Gönderen Konu: 1998 efsana kasa ön ve arka hoparlör ölçüleri nedir  (Okunma sayısı 1995 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 296000
  • Model Yılı: '98
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
1998 efsana kasa ön ve arka hoparlör ölçüleri nedir.
mid takımı alacağım da öne ve arkaya ölçüleri kaç cmdir 13-16 mıdır ?
TRD SPORTS..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
Ynt: 1998 efsana kasa ön ve arka hoparlör ölçüleri nedir
« Yanıtla #1 : Nisan 03, 2016, 18:06:51 »
Forumda daha önce 13 olarak belirtilmiştir. Forumda daha detaylı arama yaparak istediğiniz sistemi bile belirlersiniz.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 03, 2016, 18:16:59
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43296.0

bir de bu var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2016, 18:51:27 »
Forumda daha önce 13 olarak belirtilmiştir. Forumda daha detaylı arama yaparak istediğiniz sistemi bile belirlersiniz.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 03, 2016, 18:16:59
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43296.0

bir de bu var

Mahmut Abi, 2 ay önce 4 kanal amfi ve subwoofer montajı yapıldı aracıma. Bağlantıyı yapan çalışana sorduğumda arka hoparlöre bakıp bunlar 10cm dedi. Şuan pionerr hoparlörler var ses fena değil fakat amfiye bağlamak için daha iyi bir hoparlör almayı düşünüyorum 10 mu alıcam 13 mü bilemedim. Aracım 96 model station wagon corolla.
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2016, 09:39:29 »
Mahmut Abi, 2 ay önce 4 kanal amfi ve subwoofer montajı yapıldı aracıma. Bağlantıyı yapan çalışana sorduğumda arka hoparlöre bakıp bunlar 10cm dedi. Şuan pionerr hoparlörler var ses fena değil fakat amfiye bağlamak için daha iyi bir hoparlör almayı düşünüyorum 10 mu alıcam 13 mü bilemedim. Aracım 96 model station wagon corolla.

Canım kardeşim, öncelikle özür dileyerek şunu söyleyeyim ben ses sistemi konusunda tecrübeli ve bilgi sahibi değilim.
 Fakat SW araçların hoparlörleri sedandan daha küçük olduğunu biliyorum. Zannedersem ön hoparlörler ile aynı. Senin yapacağın en güzel uygun bir yere göre güzel bir mid takımını crosover ile bağlayıp ("şayet büyük hoparlör gerekirse ufak kabin yapıp/yaptırıp") ses sisteminin tadını çıkarman. Dediğim gibi ben bu konuda çok doğru bilgiye sahip değil ama şunu biliyorum mid takımı bas tiz olarak ikiye ayrılıyor. Crossover ile hoparlör ayrımı yapılarak çok temiz ses alınıyor. Bunu uygula. Amfi ve crossover çok hoş sonuç veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 09, 2016, 16:02:16 »
  Canım kardeşim, öncelikle özür dileyerek şunu söyleyeyim ben ses sistemi konusunda tecrübeli ve bilgi sahibi değilim.
 Fakat SW araçların hoparlörleri sedandan daha küçük olduğunu biliyorum. Zannedersem ön hoparlörler ile aynı. Senin yapacağın en güzel uygun bir yere göre güzel bir mid takımını crosover ile bağlayıp ("şayet büyük hoparlör gerekirse ufak kabin yapıp/yaptırıp") ses sisteminin tadını çıkarman. Dediğim gibi ben bu konuda çok doğru bilgiye sahip değil ama şunu biliyorum mid takımı bas tiz olarak ikiye ayrılıyor. Crossover ile hoparlör ayrımı yapılarak çok temiz ses alınıyor. Bunu uygula. Amfi ve crossover çok hoş sonuç veriyor.

Estağfurullah abi. Dediğin gibi kabinle olayı çözsem daha iyi olur o zaman 2 tane oval hoparlör :) Teşekkür ederim abi.
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km