Gönderen Konu: direksiyonda titreme  (Okunma sayısı 2506 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 201426
  • Model Yılı: '98
  • 10 kere teşekkür etti
direksiyonda titreme
« : Mart 31, 2016, 13:59:04 »
merhaba arkadaşlar.. yaklaşık 20 gün önce yazlık lastikleri taktırdım. taktırdıktan sonra da hem rot hem de balans ayarı yaptırdım. dün  bir kırıkkale ankara yapmam gerekti.. yolda 120'ye çıkınca direksiyon da aşırı titreme var.. mamak ın oralarda da bir sıfır asfalttı bir yer var, orada 80 le giderken bile titreme devam ediyordu.

yani sıfır asfaltta ort. hızla giderken bile direksiyonda titreme var. önümüzdeki hafta uzun yola çıkacağım. yeniden balans ayarı mı yaptırsam? bu arada lastik hava basınçları da 30psi(175/70/r13)

Toyota Club Türkiye

direksiyonda titreme
« : Mart 31, 2016, 13:59:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: direksiyonda titreme
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2016, 14:05:54 »
Yaptirdiginiz rot ayari sonucunu cikti olarak aldiniz mi ?
Rot blansta sikinti yoksa problem lastiklerinizde olabilir.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 31, 2016, 14:24:42 »
Rot ayarınıza tekrar baktırmanızı tavsiye ederim. Rot kollarında da problem olabilir ya da ayar tutmuyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 201426
  • Model Yılı: '98
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 31, 2016, 14:34:31 »
Yaptirdiginiz rot ayari sonucunu cikti olarak aldiniz mi ?
Rot blansta sikinti yoksa problem lastiklerinizde olabilir.
çıktı almadım.. ama ayarlarken başında bende ekrana bakıyordum. lakin şöyle bir durum var. eskiden lastiği taktıktan bir kaç gün sonra balans ayarı yapıyorlardı diye hatırlıyorum. lastikler diş olarak gayet iyi durumdalar. benden önceki sahibi yeni taktım demişti. ama ben inceleyince 2012 diye gördüm. marka petlas..

Rot ayarınıza tekrar baktırmanızı tavsiye ederim. Rot kollarında da problem olabilir ya da ayar tutmuyordur.
2 ay önce başka bir rot balansçıya ön takımı gösterdim. sorun yok dedi.. yazlık lastikleri taktırdığım yerde rot balansçı... lastikleri taktırdıktan sonra da rot ayarı yaptı.. herhangi bir şey söylemedi..

ne yapsam?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2016, 15:06:59 »
çıktı almadım.. ama ayarlarken başında bende ekrana bakıyordum. lakin şöyle bir durum var. eskiden lastiği taktıktan bir kaç gün sonra balans ayarı yapıyorlardı diye hatırlıyorum. lastikler diş olarak gayet iyi durumdalar. benden önceki sahibi yeni taktım demişti. ama ben inceleyince 2012 diye gördüm. marka petlas..
2 ay önce başka bir rot balansçıya ön takımı gösterdim. sorun yok dedi.. yazlık lastikleri taktırdığım yerde rot balansçı... lastikleri taktırdıktan sonra da rot ayarı yaptı.. herhangi bir şey söylemedi..

ne yapsam?

Benzer bir durum başıma geldiğinde rot kollarındaki problemden dolayı ayar tutmadığı tespit edilmişti. Lastiklerde bir sıkıntı olabilir. Aslında zor bir arıza değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 31, 2016, 15:09:57 »
Titreme, rot ayarından değil balans ayarından olur. Rot ayarsızda araba çekme yapar. Lasitk dişlerine sıkışan taş vs. Temizlemeden yapılan balans pek tutmuyor diye anlatmıştı benim rot balansçı...

Mesaj Birleştirildi: Nisan 04, 2016, 12:46:11
Ayrıca balanstan kaynaklanan titreme belli hızda olur.
Edit: yüksek hız bildirimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 239500
  • Model Yılı: '06
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2016, 22:37:31 »
merhaba arkadaşlar.. yaklaşık 20 gün önce yazlık lastikleri taktırdım. taktırdıktan sonra da hem rot hem de balans ayarı yaptırdım. dün  bir kırıkkale ankara yapmam gerekti.. yolda 120'ye çıkınca direksiyon da aşırı titreme var.. mamak ın oralarda da bir sıfır asfalttı bir yer var, orada 80 le giderken bile titreme devam ediyordu.

yani sıfır asfaltta ort. hızla giderken bile direksiyonda titreme var. önümüzdeki hafta uzun yola çıkacağım. yeniden balans ayarı mı yaptırsam? bu arada lastik hava basınçları da 30psi(175/70/r13)
Hasret merhaba:Sıkıntı kesinlikle balans ayarlarınız olmamış gibi görünüyor.Ayrıca lastik tabanlarınızı da mutlaka kontrol ettirin.İyi günler
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 600
« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2016, 23:10:39 »
balans yada ön disklerde toz sebep olur. balanscı ağırlığı yanlış yada eksik yapıştırmış olabilir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 04, 2016, 02:06:26 »
balansçı kurşunu yapıştırmıştır da bazen japon yapıştırıcı tam tutmayabilir, ya da çentik tam oturmamış olabilir..
ilk yola koyulduğunuzda da düşüverir..  sonra balanssız gezmeye başlarsınız.. burası türkiye.. ben geçen lastikleri değiştirip eve geldim. bir baktım 3 bijon sıkılmamış boşta dönüyorlar.. iyi ki düşmemişler eve gelene kadar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 04, 2016, 07:08:09 »
Bence de tekrar balans ayarını kontrol ettirin.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 04, 2016, 12:49:55 »
Oncelikle donanimi iyi bir balans ayarcisinda kontrol iyi olur. Lastik ve jant ici de yabanci maddelere karsi kontrol edilmeli. Jantta sorun yoksa lastikten suphelenilebilir. Bozuk balans hem konforu azaltir, hem de zaman icinde bazi aksamlara zarar verebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 05, 2016, 01:48:16 »
ön takımı yer bitirir devamlı balanssız gezmek.