Gönderen Konu: direksiyon tıkırtı  (Okunma sayısı 3177 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür etti
direksiyon tıkırtı
« : Nisan 04, 2016, 16:29:15 »
Merhabalar. 2011 Toyota Corolla Confort Otomatik aracım var. Direksiyondan tıkırtı geliyor. Bir ustaya gösterdim. Bindi şöyle bir dolaştı bir şey olmaz böyle bin sonraki on bin bakımında getir hallederiz dedi. İnternetten biraz araştırma yaptım tıkırtı burcu diye bir parça varmış direksiyon mili ile bağlatılı olan bu parçada  aşınma ile oluşan boşluktan kaynaklandığı şeklinde anladım. Ve tornada yapılan bir işlem ile düzeltildiği söyleniyor. Bunu nerede halledebilirim. Kaça mal olur. Böyle binmemin bir sıkıntısı var mıdır. Bir de başka bir yere sordum bu işlem yapılsa bile sorunun tekrarlanacağını söyledi. Konu hakkında bilgisi olan varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

direksiyon tıkırtı
« : Nisan 04, 2016, 16:29:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: direksiyon tıkırtı
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2016, 08:40:55 »
Merhabalar. 2011 Toyota Corolla Confort Otomatik aracım var. Direksiyondan tıkırtı geliyor. Bir ustaya gösterdim. Bindi şöyle bir dolaştı bir şey olmaz böyle bin sonraki on bin bakımında getir hallederiz dedi. İnternetten biraz araştırma yaptım tıkırtı burcu diye bir parça varmış direksiyon mili ile bağlatılı olan bu parçada  aşınma ile oluşan boşluktan kaynaklandığı şeklinde anladım. Ve tornada yapılan bir işlem ile düzeltildiği söyleniyor. Bunu nerede halledebilirim. Kaça mal olur. Böyle binmemin bir sıkıntısı var mıdır. Bir de başka bir yere sordum bu işlem yapılsa bile sorunun tekrarlanacağını söyledi. Konu hakkında bilgisi olan varsa yorumlarınızı bekliyorum.
Aracinizi once bir rot balansciya kontrol ettirin zaten para almiyor eger sorun dediginiz gibiyse korkulacak birsey yok direksiyon kutusunsa olmasin yeter

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 05, 2016, 08:49:23 »
hayırlı olsun sanada:)))aynı sorun bu kasaların bir çoğunda var direksiyon mafsalı yada direksiyon kolonunda sorun oluşuyor.Bu hafta sonu iyicene baktırıp detayları sizinle paylaşırım
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 05, 2016, 08:51:59 »
Muhtemelen direksiyon üst kolon mafsalı ve/veya bağlantı frezesinden yapıyordur.Direksiyon kutusun'dan dahi olsa torna'da yapılan tadilatın ömrü 1 sene / 10.000km civarında oluyor.Doğru tespit yaptırmadan işlem yaptırmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2016, 08:53:51 »
Muhtemelen direksiyon üst kolon mafsalı ve/veya bağlantı frezesinden yapıyordur.Direksiyon kutusun'dan dahi olsa torna'da yapılan tadilatın ömrü 1 sene / 10.000km civarında oluyor.Doğru tespit yaptırmadan işlem yaptırmayın.
Ufuk bey bu kasalarda direksiyon kutusu sorunu olmadığı ve ses yapamayacağı daha önce söylenmişti acaba doğrumu zaten hafta sonu yanındayım bakalım benim arabanın sorun neydenmiş çözeriz inş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 05, 2016, 09:06:26 »
Ufuk bey bu kasalarda direksiyon kutusu sorunu olmadığı ve ses yapamayacağı daha önce söylenmişti acaba doğrumu zaten hafta sonu yanındayım bakalım benim arabanın sorun neydenmiş çözeriz inş
2007 sonrasındaki Auris ve Corolla'da direksiyon kutusu problemi olmuyor genelde Mustafa bey, üst kolon mafsalı yada bağlantı frezesi sorunu oluyor, gerçi onlar da pek uygun sayılmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 05, 2016, 10:04:13 »
2007 sonrasındaki Auris ve Corolla'da direksiyon kutusu problemi olmuyor genelde Mustafa bey, üst kolon mafsalı yada bağlantı frezesi sorunu oluyor, gerçi onlar da pek uygun sayılmaz.
En azından onların bir tamiri torna işlemi vs oluyordur diye dahmin ediyorum ki inş olur yoksa bu sekilde binmeye devam edeceğiz gibi.En önemlisi sorunun tam olarak ne olduğunu öğrenmek tesbitini yapmak ve ona göre haraket etmek.Hafta sonu çayını içmeye yanındayım :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotam var havam var
  • Kilometre: 51000
  • 31 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 05, 2016, 10:15:49 »
hayırlı olsun sanada:)))aynı sorun bu kasaların bir çoğunda var direksiyon mafsalı yada direksiyon kolonunda sorun oluşuyor.Bu hafta sonu iyicene baktırıp detayları sizinle paylaşırım
mustafa bey aynı ikimizde aynı arac var ama benimkinde sıkıntı yok cok şükür ilerde olma olasılığı var gibi  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 05, 2016, 10:30:46 »
bende de 2011 benzinli corolla var. malisef aynı sıkıntı bende de var. özellikle parke yolda ses yapıyor. şimdilik bulduğum tek çare müziğin sesini biraz fazla açmak.  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 05, 2016, 11:05:11 »
bende de 2011 benzinli corolla var. malisef aynı sıkıntı bende de var. özellikle parke yolda ses yapıyor. şimdilik bulduğum tek çare müziğin sesini biraz fazla açmak.  :(
bozuk yollarda ses yapmasını geçtim direksiyonu dururken çevirirken yada giderken çevirmelerde tık tık ses yapıyor sanırım mafsal yada kolonda bir bir boşluk var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 05, 2016, 11:31:55 »
ayni sorunu bende yasiyorum benimki baya ilerledi ama yoldaki en ufak  bozuklugu hissettiriyor  ses yapiyor
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 05, 2016, 11:34:03 »
sorunun bir çözümünün olduğu aşikar ama benim zihnimi asıl bulandıran yapılsa bile kronik bir şekilde tekrarlaması.