Gönderen Konu: rav 4 sürücü koltugundan gelen ses  (Okunma sayısı 1893 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
rav 4 sürücü koltugundan gelen ses
« : Nisan 08, 2016, 11:08:31 »
merhaba, yeni aldıgım 2006 rav 4 aracımla bende aranıza katıldım bir kaç sorunum var, geçmiş konulara baktım ama bulamadım,yardımcı olursanız sevinirim:)

1) sürücü koltugu elektrikli, son zamanlarda ileri geri yaparken kalın bir sürtme sesi gelmekte, bunu nasıl çözebilirim?

2) bagajdan veya stepne kapagından gelen bir ses var, araba herhangi bir şekilde sarsıldıgında sürekli vik vik vik ses geliyor ve rahatsız edici,muhtemelen stepneden geliyor bunu nasıl çözebiliriz? daha önceki mesajlarda birisi kauçukla kapladım demiş ama neresini nasıl kapladıgı ile ilgili bir mesaj göremedim, bir de bütün camlar tam kapalı oldugu halde cam çarpma sesi duyuyorum sanırım sol arkadan geliyor, bunun çözümü nedir?

3) tam emin değilim ama bazen gaza basarken çok kısa süreliğine araç boşta gaza basmışım gibi gaz sesi yapıp ondan sonra devir alıyor gibime geliyor, bu normalmidir?

tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2016, 11:30:29
bir şey daha vardı unuttum, geçen gün yolda giderken aniden fren uyarıları yandı ve abs yi kontrol et freni kontrol et diye ekranda uyarı verdi, uzun bir süre uyarı gitmedi, daha sonra arabayı stop ettim bir süre sonra çalıştırdığımda uyarı yoktu ve bir daha yapmadı fren disklerim ya taşlatmam ya da değiştirmem gerekiyor alırken öyle demişlerdi acaba bundan kaynaklı mı sorun?

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2016, 11:33:33
hazır elim değmişken şunu da sorayım, araç hareket etmeye başladığında kapıların otomatik kitlenmesini istiyorum ama bu özellik var mı rav 4 te?

Toyota Club Türkiye

rav 4 sürücü koltugundan gelen ses
« : Nisan 08, 2016, 11:08:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Ynt: rav 4 sürücü koltugundan gelen ses
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2016, 12:34:11 »
Maşallah epey sorunları var aracın .. :P. Aracın km. si  nedir?Ufak tefek sesleri engelleyebilirsiniz sanırım.Diğer sorunları uzmana danışarak halledin.Sorunları tam olarak anlamak mümkün değil.Yakından görseydim belki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2016, 12:46:06 »
allah başka dert vermesin :D araç 86.000 km de herhangi bir büyük kazası yok. TEM maslaka gidicem ama daha 15 günüm var gitmek için, o zamana kadar umarım bu sorunlar büyümez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2016, 13:39:36 »
Aracınız hayırlı uğurlu olsun. Buyuyecek hiçbir sorununuz yok merak etmeyin :) cikleme, vikleme, vb sesler için ses gelen yere sprey gres veya silikon sprey sıkabilirsiniz. Sprey gresi çok sıkmayın baya kokuyor çünkü ben o hatayı yaptım 2 hafta aracın içi gres koktu. 3. sorununuz benim araçta da bazen oluyor. Hareket halindeyken gazdan ayağını çekip tekrar gaza yuklenince araç 2000 devire kadar ivmelenmiyor, daha sonra doğru vitesi bulup one doğru atılarak gidiyor. Bu sorun mudur bilemiyorum ama aracımın bakımında soracağım. Siz de bu konu hakkında birşey bulursanız buradan paylaşırsanız sevinirim.. Kolay gelsin.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 10, 2016, 02:09:21 »
şanzıman bazen tam kavrama yapamıyor... o yüzden oluyor o. düz arabada yarım debriyaj yapmaya benziyo gibi diyebilirim.. tam kavrama olmadığı anlarda özellikle aşağı meyilli yollarda iniş yaparken gaza basınca olur. araç hangi viitese geçeceğine karar veremiyor falan.. bence çok da önemli bir sorun değil. sağlıklı bir şanzıman da yapabilir bunu bazen.. aşırıya kaçmamakla beraber.  siz yine de şanzıman yağınızı bir kontrol edin.. vakti gelmeye başlamış..

fren meselesi için fren hidroliğinizi kontrol ettirin... balatalar tamamen bitikse el freni lambası yanar. disk taşlanma istiyorsa ışık yanmaz.  disk eğikse ani frenlerde dalgalanma yapar, ayağınız pedalda titreme yapar, araç gezelemeye başlar fren yapınca veya balatalarnızın yan bitmiş olmasından da anlayabilirsiniz.. o abs lambası başka bir şey bence.. ya hidrolik sıvısını tamamen boşaltıp yeniden doldurun, ya da abs donanımınızı falan kontrol ettirin.. anlık bir şey de olabilir ama dikkate almakta fayda var.. temas problemi gibi gözüküyor.. bugün anlık temas problemi yaşayıp ışık yaktıran şey yarın daha çok sinyal vermeye başlayabilir..

sesler için yapacak çok bir şey yok malesf :) benimki bir eski kasa ama bahasetiğiniz seslerin hepsi belki fazlası bende de var.. cam sesi dahil...

hayırlı olsun güzel araç almışsınız. ben seviyorum 2006 modelleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 12, 2016, 12:21:09 »
Halil bey bu şanzımanla ilgili olayı aydoğanlar şanzımanı arayıp anlattım. Şanzıman böyle birşey yapmaz başka birşeydendir dedi. İyice kafam karıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2016, 12:24:54 »
Demirhan Bey şanzıman kavrama yapamayıp boşta gibi boşa gaz alıyorsa bunu şanzıman değil de, başka hangi parça yapar ben bilemedim açıkçası.

belki ECU ile alakalıdır. yani aracın beyni ile.. rav4lerde ecu sorunu meşhur.. fakat diğer mesajımda dediğim gibi tork konvertörlü otomatik aracın arada bir bu kavramayı tam yapamaması büyük bir sorun değil bence. her araba yapar.. eğer çok sık yapıyorsa sıkıntı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2016, 12:00:38 »
Yıllık bakımımı yaptırırken durumu yetkili servise aktardım. Arkadaş sürdüğünde maalesef şanzıman boşa çevirmedi :) fakat şanzıman yağ filtresi tıkalı olabilir aracın vites geçişleri çok iyi dedi. Ondan öncesinde de şanzıman yağ değişimi yapıp deneyelim dedi. Bakalım biraz binip yağ değişimi yaptıracağım. Ama bu durum bence hiç normal birşey değil çünkü abimin 110 bindeki x-trailinde böyle birşey yok. Benim aracın km si 70 bin olmasına rağmen.