Aku en son ne zaman degisti icindeki sulari Tam mi ?
Şarj dinamosunu ölçturun kömürlerine baktirin.
Genelde bu ikisinden yapar.
sorunun aküden olup olmadıgını anlamak için duvar gibi biyere gidin hava kararınca onune gelip farları açın ve gaz verınce farların aydınlatması artıyormu yoksa bi değişiklkik yokmu bunu gözlemleyin.artıyorsa aküden olma ıhtımalı yuksek.ancak rölantide oynama olayı cogu aracda olabılır dıye bılıyorum
Normal bir durum aküyü sıfır alsanızda değişmez. Far kalorifer v.b. açılırsa akım çekilir oda motordan hareket alan alternatöre yük bindirdiğinden rolantiyi etkiler. Sorun yok yani.
sorunun aküden olup olmadıgını anlamak için duvar gibi biyere gidin hava kararınca onune gelip farları açın ve gaz verınce farların aydınlatması artıyormu yoksa bi değişiklkik yokmu bunu gözlemleyin.artıyorsa aküden olma ıhtımalı yuksek.ancak rölantide oynama olayı cogu aracda olabılır dıye bılıyorum
Araç çalıştıktan sonra gereken enerjiyi akuden değil şarj dinamosundan elde eder. Eger ki sizin dediğiniz gibi araca gaz verince farlar daha canlı yanıyorsa araç yeterince elektrik üretmiyordur.
Aku en son ne zaman degisti icindeki sulari Tam mi ?
Şarj dinamosunu ölçturun kömürlerine baktirin.
Genelde bu ikisinden yapar.
Akü 3 yıllık suları tam ama son zamanda 2 defa şarj edildi olduğu yerde bittiğinden ötürü
Bir miktar artıyor ama aşırı değil
Akü 2 defa tam bitip şarj edildiyse bence ömrünün %40 bitmiştir
Sağlam bi elektrikçiye gidip araba da kaçak var mı diye baktirin birde dinamoyu ölçturun ne kadar sarj ediyor.
Alternatörün şarjını ölçtürdüm 14.4'ü görüyo..
Anormal bir şey göremedim.
Büyüttüm sanırım ama eskiden yapmıyo sanırım yaşlanıyo
bu sorun bende de oluyor.. farları açınca, direksiyonu çevirince falan devir dalgalanıyor. elektrikçilere götürüyorum normal diyorlar.. akü değişti yine normal diyorlar. dinamo tam çıkıyor. her araç yapar diyorlar.. ama eskiden hiç yapmıyordu.. son zamanlarda başladı.. demekki anormal bir durum ve çözümü var..