Gönderen Konu: Hararet Göstergesi ve emniyet kemeri  (Okunma sayısı 1671 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Hararet Göstergesi ve emniyet kemeri
« : Mart 28, 2016, 17:04:33 »
1- Arkadaşlar 98 xei aracımda sorun mudur bilmiyorum ama sıkıntı şu; aracı çalıştırdıktan  10-15 dakika sonra hararet yarıya geliyor ve ne kadar giderseniz gidin daha yarıdan yukarı çıkmıyor. hızlı bir şekilde yarıya kadar geliyor. genel oluşu mu böyle yada sizce de anormal mi bu durum.
2- Emniyet kemerleri toplamıyor elimle bir miktar yerine yerleştirince topluyor. kendisi kemeri çıkarınca toplaması lazım ama olmuyor. çözümü varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Hararet Göstergesi ve emniyet kemeri
« : Mart 28, 2016, 17:04:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Hararet Göstergesi ve emniyet kemeri
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2016, 17:25:59 »
Japon araçlarda hararet ok gibi ortada durur aksi bi durum yoksa çok zor koşullarda dahi ortayı geçmez.
Emniyet kemeri için silikon sprey uygulaması yapın forumda ilgili konu var. Ben dahil uygulama yapanlar oldu,gayet başarılı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 28, 2016, 21:13:09 »
Hararet göstergesinin ortada oluşu gayet normal. Kısa sürede yani 10 15 dakikada ortaya gelmesi de gayet normal. Nihayetinde motorun ideal çalışma sıcaklığına geldiğini gösterir. Emniyet kemerinde bahsettiğiniz sorun eski araçların çoğunda var benim 94 1.6 xli de de var. Silikon sprey çözüm diyorlar ama kısa sürede eski haline döndüğü de söyleniyor. Bence ufak şeyleri boşverin emniyet kemerinin yerine gitmesine de yardım edersiniz olur biter. Sonuçta araçlarımızın yaşı belli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 29, 2016, 09:05:02 »
Emniyet kemeri ile ilgili bir kaç konu var, silikon sprey sıkılması vb. değişik formüllere bakıp faydalanabilirsiniz.

Gelelim hararet gösterrgesinee;
    İşte burada şu söz "efsane olmak kolay değil" cevap için bence makul. Toyota veya diğer pek çok araçta vardır muhakka ama ben bizim model ile ilgili kısaca anlatmaya çalışayım. AE101 aracınıza (EFSANE) ayrıca bir işlem yapılmamış olan motoru sıhhtali ve öndeki ekstradan (kimine göre yağ kimine göre su) radyatörcüğü de sağlamsa bu arabada harareti normalden daha fazla yükselten birisini görürseniz hiç düşünmeden ödüllendirin. Bu araçların yağ kapasitesi hacim olarak pek çok emsalinden 1 litre daha az. Filtre dahil 3,2 lt. Bu ve radyatörcük diye bahsettiğim etken motorun daha çabuk ideal sıcaklığa kavuşmasını sağlarken, aynı şekilde harareti aynı şekilde sabit tutuyor. Yani bu bir sorun değil aksine olumlu bir durum. Pek çok benzinli arabada hele ki LPG uygulanmış olanlara bakın; dağ bayır çıkarken hararet biraz yukarıya oynar, hatta bazen rampa inşlerinde normal seviyeden aşağı bile düşebilir. Unutmayınız TOYOTA müşterileri belli bölgelerde değil, tüm dünyada mekanik olarak aynı özellikli araçlara biniyor (benim nette yabancı ülke forumlarında gördüğüm ve yurtdışında olan birkaç tanıdıkla olan diyalog). Çölde de bu araçlar var, buz da. Ama standardında hepsinde aynı model ve motorda aynı mekanik var.

-İstikrarlı çalışan makina sağlamdır. Özeti bu diyebiliriz. Aracınıza maşallah diyerek binemeye devam edin, içiniz rahat olsun.

Mesaj Birleştirildi: Mart 29, 2016, 09:10:02
Emniyet kemerinde bence en iyi çözüm;
 1- Kemerin toplandığı yerin üzerindeki döşeme sökülür
 2- Kemer sonuna kadar açılır
 3- Mekanizmanın hareketli yerlerine yağ sıkılır
 4- Bir kaç kere kemer toplatılıp tekrar sonuna kadar çekilip bırakılır.
 5- İyi bir hız ve güce ulaştığını farkedince akan varsa silinip döşeme takılır.

