0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaslar aracı 1 ay once aldım 83k da su anda. Aldıgım kısı 80k da bakımını yaptırdıgını soylemıstı. Bende vakıt bulup daha ustaya gıdemedım.Bazen calıstıktan sonra 3 5 sn sonra stop edıyor. Sonra calıstırmaya denedıgımde calısıyor ama bıraz beklemem gereklı. Nedendır acaba ? Dızel hb corolla
Yakıt filtresini yetkili serviste değiştir.Değişime gittiğine MAF sensörünü temizlemelerini söyle.
Tahmını ne kadara patlar abı ? Kendı ustama gıdıcektım ama .
83 bin deki bir d4d Corolla da bu tip sorun olması enteresan bir durum bu km deki diel bir motor daha yeni sayılır . Aracı ustaya götürüp filtrelerini ve motoru kontrol ettirin.Genelde satıcılar aracının bakımlı olduğu izlenimini vermek için yağ kartı koyup üzerinede km yazıyorlar .Yakın tarihte akrabamız 1997 Corolla aldı bizim Toyota ısrarımızla sözüm ona araç 135 binde imiş falan filan 19 bin tl de para vermiş geçenlerde bana sordu ya bu araçlarda yağ eksilktme var mı diye bende 222 binde sattığımda bile daha 1 gram yag eksiltme yoktu dedim .Oda jag çubuğunu çekiyorum ucunda gösteriyor dedi dedim yağ yoktur .Yok dedi benden önceki sahibi daha 2000 km önce değiştimiş dedi bende imkansız o zaman yağ kaçırıyorudr felan derken yağcıya götürmüş yağ değişsin filtreler değişsin felan derken yağı boşaltmaya kalktıklarından araçta 1 kg kadar katrana dönmüş bir şey çıkmış yağcı abi en az 20-25 bin km değişmezse ancak bu kadar olur demiş filtrelerin halini söylemeyim bile .Bu nun üzerine sanayiye Toyota ustama gönderdim aracı bak şuna diye km felan hikaye demiş en kötü 250-300 görmüş demiş artı tavan ve bağaj kapağı hariç komple boyalı araç demiş . Ön takımda falan da baya değişmesi gereken parçalar var mış.Velhasıl kelam mutlaka ustaya aracı gösterin km sinden bakımlarından emin olun . Piyasa sütü bozuk sahtekarlarla dolu . 80 bindeki araç herşeyiyle kendini belli eder içinin dışının teömizligi ile motoru ile . Birde araç tam gaz yaptığınızda arkadan kar duman veya mavi duman şeklide duman atıyor mu buna bakın eğer öyleyse enjektörlerde sıkıntı olabilir .
50 - 100TL arasıdır ? daha fazla olamaz. Hem bu vesileyle hata kodu aldır, bakalım araç herhangi birşey kaydetmişmi?
@Kerim Can (36944) Bey benzer sorun benim araçta da vardı. ; Yakıta muhtemelen hava karışıyordur. Benim araçta çalıştıktan 3-4 saniye sonra stop ediyor ve 15-20 saniye marş basma sonunda çalışıyordu. Gittiğim özel servislerde görünürde bir şey yok (yakıt kaçağı falan) ve araç hata kodu vermedi denmişti. Yetkili servise bıraktım aracı bana söylenen yakıt filtresinden önce bulunan su ayırıcısı zamanında çatlamış ve bu çatlak japon yapıştırıcısı ile yapıştırılmış ve ayrıca aracın üzerindeki yakıt filtresi bu araca ait değil dendi. Su ayırıcısı ve yakıt filtresini serviste değiştirterek sorunum hallolmuştu. Mazot filtresini bir kontrol ettirin contası falan tam oturmamış olabilir.