Gönderen Konu: direksiyon ağırlığı ve ön düzen sesi auris  (Okunma sayısı 1842 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür etti
direksiyon ağırlığı ve ön düzen sesi auris
« : Nisan 05, 2016, 11:44:30 »
merhabalar, ikinci el olarak yeni aldığım 2010 auris comfort extra 1.6 mmt 42 bin km aracımda direksiyon muadillerine göre daha sert yani ağır. üzerinde orjinal lastikleri vardı ve epey yıpranmıştı lastik değişimi ile bunun çözüleceğini düşündüm 4 lastiği de  tavsiye üzerine falken ziex ze914 ile yeniledim fakat direksiyonda çok fark etmediği gibi çukur ve bozuk yollarda ön düzenden epey sert tepki gelmeye devam ediyor. araçta çekme yada direksiyonda titreme yok fakat tek elle tam tur çevirmek zor, virajlarda da direksiyon biraz ağır vede bozuk zeminde ön düzenin verdiği tepkiler kötü. aurislerin süspansiyonları genel olarak sert midir yada baktırmam gereken bir yer var mıdır özellikle ? direksiyon hidroliği, akü zayıf mı emin değilim  yada ön düzen ayarından mı kaynaklıdır yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Toyota Club Türkiye

direksiyon ağırlığı ve ön düzen sesi auris
« : Nisan 05, 2016, 11:44:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: direksiyon ağırlığı ve ön düzen sesi auris
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2016, 12:01:20 »
merhabalar, ikinci el olarak yeni aldığım 2010 auris comfort extra 1.6 mmt 42 bin km aracımda direksiyon muadillerine göre daha sert yani ağır. üzerinde orjinal lastikleri vardı ve epey yıpranmıştı lastik değişimi ile bunun çözüleceğini düşündüm 4 lastiği de  tavsiye üzerine falken ziex ze914 ile yeniledim fakat direksiyonda çok fark etmediği gibi çukur ve bozuk yollarda ön düzenden epey sert tepki gelmeye devam ediyor. araçta çekme yada direksiyonda titreme yok fakat tek elle tam tur çevirmek zor, virajlarda da direksiyon biraz ağır vede bozuk zeminde ön düzenin verdiği tepkiler kötü. aurislerin süspansiyonları genel olarak sert midir yada baktırmam gereken bir yer var mıdır özellikle ? direksiyon hidroliği, akü zayıf mı emin değilim  yada ön düzen ayarından mı kaynaklıdır yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Direksiyon kutusu revizyon gormus olabilir sivi kontrolude yapilmali.Birde ufuk sonmez beye sorun o toyota uzmanidir kendisi toyota uzmani bir mesaj yeter forum uyeleinden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 05, 2016, 16:19:12 »
Aracınızda elektrik destekli direksiyon var, hidrolik yağı yoktur.

Hiç P/S ışığı yaktığı oldu mu aracın ?
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 05, 2016, 20:56:26 »
 P/S ışığı yanmıyor şuanda  akü  zayıf olabilir yada bağlantıda sorun olabilir diye düşünüyorum ilk fırsatta onu kontrol ettireceğim teşekkürler   :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 85 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 07, 2016, 20:16:39 »
hemen hemen aynı sorun direksiyon sertliği olayı 2004 model Avensis Comfort P/S direksiyonluda da mevcut ve hala çözüm bulamadım. kime baktırdıysam normal dediler. ön düzenciye baktırdım 1000 liraya yakın masrafın gider dediler araçta en az 2 gün tamircide kalacakmış sorunu bulmaları için. arızalı olsa P/S arıza ışığıda yanar fakat oda yanmıyor. bilgisayara bağlattım ordada herhangi bir sorun görünmüyor. şaştım kaldım. ne yapacağıma karar veremedim. ve olayı sürüncemeye bıraktım. ama forumda da takipteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 11, 2016, 15:38:17 »
 bu hafta servise girecek aracım , direksiyonu da göstereceğim bir sonuca ulaşabilirsem bilgi vereceğim 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 11, 2016, 15:55:56 »
Detaylı bir ön düzen kontrolü yaptırmanızda yarar var, lastik basınçları da çok düşük olmamalı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.