Gönderen Konu: akü değişimi sonrası alarm çalışmaması  (Okunma sayısı 3609 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
akü değişimi sonrası alarm çalışmaması
« : Mart 29, 2016, 16:46:32 »
arkadaşlar hepinize iyi günler.
bugün çarşıda ufak bir işim vardı arabayı park ettim 1 saat kadar işimi halledip geldim. kontağı çevirdim araçtan tıktıktıktıktık çok hızlı bir şekilde ses geliyor ama marş basmıyor. o bilindik marş sesi yok çok hızlı bir şekilde tıktık sesi geliyor marşı bırakınca sesi kesiyor. gösterge ışıkları yanıyor teyp çalışıyor hatta far bile yanıyordu. neyse elektrik ustasını aradık geldi ölçtü suyuna baktı takviye yaptı vs çalıştı ama akü bitik dedi. aküyü değiştirmeden önce kumandayla arabayı kilitleyince bik bik sesi geliyordu bu arada. civarda akücü vardı aküyü yenisiyle  değiştirdik. eve gelince fark ettim kapıyı kilitledim bik bik sesi gelmedi. açtım yine gelmedi. yani alarm çalışmıyor.  elektrik ustasını aradım çalışması lazım o önceden akü zayıflayınca bağlantısı kopmuş olabilir alarmla diyor. ona benim yapabileceğim bişey yok bilgisayara filan bağlanması lazım onun diyor. sizlere bir sorayım dedi.

1- akü bitikse gösterge ışıkları, radyo, far,  bik bik sesi çalışıyorda niye marş basmıyor
2- bitik aküyü değiştirince tüm fonksiyonlar çalışıyor da bik bik sesi niye kayboluyor

bik bik diyip duruyorum alarm işte o :rofl:

Toyota Club Türkiye

akü değişimi sonrası alarm çalışmaması
« : Mart 29, 2016, 16:46:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: akü değişimi sonrası alarm çalışmaması
« Yanıtla #1 : Mart 29, 2016, 17:54:28 »
Benimde eski aracımda başıma gelmişti, alarmın beyni yanmıştı değiştirildi. Alarmı taktırdığınız yere kontrol ettirn.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 29, 2016, 18:06:00 »
 Aku bitik mi iyi bakmak lazim en basta, kac senelik ve ne tipte bir akuydu?
 Alarm programlama da istiyor olabilir, anahtardaki dugmeler ile programlanma denenebilir, olmazsa Aytac Yoneticimizin belirttigi gibi beynine bakmak lazim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 29, 2016, 18:16:10 »
Aytaç hocam aracı ikinci el almıştım nerede takıldığını, orijinal olup olmadığını da bilmiyorum. sadece çakmaklığı çıkarınca vites kutusunun ordaki plastiği kaldırınca orda ayar kutusu vardı. iki düğmesi var biri siyah biri beyaz sağa sola çevirmeli. bir tanesi hafif darbelerde 4 defa bik sesi çıkarıyor yani 1. kademe alarm onun hassasiyetini ayarlıyordu. Diğer düğme 2. kademe alarmını (şiddetli olan viyuviyuviyu) hassasiyetini ayarlıyordu. Bir de aracı alırken küçük bir kitapçık vardı üzerinde Toyota Alarm yazıyordu alarmın kullanım klavuzuydu. Serviste yapılmış orijinal bişey gibi duruyor ama tam olarak nasıl öğrenebilirim ki orijinal mi değil mi diye?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 29, 2016, 18:19:08 »
Aytaç hocam aracı ikinci el almıştım nerede takıldığını, orijinal olup olmadığını da bilmiyorum. sadece çakmaklığı çıkarınca vites kutusunun ordaki plastiği kaldırınca orda ayar kutusu vardı. iki düğmesi var biri siyah biri beyaz sağa sola çevirmeli. bir tanesi hafif darbelerde 4 defa bik sesi çıkarıyor yani 1. kademe alarm onun hassasiyetini ayarlıyordu. Diğer düğme 2. kademe alarmını (şiddetli olan viyuviyuviyu) hassasiyetini ayarlıyordu. Bir de aracı alırken küçük bir kitapçık vardı üzerinde Toyota Alarm yazıyordu alarmın kullanım klavuzuydu. Serviste yapılmış orijinal bişey gibi duruyor ama tam olarak nasıl öğrenebilirim ki orijinal mi değil mi diye?

Servise veya oto elektrikçisine gösterebilirsiniz, öncelikle alarma elektrik gelip gelmediği kontrol edilmeli.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 29, 2016, 18:19:32 »
Aku bitik mi iyi bakmak lazim en basta, kac senelik ve ne tipte bir akuydu?
 Alarm programlama da istiyor olabilir, anahtardaki dugmeler ile programlanma denenebilir, olmazsa Aytac Yoneticimizin belirttigi gibi beynine bakmak lazim.

Hocam ben aracı alalı tam 2 yıl  oldu. 2 yıldır sürekli kullanıldı araba. Aldığımda üzerinde Mutlu Akü vardı 60 lık. Benden önceki eleman ne zaman taktıysa artık. Ortalama ömrü ne kadardır bir akünün?
Alarm programlanmasıyla ilgili o kitapçıkta bişeyler yazıyordu sanki anımsıyorum ama kitapçık yanımda değil memlekette kaldı.

Mesaj Birleştirildi: Mart 29, 2016, 18:22:57
Servise veya oto elektrikçisine gösterebilirsiniz, öncelikle alarma elektrik gelip gelmediği kontrol edilmeli.

İnş beyni yanmamıştır. şifre bağlantısı kaybolmasın diye yanında getirdiği aküden ekleme de yaptı akü değiştirilirken ama ya beyin gitti ya da şifre uçtu gitti. belki de programlama istiyordur uzaktan kumandayla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2016, 00:49:58 »
Çanakkale yetkili servise götürdüm alarm devreden çıkmış. sağolsun yaptılar 5 dk da ücret de almadılar. ilgili ve alakalı bir servis.