0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim hararet göstergesi uzun yolda yarıdan 1 çizgi falan aşağı düşüyor, şehir dışında rampa aşağı motor freniyle giderken de hararet resmen 0'a yaklaşıyor. Bu bir sorun mu yoksa normal midir arkadaşlar ?
Hararet, normal seviyesine geldiği andan itibaren sabitlenmesi gerekir, düşmesi normal değil. Muhtemelen termostat arızasıdır.
Tamer Bey bugün Tem Toyota'dan aldığım termostatla eskisini değiştirdim. Dolayısıyla motordaki bütün sıvı boşaldı dedim o kadar boşalmışken radyatörü de boşaltayım komple.Toplamda 3lt ye yakın yeni antifiriz ve su koydum. Sonuç ?Uzun yol denemesi hararet ok gibi ortada, sistemdeki havayı boşaltmak için 10dk rolantide çalıştırdım fan açtı yine ortada. Performans arttı. Aracımda silkeleme sorunu vardı o da azaldı. Bir termostat nelere kadirmiş.
Sorunun çözülmesine sevindim Yasin Bey Performans artışı ve silkelemenin azalması bonus olmuş.Şimdi senin yapman gereken ara sıra radyatörü kontrol etmek, malum bizim araçlar eski, zamanla radyatör deliniyor ve içindeki kireç vesaire deliği tıkıyor, yeni antifriz eklendiğinde tıkanan delik çözülüyor.Kışa girerken çok uğraştım, delinmeyen yeri kalmamış,regülatörden bile anifriz sızıyordu.