag izleri gördüm . Arac su eksiltmemis ama motor acaip ısınmış durduk yerde bu yag nerden çıkmış Motor'dan fazlada z orlamadim aracimi bi ara sadece atasehir bağlantı yokusunda 90 la çıktım onda da bişey olmadı. Ve ayrıca hararet çubuğu yukselmedi. ? yani hiç bir belirti yokken yag nerden sizabilir yada patlayabilir anlayamadım bir türlü acil olarak bilgilerinize ihtiyacım var arkadaşlar  :-\

Toyota Club Türkiye

corolla ae101 durduk yerde bütün yağı bosaltmasi
« : Nisan 09, 2016, 03:13:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla ae101 durduk yerde bütün yağı bosaltmasi
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2016, 08:52:15 »
geçmiş olsun
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 09, 2016, 08:57:54 »
Burhan yağ filtrene bak kardeş . Bizim şirketin Hyundai marka aracı vardı 2010 model yolda bizim arkadaşın başına gelmiş motor arıza lambası yanmış daha yeni arabaydı o zamna 1-2 yaşında hemen sag çekmiş yağ yok araçta alt taraf yag falan yol üzerinde bir yağcıya durmuş kaldırmışlar life baksalarki yağ filtresi gevşemiş bütün yağı atmış . Tekrar filtre değiştirip yağı yenilemişler bundan sonra bu olayı 2 kere daha yaptı araç . Bilgin olsun yan sanayi filtre felan kullandıysan veya tam sıkılmadıysa ondan dolayı bu durumu yapabilir . Bir başka durum ise karter contasından kaçırması ama yag yanık kokusu geldiyse büyük ihtimal yağ filtresi . Aklıma gelmişken o araçlarda yağ soğutma karter i var ön tarafında herhangi bir sebeple taş veya başka bir cisim geldi delin kırıldı ise ordanda yağı atabilir . Aklıma gelen yerler buralar karter tapası olsa yağ direk yere boşalır motordan yanık kokusu gelmez .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2016, 09:31:22 »
Durduk yere olması yağ tıpası veya yağ filtresinden olabilir. Hararek çıktı mı acaba fark ettiniz mi ?. Gerçi hiç görmedim bu araçlarda hararet çıktığını ama .
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 09, 2016, 12:22:20 »
Gecmis olsun.
Kullanilan yag ne idi, yag ve filtre ne zaman, nasil bir urunle degisti? Yag katkisi vs kullanilmis miydi? Yucel arkadasimizin belirttigi gibi, yag filtresini de bazen dogru monte etmeyebiliyorlar, kontrol ile netlesir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 09, 2016, 13:40:15 »
aklıma laguna geldi. adamın biri laguna araba almış. yağını suyunu tuzunu değiştirip yola çıkmış.
istanbuldan amasyaya kadar gelmiş. yolda motordan duman çıktığını fark etmiş. durmuş. bir daha da motor çalışmamış..

dükkana arabayı çekip altına girince fark ettikki pistonlardan birisi bloğu delmiş. yan taraftan çatlatmış. ama arabanın 3 piston kaldığından bile haberi yok.. ben özellikle yağına baktım. hala yağı vardı.

karşılaştığım ve beni korkutan olaylardan birisi buydu. herzaman motoru bu tür bir durum için dinlerim.

umarım bahsettiğim gibi bir durum yoktur. yağ filtresini el ile sıkıştırıp gidebilirsiniz. çabuk gevşer fakat işe yarar. tam teşhis için iyi incelemek lazım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '08
  • 16 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2016, 15:02:26 »
Geçmiş olsun, büyük ihtimal yağ filtresidir. Umarım büyük bir problem yoktur.
Çalışan kazanır!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Nisan 09, 2016, 19:37:31 »
Arkadaşlar yorumlariniz ve verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim . Motorda allahtan bir sıkıntı yokmus erken d avrandigim için . Yag filtresi ile hava filtresi değiştirildi . motor yağı komple yenilendi ustanın dediğine göre yağı bir anda atmamış o parlayan sıvı antifriz sivisi imiş usta gösterdi radyatorden çıkan boru delinmiş motora su atmış  o yüzden duman çıkmış yani su buhari . yanik kokusuda egzoz egzozdan geliyormuş normalmis bu durum. Yag konusunda ise tamamı ile benim atlamam ssoz konusu olmuş 12 bin km yol gitmisim en son yag değişiminden sonra usta normal olduğunu söyledi ama biraz daha yol gitseymisim o gece motoru elime alicakmisim . yani arkadaşlar bu tesadüf durum beni büyük bir masraftan kurtardı ve aklıma tedbirli olmam gerektiği konusunda bir civi cakti.

çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • flying white legend
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '98
  • 9 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 09, 2016, 20:00:55 »
Öyle bir anlatmışsın ki araç kol çıkardı sandım. Neyse ki böyle bir durum olmamış geçmiş olsun ancak o boru durduk yere delinmez benim aracında hala ilk fabrikasyon borusu duruyor demek ki deforme olmuş bence aracı bir Check Up tan geçirin ve size tavsiyem araçtaki zamanla sertleşen boru kapı contası vs gibi kauçuk yumuşak plastik parçaları vazelin ile tazeleyin faydasını göreceksiniz. Mesela ben aracımda motor bloğundan devir daim (Su) pompasına gelen kısa bir hortum var 10 cm uzunluğu anca vardır. Araca organik kırmızı antifriz koyunca bu bahsettiğim hortumdan su gelmeye başladı hortumu söktüm vazelinle temizleyip tazeledim ve su kesildi vazelin sertleşen hortumları yumuşatıp temizliyor.
flying white legend

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 09, 2016, 20:35:56 »
Gecmis olsun.
Ilk km ler ve bir kac gun arac park halinde iken altini kontrol edin, su sira normalden fazla motor bolumu kontrolu yapin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 09, 2016, 20:43:36 »
... bu tesadüf durum beni büyük bir masraftan kurtardı .......
Her iste bir hayır vardir. Gecmis olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 09, 2016, 23:18:51 »
Her iste bir hayır vardir. Gecmis olsun.
çok geçmiş olsun.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 13, 2016, 16:47:35 »
   Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.

Yağ çubuğundaki alt ve üst çizgi arası 1 LT hacmini ölçüyor diye belirtilmiş kitapçıkta. Zaten 3 aşağı beş yukarı bu kural hemen her araç için geçerlidir. Şayet yağ çubuğunda hiç bir damla yağ belirtisi yoksa sıkıntı vardır. Kullanım kitabı der ki; yağ değişim aralığınınz (4afe için söylüyorum) 5000 km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 13, 2016, 22:01:46 »
   Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.

Yağ çubuğundaki alt ve üst çizgi arası 1 LT hacmini ölçüyor diye belirtilmiş kitapçıkta. Zaten 3 aşağı beş yukarı bu kural hemen her araç için geçerlidir. Şayet yağ çubuğunda hiç bir damla yağ belirtisi yoksa sıkıntı vardır. Kullanım kitabı der ki; yağ değişim aralığınınz (4afe için söylüyorum) 5000 km.
Mahmut Abi kitapçıktaki yağ bakımı km'si madeni yağa göre değil mi ? Günümüzde yarı sentetik veya full sentetik kullanan araç sahipleri de 5000 km'de bir değiştirmeli mi ?
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 14, 2016, 09:10:13 »
Yasin kitapçık öyle diyor diye biliyorum. Bi abimin 94 corollasının kitapçığına baktığımda her 5 binde bir servise bakıma gitmiş araç :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 14, 2016, 09:32:21 »
5000 km lik bakımın şartları var. sj sınıfı bir yağ kullanırsanız erken değiştirmekte fayda var. şuan sn ye geldik. sl sınıfı altında yağ bulmak zor .

sadece yağ olarak bakmamak lazım. bakım aralıkları kısalırsa sıkılacak somun civata ve ayarlarında zamanı kısalacak. mesela buji ve hava filtresi erken değişecek. eksoz ve su borusu bağlantısı daha sık kontrol edilmiş olacak.

bence 5000 km büyük risk.

bırakın 5000 km yi eski araç sahiplerinin her hafta , her 300 500 km de arabayı kontrol etmesinde fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 14, 2016, 13:38:45 »
Kullanım kitapçığı sadece yağı 5000 km de değiştirin diyor. Yağ filtresi 10000 KM, hava filtresi 20000 km, yakıt filtresi 40000 km, triger için 100000 km değişim aralığı vermiş. Yalnız buralara not düşülmüş, hava filtresini 10000 km kontrol edip, temizle veya gerekirse değiştir diyor.

Bunları aklımda kaldığı kadarıyla yazdım, hatam olabilir. Yarına kadar yada hafta sonu kitapçıktan en doğrusu yazarım.

Gelelim yağ veya filtre değişim sorusuna;
 Aldığımız yazğ ile ilgili markaya has özellikleri kendi verdikleri değerden okursak hemen her yağ markası minimum 10000 km değişim aralığı veriyor. Bizim efsane için de geçerli diyebiliriz. Ama nasıl? Eğer ki motor yağ yakmıyor, haddinden fazla eksiltmiyor vb. sorunları yoksa değişim 10000 km olsa da olur. Çünkü araç dizel yada turbo değil, yağı karartmıyor. Motor teknolojisi bugünün motorlarıyla eşdeğer olması 10000 km'yi kabul edilebilir kılıyor. Ama bizler far ampulü alırken en iyisinin peşine düşen, jant alırken cafcaflı olanın peşine düşen insanlarsak, neden yağımızı biraz erken değiştirmekte tereddüt ediyoruz?
 Ezcümle; yağ çubuğunuzu en fazla 1000 km aralarda kontrol edin. Eksiltme kararma varsa takip edip gerektiği veya ihtiyaç hissedilirse değişimi yapın. Ayrıca mümkünse YAĞ TAPASININ CONTASINI en geç 3.  seferde yenileyin.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 14, 2016, 14:41:26
  Kılavuzdaki bilgi ve yönergeler bu şekilde.