Gönderen Konu: 2010 Auris mmt rulman sesi  (Okunma sayısı 1104 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür etti
2010 Auris mmt rulman sesi
« : Nisan 03, 2016, 20:00:45 »
 iyi pazarlar,
1 hafta önce 2010 model 42 bin kmde valvematic motor (comfot extra -1.6 benzin- 6 ileri ) makyajsız kasa olarak aracımı aldım(lpg yok). 2 bin devirden  sonra özellikle 80-90 km civarında şanzımandan uğultu sesi geliyor. araç boştayken gelmiyor gaza basınca duyuluyor. ustaya gösterdim şanzıman rulmanlarından geldiğini açılması gerektiğini söyledi. 42 bin  km de bu sesin gelmesi de enteresan geldi. şanzımanı ciddi bir arıza olmadan açtırmakta istemiyorum. şanzıman yağını değiştirip takip edecektik fakat  usta sesin kesilmeyeceğini söyleyince şimdilik yaptırmadım. ilk defa toyota ve yarı otomatik bir araç kullanıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.
teşekkürler

Toyota Club Türkiye

2010 Auris mmt rulman sesi
« : Nisan 03, 2016, 20:00:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: 2010 Auris mmt rulman sesi
« Yanıtla #1 : Nisan 03, 2016, 22:07:12 »
Merhaba, ustanızın tespiti muhtemelen doğru ve bahsettiğiniz sorun şanzıman giriş mili çıkış rulmanı ve çıkış mili çıkış rulmanı arızası olmalı.

Şanzıman rulmanlarının değişimi sizi bu kadar ürkütmesin, bilinçli yapıldığında ve orijinal parça kullanıldığında sorun yaşamazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: 2010 Auris mmt rulman sesi
« Yanıtla #2 : Nisan 04, 2016, 10:08:27 »
teşekkür ederim, parçaları yetkili servisten orjinal olarak alınırsa maliyet olarak ön görünüz var mıdır ?  ilave olarak aracı kontrol  eden usta toyota serviste çalışmış fakat dürüstçe daha önce 6 vitesli şanzıman da bu işlemi yapmadığını söylemişti,( 5 vitesli modellerde yapmış) güvenilir bir yer olarak duruyor ama  aracı yeni aldığım için bir yeri yapayım derken başka bir arıza vermesini istemiyorum