Gönderen Konu: AE101 4afe Hız Sabitleyici/Cruise Control YAPAN-KULLANAN Var mı?  (Okunma sayısı 2831 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
 Bu işi bilen/yapan var mı acaba. Araçlarımızın kullanım kitapçığında Mobil Cihaz ile ilgili uyarı olan yerde bahsetmiş zaten bu hız sabitleme sistemi. Demek ki bu donanım kullanılmış. Şayet bizim bildiğimiz hız sabitleyici olmayıp otomatik vitesle ilgili bir parçadan mı bahsediyor kılavuzda bu da merak ettiğim bir şey...

http://www.oreillyauto.com/site/c/detail/BWD0/CCW1020/01965.oap?year=1995&make=Toyota&model=Corolla&vi=1275566&ck=Search_01965_1275566_-1&pt=01965&ppt=C0039#itemDetailTab_

Bu linkteki parça birebir araca uyumlu. Ama bizim Türkiye üretimi olan araca nasıl uygulanır, kim bilir, kime danışılır? Direksiyonu söküp de bakmak mı gerekir acaba? Çok yüksek maliyet çıkmazsa eğer ben bu işe girişirim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Yurtdışı verdiyonlarında Cruise kontrol var. Ama sistem nasıl işliyor  elektronik gaz pedalı mı yoksa ayrı bir devre mi gerektiriyor @Ahmet GÜVE abimiz ilgilenirse aydınlanırsınız. Ama bir swicth bağlamayla olacak iş değil. Devre lazımdır.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Amerikan modellerinde var,
Harici cruise ECU su var ve gaz kelebegini çeken vakumlu bir sistem var.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
@Ahmet Güve (8047) bey in anlattığı tahminimle birebir tutarken, hayallerimin fersah fersah uzağında.. 
Yattı bu iş. ECU bulmak belki olabilir ama, vakumlu sistem tamamen imkansız galiba. Zaten bulsam bile harcayacağım parayı arabayı satıp üstüne koysam pek çok model vardır bu donanıma sahip...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 02, 2016, 14:24:21
http://www.pakwheels.com/forums/corolla/234774-ae-101-seg-corolla-21

Bu linktekiler e10 kasa corolla. Bugün satılan corolla da bile olmayan özellikler var galiba. Dijital gösterge falan. Cruise control montajı yapmış vatandaş, çok fazla teferruatı göz ardı etsek bile göstergemiz buna uygun değil. Ben bunu anladım. SEG corolla geçiyor. cam sun roof, hava temizleyici vs. herşey var. Ama benim arabamdaki gibi otomatik bagaj ve ayak aydınlatma yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-amerikan-ozel-yapim-sunroflu-corolla-213640365/detay
@Mahmut DAMAT (31982)  cruise kontrol görünce paylaşım dedim.

Güzelim arabanın anasını ağlatmış :( :(.

yurt dışı versiyonlarında neler var neler. Bize gelen 4 cam otomatik :D . Geçen sene çok araştırmıştım CC nasıl yaparım diye ama vakumlu sistemi fark edince yavaş yavaş uzaklaştım oradan :D
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
İşte benim demek istediğim tam da bu. Benim araç 1998 model ve aralık 1999 yılında trafiğe çıkmış. Donanımı ise; merkezi kilit ve hidrolik direksiyon siyah tampon... Ama yurtdışındaki aracın donanımı hatta standart/baz donanımı neredeyse bizim dolulardan da üstün.
 Mehmet in de dediği gibi güzelim arabayı biraz acımadan birşeyler yaparak bozmuşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
Ynt: AE101 4afe Hız Sabitleyici/Cruise Control YAPAN-KULLANAN Var mı?
« Yanıtla #7 : Mayıs 02, 2016, 14:00:29 »
Elektrik ayarlı kolturk, eşya gözleri, 4 fren disk gibi ince detaylar da mevcut. Bizimkiler körola...