Gönderen Konu: Toyota Corolla 1.33 Life Testi ve Genel Izlenimlerim  (Okunma sayısı 4548 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '14
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Toyota Corolla 1.33 Life Testi ve Genel Izlenimlerim
« : Nisan 03, 2016, 12:12:25 »
2015 yılında 35 bin adetten fazla satan Corolla'nın en çok tercih edilen motor ve donanım kombinasyonunu test etme fırsatım oldu. B sınıfında bile 40 bin liranın altında sıfır otomobilin kalmadığı bir dönemde Corolla 1.33 life modelinin aralık ayında 52.500 liraya satılması fiyat olarak birçok keseye hitap etti.Peki 52.500 liraya sundukları onu gerçekten fiyat/performans aracı yaptı mı? Bu sorunun cevabı birçok kişi için muhtemelen "evet" olacaktır. Gerek sunduğu donanımlar gerekse makul motor performansıyla birçok kişinin ihtiyaçlarını karşılamış durumda. Sunduğu iç mekan genişliği ve bagaj hacmi de bir ailenin gereksinimlerini karşılayacak durumda. Şuan piyasada bulunan Fiat Egea 1.4 Urban modeliyle birlikte en iyi fiyat/performans araçlarından biri. Tabi 2.el değeri ve Corolla modelinin sorunsuzluğu da cabası....(Arkadaslar videoyu begenip, sosyal aglarda paylasirsaniz cok sevinirim. Bana da destek olmus olursunuz.)
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Toyota Club Türkiye

Toyota Corolla 1.33 Life Testi ve Genel Izlenimlerim
« : Nisan 03, 2016, 12:12:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla 1.33 Life Testi ve Genel Izlenimlerim
« Yanıtla #1 : Nisan 03, 2016, 12:28:04 »
Satış danışmanının bazı hataları var. 1.33 Valvematic değil dual vvti. Yani eski kasa Corolla 1.6 ile farklı motor dedi yanlış, aynı motor.

Ayrıca üst paketle farkı çok. Bu sadece Touch ekranla çözülecek bir şey değil :)
Koltuk kumaşından tutun da göstergenin krom çerçevesi, elektronik klimadan tutun katlanır aynasız bir araç
Ama dediği gibi "alıcı ne istediğini bildikten sonra bu araç ona yetecektir"
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2016, 12:46:53 »
Bence de arabayi sadece dis kasa olarak bakmamak gerekiyor. Yoksa 1.6 corolla alanlara haksizlik olur.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '14
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2016, 12:50:55 »
Bir ust donanim olan touch ile donanim farklarini bildigim kadariyla asagida belirtmeye calisacagim. Eksik olursa ilave edersiniz.
-Motor farki
-Sis fari yok
-Cam kenarlarinda krom cita yok
-Katlanabilir ayna yok
-digital klima yok
-Gostergelerde krom cerceve yok
-Deri kapli direksiyon simidi yok
-Makyaj aynasi aydinlatmalari yok
-Arka koltuklarda kol dayama yok
-Hiz sabitleme yok (?)
-2 adet hoparlor yok
-Bluetooth yok
-Touch ekran yok
Aklimda kalanlar bunlar. Aradaki fiyat farkida 10 bin liranin ustunde. Zaten otomobil fiyatlari oldukca yuksek. Bu eksikleri bircok kisi göz ardi edecektir bence. Yani kisacasi 50 bin lira parasi olan icin fena bir arac degil :)
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 03, 2016, 15:16:23 »
Aynı araçtan bende de var. Genel olarak idare eder diyebilirim. Özellikle rampalarda çekişi zayıf. Sanayiye uğratmaz, lpg taktırılırsa bedavadan gezilebilir. Sis farı jant Vs eklenirse güzel olur tabiki de. Ama benim fikrim şu şekilde  70-80 bin lira bütçemiz olduktan sonra asla Toyota almam. Volvo s60, c180, passat gibi seçeneklere yönelirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2016, 15:21:09 »
Aynı araçtan bende de var. Genel olarak idare eder diyebilirim. Özellikle rampalarda çekişi zayıf. Sanayiye uğratmaz, lpg taktırılırsa bedavadan gezilebilir. Sis farı jant Vs eklenirse güzel olur tabiki de. Ama benim fikrim şu şekilde  70-80 bin lira bütçemiz olduktan sonra asla Toyota almam. Volvo s60, c180, passat gibi seçeneklere yönelirim.

almak mevzu değil yürütmek mevzu. almanın yanında sonrasında bakımı önemli. Bir C180 i servise götürürseniz üzer
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2016, 15:34:20 »
Daha önce mercedes kullandım. Arabadan da anlarım az çok, bütçemiz geçen yıl kısıtlı olduğu için bahsettiğim aracı aldım, ne güzel 75-80 bin ver, sunroof yok, turbo motor yok, ee sorunsuz araba. Mercedes ile Toyota'nın kıyaslanması da komik bana göre. Bu kadar da abartılacak bir araba değil..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2016, 15:51:48 »
Daha önce mercedes kullandım. Arabadan da anlarım az çok, bütçemiz geçen yıl kısıtlı olduğu için bahsettiğim aracı aldım, ne güzel 75-80 bin ver, sunroof yok, turbo motor yok, ee sorunsuz araba. Mercedes ile Toyota'nın kıyaslanması da komik bana göre. Bu kadar da abartılacak bir araba değil..

Ben kıyaslama yapmıyorum gerçekleri söylüyorum. Arkadaşımda E60 520D var, bir lastiğin sensörlü balata ve diski 1500 TL. Bakım maliyeti 1200-1500 TL arası.

Bu kıyaslama değildir çünkü marka belli araba belli

Videoyu izlediyseniz satış danışmanıda sizin gibi belirtiyor zaten. "diğer markalara göre elektroniği daha az bir motor" diye :)

Ben Toyotayı abartmadım yazılarımda, sadece görünen köy misali
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 03, 2016, 16:18:51 »
Bakım maliyeti olarak öyle. Örnek olarak bir arkadaşın abisi 2001 model s320 aldı, 55.000 TL'ye. Arabada zaten yok yok o ayrı mesele ancak, bana sorsanız ben o arabayı almam. Çünkü S serisi ile C veya E serisini yürütmek aynı değil. Bu uç bir örnek tabii ama segment yükseldikçe maliyeti de göze almak gerek, hem lüks hem de ucuz olsun gibi bir yaklaşım mantıksız olur zaten.