seçkin bey kardeşim ebay da satılan cihazı gördüm cihaz hakkında malumat verme imkanın varmı mesleğim olmamakla birlikte merak ve hevesime dur diyemem 23 dolar çok pahalıda değil servislerde kullanılan kompütür
gibi teferruatlı belki değildir ama arkadaşlarada faydalı olmak adına alabilirm malum servisteki cihaz motorla ilgili enjektör pompa turbo pistonlar vs ilgili çalışmaları hakkında bilgi veriyor bildiğim kadarı ile yanlış ifadem varsa lütfen düzeltin bu konu hakkındada bilgisi olan arkadaşların paylaşımlarını bekliyorum
Necati Bey, ben aşağıda linkini göndereceğim ürünü kullanıyorum.
http://www.ebay.com/itm/Launch-Creader-VI-OBD2-OBDII-EOBD-Fault-Code-Reader-Auto-Diagnostic-Scanner-Tool-/252136375853?hash=item3ab47fc62d:g:uJUAAOSwv-NWap18&item=252136375853&vxp=mtr57 dolar diyor ama ben 45 dolara falan almıştım, belki daha uygun fiyatlara da bulunabilir.
Şöyle; arabanın OBD-2 portundan bağlıyorsunuz ve kontağı açtığınız zaman cihaz açılıp motor verilerine bağlanıyor. Epey detaylı bir arayüzü var ve motora dair hemen hemen tüm istatistikleri görebiliyorsunuz. İlk linkte verdiğim cihaz da aynı işi yapıyor. Belki ekranı renkli değildir, arka ışığı falan yoktur. Bu cihazlar ile, ayrıca motordaki arıza kodlarını okuyup arıza ışığını söndürme imkanınız da var.
Ben cihazı aldığımda 2001 WRX kullanıyordum. Impreza'lar benzin konusunda biraz seçici oluyor; özellikle yapılı motorlarda, avans problemi yaşandığında araç arıza ışığı yakıp kendisini korumaya alıyor. Bu da beygir gücünü düşürüyor. Bu tür bir durumda, benzini yenileyip arıza ışığını söndürmek gerekiyor. Ben sürekli servise gitmeyeyim diye almıştım ve bu bağlamda epey işime yaramıştı.
Arıza ışığı yandığında, ekranda bazen bir kod görünüyor. Bazen deme sebebim; bazen de geçici bir arıza olduğunda kod görünmemesi. Siliyorsunuz ve tekrarlarsa, o konuda geçici olmayan bir problem olduğunu anlıyorsunuz. Sürekli servise gitmektense, dediğim gibi bu tür bir cihaz kullanılabilir.