0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar. 2011 Toyota Corolla Confort Otomatik aracım var. Direksiyondan tıkırtı geliyor. Bir ustaya gösterdim. Bindi şöyle bir dolaştı bir şey olmaz böyle bin sonraki on bin bakımında getir hallederiz dedi. İnternetten biraz araştırma yaptım tıkırtı burcu diye bir parça varmış direksiyon mili ile bağlatılı olan bu parçada aşınma ile oluşan boşluktan kaynaklandığı şeklinde anladım. Ve tornada yapılan bir işlem ile düzeltildiği söyleniyor. Bunu nerede halledebilirim. Kaça mal olur. Böyle binmemin bir sıkıntısı var mıdır. Bir de başka bir yere sordum bu işlem yapılsa bile sorunun tekrarlanacağını söyledi. Konu hakkında bilgisi olan varsa yorumlarınızı bekliyorum.
Muhtemelen direksiyon üst kolon mafsalı ve/veya bağlantı frezesinden yapıyordur.Direksiyon kutusun'dan dahi olsa torna'da yapılan tadilatın ömrü 1 sene / 10.000km civarında oluyor.Doğru tespit yaptırmadan işlem yaptırmayın.
Ufuk bey bu kasalarda direksiyon kutusu sorunu olmadığı ve ses yapamayacağı daha önce söylenmişti acaba doğrumu zaten hafta sonu yanındayım bakalım benim arabanın sorun neydenmiş çözeriz inş
2007 sonrasındaki Auris ve Corolla'da direksiyon kutusu problemi olmuyor genelde Mustafa bey, üst kolon mafsalı yada bağlantı frezesi sorunu oluyor, gerçi onlar da pek uygun sayılmaz.
hayırlı olsun sanada:)))aynı sorun bu kasaların bir çoğunda var direksiyon mafsalı yada direksiyon kolonunda sorun oluşuyor.Bu hafta sonu iyicene baktırıp detayları sizinle paylaşırım
bende de 2011 benzinli corolla var. malisef aynı sıkıntı bende de var. özellikle parke yolda ses yapıyor. şimdilik bulduğum tek çare müziğin sesini biraz fazla açmak.