2 sene kadar önce bunu uyguladım, maşallah hala gayet başarılı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2016, 15:29:38 »
benim de emniyet kemeri toplamıyordu. bu forumda silikon sprey tavsiyelerini okumuştum ama uygulama fırsatım olmamıştı. geçen gün yeni açılan bir hırdavat mağazasını gezerken silikon spreyleri gördüm. fiyatı 3,5 TL idi. hemen aldım ve mağazanın hemen önünde uyguladım. bol bol sıktım. sonuç çok başarılı. yağ gibi kayıyor şu anda. spreyin geri kalanıyla da torpidoyu felan parlattım. mis gibi oldu. :D :D
hararet konusu da diğer arkadaşların dediği gibi. tam ortaya geliyor ve orada kalıyor. olması gerektiği gibi...
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2016, 20:22:34 »
Benim hararet göstergesi uzun yolda yarıdan 1 çizgi falan aşağı düşüyor, şehir dışında rampa aşağı motor freniyle giderken de hararet resmen 0'a yaklaşıyor. Bu bir sorun mu yoksa normal midir arkadaşlar ?
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 259400
  • Model Yılı: '95
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 09, 2016, 20:32:09 »
Benim hararet göstergesi uzun yolda yarıdan 1 çizgi falan aşağı düşüyor, şehir dışında rampa aşağı motor freniyle giderken de hararet resmen 0'a yaklaşıyor. Bu bir sorun mu yoksa normal midir arkadaşlar ?
Hararet, normal seviyesine geldiği andan itibaren sabitlenmesi gerekir, düşmesi normal değil. Muhtemelen termostat arızasıdır.
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 10, 2016, 14:35:31 »

ne kadar süre veya kilometre gittikten sonra 0'a yaklaşıyor hararet ibresi? işin ustası felan değilim ama, motor freni ile gidilse de motor içindeki sürtünme devam ettiği için o kadar soğuma olmaması gerekir gibi geliyor bana. hararet müşürü arızası olabilirmi acaba dicem ama, müşür arızalı olsa niye sadece yokuş aşağı motor freni ile giderken hata versin...
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 160 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 10, 2016, 18:21:03 »
Mesela 80-90 sabit hızla giderken hararet 90 derecenin 1 diş altında fakat rampa aşağı 5. viteste ayağımı gazdan çektikten 2-3 dk sonra 0'ın bir diş üstüne kadar iniyor. Şöyle de birşey var eğer rampa aşağı hafif gaz vererek yani hızlanarak inersem o kadar düşmüyor. Gaz vermeyince yanma olayı kesildiği için ve sürekli rüzgar aldığı için düşüyor diyeceğim ama saçma geliyor uzun yolda motorun soğuması. Yoğun trafikte sürekli 90 derecede.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 160 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 13, 2016, 21:16:56 »
Hararet, normal seviyesine geldiği andan itibaren sabitlenmesi gerekir, düşmesi normal değil. Muhtemelen termostat arızasıdır.
Tamer Bey bugün Tem Toyota'dan aldığım termostatla eskisini değiştirdim.
Dolayısıyla motordaki bütün sıvı boşaldı dedim o kadar boşalmışken radyatörü de boşaltayım komple.
Toplamda 3lt ye yakın yeni antifiriz ve su koydum. Sonuç ?
Uzun yol denemesi hararet ok gibi ortada, sistemdeki havayı boşaltmak için 10dk rolantide çalıştırdım fan açtı yine ortada. Performans arttı. Aracımda silkeleme sorunu vardı o da azaldı. Bir termostat nelere kadirmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 259400
  • Model Yılı: '95
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 13, 2016, 22:09:00 »
Tamer Bey bugün Tem Toyota'dan aldığım termostatla eskisini değiştirdim.
Dolayısıyla motordaki bütün sıvı boşaldı dedim o kadar boşalmışken radyatörü de boşaltayım komple.
Toplamda 3lt ye yakın yeni antifiriz ve su koydum. Sonuç ?
Uzun yol denemesi hararet ok gibi ortada, sistemdeki havayı boşaltmak için 10dk rolantide çalıştırdım fan açtı yine ortada. Performans arttı. Aracımda silkeleme sorunu vardı o da azaldı. Bir termostat nelere kadirmiş.
Sorunun çözülmesine sevindim Yasin Bey :tamam: Performans artışı ve silkelemenin azalması bonus olmuş.
Şimdi senin yapman gereken ara sıra radyatörü kontrol etmek, malum bizim araçlar eski, zamanla radyatör deliniyor ve içindeki kireç vesaire deliği tıkıyor, yeni antifriz eklendiğinde tıkanan delik çözülüyor.
Kışa girerken çok uğraştım, delinmeyen yeri kalmamış,regülatörden bile anifriz sızıyordu.
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 160 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 13, 2016, 22:35:55 »
Sorunun çözülmesine sevindim Yasin Bey :tamam: Performans artışı ve silkelemenin azalması bonus olmuş.
Şimdi senin yapman gereken ara sıra radyatörü kontrol etmek, malum bizim araçlar eski, zamanla radyatör deliniyor ve içindeki kireç vesaire deliği tıkıyor, yeni antifriz eklendiğinde tıkanan delik çözülüyor.
Kışa girerken çok uğraştım, delinmeyen yeri kalmamış,regülatörden bile anifriz sızıyordu.
Teşekkür ederim.
Daha önce yağ değişiminde antfriz koymuştuk huyumdur her bakımda antifrizi de değiştirmek. Umarım eksilme olmaz kontrole devam edeceğim. Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 16, 2016, 08:58:22 »
Hayırlı olsun, inşaAllah sorunsuz binmeye devam edin.