Gönderen Konu: Eksoz Manifoltunun Oralardan Gelen Ses  (Okunma sayısı 17644 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Eksoz Manifoltunun Oralardan Gelen Ses
« : Nisan 06, 2016, 11:30:52 »
Selam arkadaşlar bu aralar biraz fazla konu açmaya başladığımı fark ettim ama forumun amacı yardımlaşma olduğu için yardımınızı rica ederim.

Dün akşam arabayı park ettim o esnada camım açıktı böyle gıcırtı gibi vıcırtı bir ses geldiğini fark ettim arabadan benden mi geliyor diye ileri geri yaptım ses benim arabadan geliyor orası kesin. Durdum kaputu açtım dinledim motor aksamından gelmiyor eksoz manifoltunun orta susturucuya doğru uzanana taraflarından geliyor aracın altına eğildim baktım bir şey görmedim ama aracın altına eğilince ses çok netleşiyor birde ses malum bizim e12 titrek motor rölanti devri 600 de çalıştığı için  hafif titriyor bu vibrasyonda geliyor hafif gaz verince ses kesiliyor . Ses gelirken araba yıkama fırçası ile aracın orta susturucusuna bastırdım ses kesildi . Bıraktım gene geldi Sorun eksoz sistemi ile alakalı muhtemel hafta sonu köyde hafif bir toprak sürtmesi oldu ama ondan mıdır bilmiyorum .

Bu durumun farklı bir sebepten olma ihtimali nedir .Olası nedenleri ne olabilir başına hiç böyle bir durum gelen arkadaş var mı
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Eksoz Manifoltunun Oralardan Gelen Ses
« : Nisan 06, 2016, 11:30:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Ynt: Eksoz Manifoltunun Oralardan Gelen Ses
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2016, 11:40:15 »
Sürtmeden olmuştur. Bir kereliğine değil daha öncede almıştır bu darbeyi. Orta susturucunun bağlantısı aşındıysa. Contalar değiştirilip özel sıvı yapıştırıp vidalar sıkılıp ses keserlerç darbeye bağlı çatlaksa kaynakla kapatabilir. Çok sorun olmaz
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat TOYOTA'lıya güzel
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '00
  • 78 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2016, 11:43:02 »
Titremeye bağlı geliyorsa ses, metal aksamların birbirine sürtmesi bu sese sebep olabilir...
1-1996 XEİ Corolla (150.000-190.000)
2-2005 1.6 Terra HB Corolla (100.000-135.000)
3-2000 1.6 Terra Corolla (120.000-Halen Kullanımda)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2016, 11:43:14 »
LPG kaynaklıdır o  :islik: :islik: :islik:

Huylandırayım azcık  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2016, 11:47:16 »
Bende öyle düşünüyorum Eksozun ısı muhafazası var daha önce başka bir araçta o eğilip eksoza sürtmüştü tırıltı tarzında rölantide ses geliyordu .Bakalım akşam iş dönüşü yolumun üzerinde eksozcu var oraya uğrayıp baktırayım ne olduğunu anlarız

Mesaj Birleştirildi: Nisan 06, 2016, 12:24:32
Heh murat abi vur iğneyi akşamı edemeyim .:D

Murat abi bu arada motor ısınıp fan açma ısısında rölantide benzine nazaran biraz daha fazla titriyor benzinde çok az hissediyorum ama lpg bunu daha fazla hissediyorum. Bazen de motor ısısı henüz ortalara gelmemişken rölantide aracın titrediğini hissediyorum .Onun dışında aracın lpgde çekişinden gidişinden gayet memnunum taktırdığım servis abi gelince hatırlat hafif yükselteyim dedi .Bu yükseltme olayı nedir rölantiye manuel müdehale edilebiliyor mu .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2016, 16:28:10 »
Evet sizin Brc lerde bu şekilde rölanti ve hareket halinde ayarları var  :tamam: Ama hocam kafasına göre arttırmaması lazım
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2016, 16:47:09 »
Egzoz sistemi, spiral (var ise) kontrolu iyi olur.

Sorun sayilmazlar ama sor ki paylasalim Yucel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2016, 17:58:30 »
Aracın fabrikasyon egzoz u ne var ne yok bilmiyorum . Ama orta susturucuya ses gelirken süpürge sopası ile bastırdığım da ses kesiliyor çektiğimde tekrar geliyor . Ses bizim titrek motorların 0,6 rpm de çalıştığından inceden titremesi sebebi ile oluşuyor yoksa. Hareket halinde veya aracın kapıları kapalı iken herhangi bir ses gelmiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 06, 2016, 18:15:58 »
Sürtme sonrası ortaya çıktıysa aşağıdaki figürde gördüğünüz 58151 PNC'li izalatörün kıvrılarak eksoz'a değmesi ve rezonans sesi yapması muhtmelen, kafanıza takmayın ama aracınız soğukken bir ara düzeltirseniz daha iyi olur.

