Gönderen Konu: hızlanma sorunu  (Okunma sayısı 1121 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
hızlanma sorunu
« : Nisan 04, 2016, 09:55:53 »
Forumdaşlarım uzun süredir dikkat ettiğim ve bu hafta sonu iyicene dikkatimi çeken olay hakkında bilginizi almak istiyorum.otomatik corollamda özellikle yokuş aşağı yerlerde pedala donunmazsam araba yavaşlamaya başlıyor gitmeye değil bildiğiniz durmaya çalışıyor sanki ve kaptırmış giderkende gazdan ayağımı çekince kendini ileri atmıyorda yığılma yapıyor vs bunun nedeni ne olabilir acaba.Bakımları yeni he bu arada benzindede aynı sorunu yaşıyorum
yine toyota inadına corolla

Toyota Club Türkiye

hızlanma sorunu
« : Nisan 04, 2016, 09:55:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 181000
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: hızlanma sorunu
« Yanıtla #1 : Nisan 04, 2016, 10:43:32 »
Forumdaşlarım uzun süredir dikkat ettiğim ve bu hafta sonu iyicene dikkatimi çeken olay hakkında bilginizi almak istiyorum.otomatik corollamda özellikle yokuş aşağı yerlerde pedala donunmazsam araba yavaşlamaya başlıyor gitmeye değil bildiğiniz durmaya çalışıyor sanki ve kaptırmış giderkende gazdan ayağımı çekince kendini ileri atmıyorda yığılma yapıyor vs bunun nedeni ne olabilir acaba.Bakımları yeni he bu arada benzindede aynı sorunu yaşıyorum

Aracınız yarı otomatik (mmt) mi hocam. Benim aracım mmt vites yokuş aşağı inerken araç düşük viteste gitmeyi tercih ediyor. Bu yüzden araç ayağı gazdan çektiğinizde yığılma yapıyor ve yavaşlıyor. Ben yokuş aşağı inerken m modunda vites yükselterek iniyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
Ynt: hızlanma sorunu
« Yanıtla #2 : Nisan 04, 2016, 10:46:21 »
Aracınız yarı otomatik (mmt) mi hocam. Benim aracım mmt vites yokuş aşağı inerken araç düşük viteste gitmeyi tercih ediyor. Bu yüzden araç ayağı gazdan çektiğinizde yığılma yapıyor ve yavaşlıyor. Ben yokuş aşağı inerken m modunda vites yükselterek iniyorum.
2011 tam otomatik arabam
yine toyota inadına corolla