Gönderen Konu: aurisimde casus arıza  (Okunma sayısı 2052 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 151000
  • Model Yılı: '07
  • 6 kere teşekkür etti
aurisimde casus arıza
« : Nisan 08, 2016, 19:55:00 »
Merhabalar,

aracım 2007 model auris 1,4 dizel 165000 kmde.

hava sıcaklığının yaklaşık 15 derece olduğu bir sabah marşa bastığımda biraz zor çalıştı. çalıştıktan 1 dakika sonra dikiz aynadan bulut şeklinde beyaz duman attığını gördüm. motor normal sıcaklığına gelene kadar duman devam etti daha sonra kesti.  yetkili servise götürdüm turbo değişecek, daha sonra duman devam ederse motor revizyon olacak dediler. (dışarda turbo sağlam ötme yok diyorlar)

depoya enjektör temizleyicisi attım. 150 km kadar aracı kullandım. egzozdaki duman artık çıkmıyor. motor ısınınca yağ çubuğunu çekince duman devam ediyor. video ekledim.

dışardaki ustalar enjektör tıkanıklığı dediler. Ama küçük biyer olduğu için güvenemiyorum.

araç su eksiltiyor, hararet yapmıyor. yağ ekiltmesi yok. dumanda koku yok. çok ısıtmadan marşa basarsam araç zor çalışıyor.

ustalarım bu aracın arızası ne? herkes bişey diyor yaptırmaya nerden başlamalıyım. yardımcı olur musunuz? videoları ekledim.

Toyota Club Türkiye

aurisimde casus arıza
« : Nisan 08, 2016, 19:55:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
Ynt: aurisimde casus arıza
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2016, 23:54:14 »
Gecenlerde bir arkadasimizinda farkli model bir arabasinda boyle sorun vardi bazilari turbo bazilari motor revizyon dedi.en sonunda saglam paraci olmayan ve isini severek yapan bir tanidik vadirasi ile bir usta bulduk.bu kmde bu uflemeyi yapmasi cok normal sakin turboyu vs elletme hic bir sikinti yok dedi.
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 09, 2016, 18:36:12 »
Gecenlerde bir arkadasimizinda farkli model bir arabasinda boyle sorun vardi bazilari turbo bazilari motor revizyon dedi.en sonunda saglam paraci olmayan ve isini severek yapan bir tanidik vadirasi ile bir usta bulduk.bu kmde bu uflemeyi yapmasi cok normal sakin turboyu vs elletme hic bir sikinti yok dedi.
banada turbo arızalı gibi gelmedi sanırım servis garnti verdiğinden kendini sağlama almak istedi. ama üfleme çok fazla gibi geldi 5 ay önce çok azdı bu kadar değildi. su eksiltmeside ayrı bir olay. Çıkamadım işin içinden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2016, 19:11:07 »
Arkadasin arabada ayni senin gibi ufleme ve yag yakma olayida var 190 bin kmde arabasi ve belli bir kmde belli bir lt yag yakmasi normal demisti su an arabasi ari gibi masalah.
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 10, 2016, 21:37:06 »
Arkadasin arabada ayni senin gibi ufleme ve yag yakma olayida var 190 bin kmde arabasi ve belli bir kmde belli bir lt yag yakmasi normal demisti su an arabasi ari gibi masalah.
cevabınız için teşekkürler mustafa bey. inşallah benimkide öyledir, ama sanmıyorum. burdaki ustalarımızda cevap vermiyor. durum vahim sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '15
  • 26 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 10, 2016, 22:03:59 »
Turbo araçlarda sonradan oluşan bir ses normal karşılanmamalıdır.   Araç sıfırken turbo üflemiyor, yüzbinlerde üflemeye başladı ise turbo yağlanmamış demektir.

Turbolu araç turbosuz araç gibi marşa bas gaza yüklen mantığı ile kullanılırsa genelde üfleme yapar. Üflemeyi de bizim ustalarımız normal karşılar.

Turboda paller deniler parçalar vardır ve bunlar yüksek mühendislik ister. Aracı çalıştırırken ve park ederken birer dk rölantidw bekletmek gerekir. Bu sayede turbo kendini yağlayacak ve soğutacaktır.

Park esnasında bekleyemem diyenler için turbo timer tavsiye edilir.

Ek olarak turboya bağlı civatalarda gevşeme varsa turbo eskisi gibi randımanlı olmaz. Civata ve hortumların bakıma ihtiyacı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 10, 2016, 22:29:51 »
Turbo araçlarda sonradan oluşan bir ses normal karşılanmamalıdır.   Araç sıfırken turbo üflemiyor, yüzbinlerde üflemeye başladı ise turbo yağlanmamış demektir.