@Murat Köse (28015) abi sende ortalığı ateşe verme abi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 06, 2016, 18:23:32 »
Ufuk bey teşekkür ederim tamda anlatmaya çalıştığım parça manifolt çıkışının olduğu yerden geliyor ses muhtemel köyde toprak yolda giderken toprak parçası çarpmıştı aslında şiddetli bir çarpma değil sürekli bu tarz çarpmalar oluyor ama ilk defa böyle bir durum oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2016, 18:30:43 »
Ufuk bey teşekkür ederim tamda anlatmaya çalıştığım parça manifolt çıkışının olduğu yerden geliyor ses muhtemel köyde toprak yolda giderken toprak parçası çarpmıştı aslında şiddetli bir çarpma değil sürekli bu tarz çarpmalar oluyor ama ilk defa böyle bir durum oldu

Rica ederim, artık dayamamıştır izalatör :) aracın altına girmeden önce J şekilli bir levye yada demir yanınızda bulundurabilirseniz daha kolay olur zira muhfazanın araç tabanı ile eksoz arasındaki mesafesi çok kısıtlıdır, sandığınızdan biraz daha zor olabilir düzeltmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Nisan 06, 2016, 18:48:53 »
@Murat Köse (28015) abi sende ortalığı ateşe verme abi :D
:P  :P Yücel'in ben gibi lpg konusunda pimpirikli olduğunu bildiğimden takıldım  :asikadam:

Bastırınca geçen bir sıkıntı ise kolay işler olduğunu bildiğimden latifeye vurdum işi, Yücel kafana takma eğer bir ses dokununca kesiliyorsa titreşimdendir. O kısım devamlı böyle sürtecekse eğer ileride köye gittiğinde saçtan bir muhafaza yaptır kafan rahat eder  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #12 : Nisan 06, 2016, 18:58:14 »
O kısım devamlı böyle sürtecekse eğer ileride köye gittiğinde saçtan bir muhafaza yaptır kafan rahat eder  :tamam:

Abi ne yaptın? elin mühendisi ısıyı tabana vermesin diye izalatör yaptırmış, sen sacı kesip koydun direk  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Nisan 06, 2016, 19:27:26 »
Abi ne yaptın? elin mühendisi ısıyı tabana vermesin diye izalatör yaptırmış, sen sacı kesip koydun direk  :rofl:

Delikanlı sen hiç kösele ayakkabı kullanmadın herhalde, topuğu eskimesin diye perçin metal taban çakardık biz  :rofl: :rofl:

Yahu ne bileyim hiç arabanın altını gördün mü diye sorsana  :islik: aklıma u şeklinde kıvırma saç geldi arasına da taş yünü mis olur diyecektim aslında da ıslanınca pis olur diye sadece saç dedim  :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 07, 2016, 09:13:51 »
Akşam üzeri ayak üstü bir ön takımcı denk geldi kanal gördüm içinde girdim dedim usta bir ses geliyor bir bakar mısın . Hındım kendim ettikten sonra bakalım dedi egzos manifoltunun bitiş yeri ile egzos borusunun birleştiği yere alttan ulttan yukarı doğru kastırınca ses kesildi abi ben ön takımcıyım ama muhtemel manifolt contası dedi dedim 2 tane saplaması var yaylı bunun sıkılması falan olmaz mı ayrıca dedim conta kaçırsa gaza basınca daha da ses artması lazım değil mi dedim abi egsozcuya sor dedi . Aklıma kurt düştü birtane egzos cuya gittim bir usta karşıladı abi dedim sesi duyuyormusun dedim birine gösterdim egzos manifoltu contası dedi ama demeden lafımı bitirmeden daha abi onu yetkili serviste bulursun bu saatten olmaz uğraşamam falan dedi dedim kesin o mudur belki başka birşedir herif ön takımcıydı belki anlamamıştır dedim egzosa yandan bastırınca da  ses kesiliyor ses titreşimde geliyor dedim ama nafile erken saatte gel dedi . Bende evimin yolunu tuttum uğraşmamak için .Şimdi manifolt contası dedi ama baktığım kadarı ile bir darbe göremedim  ki yalan yanlış baktı zaten egzoscu bozuntusu arabayı life bile kaldırmadı bakmadı baksa belki sorunun başka yerden olduğunu görürdü belki sorun egsoz kaynaklı orası kesin ama Ufuk bey inde söylediği gibi bende sac parça sürtme yapıyor çünkü ön takımcı levye gibi bir şeyle kastırınca ses kesildi .Manifolt contası olsa orta susturucuya fırça sapı ile bastırınca ses kesilir mi bu kadar mı basit bir şey bu artık .

