Gönderen Konu: Devir düşüklüğü  (Okunma sayısı 1004 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bilgi güçtür
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '05
  • 63 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Devir düşüklüğü
« : Nisan 06, 2016, 19:29:45 »
Herkese kazasız mutlu günler...Bugün aracımla seyir halindeyken devrinin yükselmediğini 2.viteste 1'in altında 3.4.viteslerde bile 2'nin altında kaldığını gördüm.Çekişinde falan bir problem yoktu.Motor daha sessiz çalışıyır ama hızlanmama rağmen devir yükselmiyordu.10/15 dk böyle devam ettim.Işıklarda motoru durdurup yeniden çalıştırdım ve araba eski haline döndü.Yani devir 2000/3000 bandında seyrettim.Böyle bir durum daha önce yaşayan var mıdır?Bu normal bir durum mudur yoksa bir arızanın habercisi mi?Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.(2005 mode corollal 1.6 lpg.102000 km civarı..)

Toyota Club Türkiye

Devir düşüklüğü
« : Nisan 06, 2016, 19:29:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Devir düşüklüğü
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2016, 20:34:03 »
Herkese kazasız mutlu günler...Bugün aracımla seyir halindeyken devrinin yükselmediğini 2.viteste 1'in altında 3.4.viteslerde bile 2'nin altında kaldığını gördüm.Çekişinde falan bir problem yoktu.Motor daha sessiz çalışıyır ama hızlanmama rağmen devir yükselmiyordu.10/15 dk böyle devam ettim.Işıklarda motoru durdurup yeniden çalıştırdım ve araba eski haline döndü.Yani devir 2000/3000 bandında seyrettim.Böyle bir durum daha önce yaşayan var mıdır?Bu normal bir durum mudur yoksa bir arızanın habercisi mi?Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.(2005 mode corollal 1.6 lpg.102000 km civarı..)
Bu tip durumlarda sorunun tekrarlamasi durumunda daha net birsey soylenebilir.Bence takipte olun tekrar yaparsa o zaman cozume bakariz
Gecmis olsun tekrarlamamasi dilegiyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne mutlu TÜRKÜM diyene!
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '10
  • 68 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
Ynt: Devir düşüklüğü
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2016, 21:52:35 »

Göstergenin kafası karışmasın.
Araç hızlandığına göre motor devir çeviriyordur .
Hızlanma olmasa MAF sensörü diyecektim ama ...
Gazi Mustafa Kemal Atatürk