Turbolu araç turbosuz araç gibi marşa bas gaza yüklen mantığı ile kullanılırsa genelde üfleme yapar. Üflemeyi de bizim ustalarımız normal karşılar.

Turboda paller deniler parçalar vardır ve bunlar yüksek mühendislik ister. Aracı çalıştırırken ve park ederken birer dk rölantidw bekletmek gerekir. Bu sayede turbo kendini yağlayacak ve soğutacaktır.

Park esnasında bekleyemem diyenler için turbo timer tavsiye edilir.

Ek olarak turboya bağlı civatalarda gevşeme varsa turbo eskisi gibi randımanlı olmaz. Civata ve hortumların bakıma ihtiyacı olabilir.
ersin bey 5 aydır biniyorum turboyu soğutmadan/ısıtmadan haraket etmiyordum daha önce intercoolerde yağ kaçağı vardı. özel servis bişey olmaz bin dedi. benim kafamı karıştıran olay servis turbo soğutucudaki yağı görüp turbonun değiştireceğine kanaat getirmiş olmaları. motorsa motoru turboysa turboyu yaptırayım istiyorum. su eksiltmesi de arttı memlekete kadar gider mi bilmiyorum (600km). maddi olarak çok sıkıntıdayım 22.500 e kaadar düştüm aracı doğuda satamıyorum.  siz de turbodan olduğunu mu düşünüyorsunuz? enjektör olma ihtimali nedir? eğer bilginiz varsa aydınlatırsanız çok sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '15
  • 26 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 10, 2016, 23:39:04 »
Kesin turbodan diyemeyiz, referansı sağlam iyi bir usta bulmak lazım. Umarım en düşük maliyetle halledersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 11, 2016, 09:25:40 »
Görüntüde  aracın altında su izleri var. Bu nereden gelmekte? Beyaz ya da siyah dumanın gelmesi dizel araçlarda sık karşılaşılan bir durumdur. Zaman zaman kurum atılır ya da dizel yakıtın kalitesine oranla da bu gözlemlenebilir. Düzenli olarak enjektör temizleyici kullanmanızı tavsiye ederim. Yine duman sorununda subapların da ayar görmesi gerekebilir.

Su eksiltme durumu ile ilgili olarak ise aracınızı çok iyi gözlemlemek ve kontrol etmek gerekir ki bu problemin bir çok nedeni vardır. Aracın çekişinde bir sorun yok ve turboda siren şeklinde bir ses duymuyorsanız genel olarak sorun olmadığı anlaşılsa da turbo bağlantılarının ehil biri tarafından kontrol edilmesi gerekir. Arıza tam tespit edilinceye kadar aracınızın soğutma sıvısı ile hararet göstergesini sürekli kontrol ediniz.

Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 12, 2016, 20:01:49 »
Görüntüde  aracın altında su izleri var. Bu nereden gelmekte? Beyaz ya da siyah dumanın gelmesi dizel araçlarda sık karşılaşılan bir durumdur. Zaman zaman kurum atılır ya da dizel yakıtın kalitesine oranla da bu gözlemlenebilir. Düzenli olarak enjektör temizleyici kullanmanızı tavsiye ederim. Yine duman sorununda subapların da ayar görmesi gerekebilir.

Su eksiltme durumu ile ilgili olarak ise aracınızı çok iyi gözlemlemek ve kontrol etmek gerekir ki bu problemin bir çok nedeni vardır. Aracın çekişinde bir sorun yok ve turboda siren şeklinde bir ses duymuyorsanız genel olarak sorun olmadığı anlaşılsa da turbo bağlantılarının ehil biri tarafından kontrol edilmesi gerekir. Arıza tam tespit edilinceye kadar aracınızın soğutma sıvısı ile hararet göstergesini sürekli kontrol ediniz.

Geçmiş olsun.

su izleri yoldaki su birikintisnden dolayı oldu. enjektör temizleyicisi attım son zamanlarda. çekişte bir sorun yok gibi ama sanki turbo devreye biraz geç giriyor. siren şeklince bi ses yok. cevabınız için teşekkür ederim en kısa zamanda yaptıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotasını keşfediyor
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 24, 2016, 12:51:20 »
Benzer durum benim de başıma geldi.Dizel aracımı 2 ay kadar kışın sürekli 3-5 km lik kısa mesafede kullandım. Sonra bir gün motor soğukkan bir aracı sollamak için gaza yüklendim. aracı sollarken devir yükseldiğinde egzoztan beyaz renkte baya bir duman atmıştı. Anlık birşey değildi, süre olarak neredeyse 15-20 saniye sürdü. sonrasında da tekrarlamadı. servise sorduğumda uzun süre düşük devirde kullanmam sonrası kurum,su v.s birikimi diye geçiştirdi ama tekrarlamayınca sorun etmemiştim.
Trafik kurallarına uyalım.