Mesaj Birleştirildi: Nisan 07, 2016, 10:08:22
Murat abi bu lpg ışıkları niye dans eder gibi yanıyor .Sabah ilk çalıştırdım 3 lamba yanıyor yola düştüm rampa aşağı inerken 2 ye akabinde bire düştü düzlükte geri 3 e çıktı . Durumdan kıllandım arka depodaki ibreye baktım yarım depodan fazla gaz var . İlk lpg aldığımda 50-60 km aralıkla sırayla sönmüştü .Şimdi niye anormal çalışıyor . Bu fazla lpg bastıklarından dolayı mı yoksa daha ilk seferde bizim şamandırayı bozdular mı yoksa . Bu kadar soruna alışkın değilim ben 3 senedir yag değişimi hariç sanayi yüzü görmedim ben

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotamm buz mavisi
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '02
  • 21 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 20, 2016, 14:36:15 »
Bir ay önce başıma geldi böyle bir olay . Neler neler diyenler oldu . Arabayı askıya aldır çalışır vaziyette . Egzos monıfold contasını değiştir düzelir . Bana V kayısı , kasnaklar , gergiden ,rulmanlardan gelir diyen çok tamirci oldu . Kesin çözüm tekrar söylüyorum conta . İyi sürüşler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Nisan 20, 2016, 14:41:24 »
Murat abi bu lpg ışıkları niye dans eder gibi yanıyor .Sabah ilk çalıştırdım 3 lamba yanıyor yola düştüm rampa aşağı inerken 2 ye akabinde bire düştü düzlükte geri 3 e çıktı . Durumdan kıllandım arka depodaki ibreye baktım yarım depodan fazla gaz var . İlk lpg aldığımda 50-60 km aralıkla sırayla sönmüştü .Şimdi niye anormal çalışıyor . Bu fazla lpg bastıklarından dolayı mı yoksa daha ilk seferde bizim şamandırayı bozdular mı yoksa . Bu kadar soruna alışkın değilim ben 3 senedir yag değişimi hariç sanayi yüzü görmedim ben

Kusura bakma Yüksel,  görmemişim sorunu.

İçerdeki göstergenin yazılımdan ayarı var şamandıranın durumuna göre ışıkları yakıyor. Demek ki arkadaki mekanik şamandıraya göre ayarlanmamış. Sıkıntı yok ama eğer usta biliyorsa ayarını yapabilir. Yazılımsal içerdeki gösterge lambalarının nerede nasıl yanacağı.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 20, 2016, 14:57:39 »
Yunus bey en son işlemden sonra ses kesildi şu an için herhangi bir ses yok . Ama ses yapacak olursa contayı değiştirmek durumundayım sesin contadan kaynaklı geldiği zaten kesin başka yerde sorun aramaya gerek yok efsana kasada olduğu gibi spiral boru uygulaması olsaydı hiç bunlara gerek kalmayacak tı .

Mesaj Birleştirildi: Nisan 20, 2016, 15:45:52
Murat abi, Genel olarak  istikrarlı yanıyor sanırım ayarı iyi sadece rampa aşağı inerken veya rampa yukarı çıkarken istikrar bozuluyor ona da yapacak bir şey yok  simit tank olduğu için . Ama genel olarak takip ediyorum 50-70 km aralığında sönüyor son lamba yanıp sönmeye başlayınca 80 km felan daha gidip bitiyor .Geçen 38 litre gaz bastıklarında 400 km yaptım o gaz ile  valla takılalı 1 ay oldu 1000 km olmuş iyiki taktımışım yoksa 450 liralık benzin alacaktım diyorum .Şimdiye kadar - 75 - 80 - 60 tl lik lpg aldım hala içinde 60 tl lik lpg var 60-70 km daha gider . Bu süre zarfında bir kere 30 tl lik benzin aldım içindeki yaktığı ile çok yukardan hesaplaım 50 liralıkta benzin yakmış olayım . 265 tl ye şehir için ful trafik + -3-4 kere köye gittim geldim . ortalama 1050 km felan yol yapmış olacağı 0,25 krş felan yakmış olur . Cumartesi günü eğer vaktim olursa 1000 km bakımına gidecem o zaman ayarlarına bakıp bir ayar daha yapılacak mış . Yakıt biraz daha düşer belki .Birde rölantide lpg daha fazla titriyor araba onu da söyleyecem