arkadaşlar hepinize iyi günler.
bugün çarşıda ufak bir işim vardı arabayı park ettim 1 saat kadar işimi halledip geldim. kontağı çevirdim araçtan tıktıktıktıktık çok hızlı bir şekilde ses geliyor ama marş basmıyor. o bilindik marş sesi yok çok hızlı bir şekilde tıktık sesi geliyor marşı bırakınca sesi kesiyor. gösterge ışıkları yanıyor teyp çalışıyor hatta far bile yanıyordu. neyse elektrik ustasını aradık geldi ölçtü suyuna baktı takviye yaptı vs çalıştı ama akü bitik dedi. aküyü değiştirmeden önce kumandayla arabayı kilitleyince bik bik sesi geliyordu bu arada. civarda akücü vardı aküyü yenisiyle değiştirdik. eve gelince fark ettim kapıyı kilitledim bik bik sesi gelmedi. açtım yine gelmedi. yani alarm çalışmıyor. elektrik ustasını aradım çalışması lazım o önceden akü zayıflayınca bağlantısı kopmuş olabilir alarmla diyor. ona benim yapabileceğim bişey yok bilgisayara filan bağlanması lazım onun diyor. sizlere bir sorayım dedi.
1- akü bitikse gösterge ışıkları, radyo, far, bik bik sesi çalışıyorda niye marş basmıyor
2- bitik aküyü değiştirince tüm fonksiyonlar çalışıyor da bik bik sesi niye kayboluyor
bik bik diyip duruyorum alarm işte o