İlk olarak herkese selamlar. Forumda yeni olduğum için bazı kuralları yanlışlıklar yapabilirim bu sebeple şimdiden kusura bakmayın.
2005 model avensis araba kullanmaktayım. 6-7 ay öncesinde Ankara Şaşmaz'da far temizlettim. Ancak far temizliğinden sonra far yolu aydınlatmamaya başladı. Sanayiye gittiğim zaman ampülün değişmesi gerektiğini söylediler. Xenon far olduğu için de fiyatın 200 TL civarı olduğunu, Philips veya Osram xenon far ampülünün takılmasının iyi olacağını söylediler. Gerek gece vakti yolculuk yaptığımdan dolayı gerekse farların pahalı olmasından dolayı iyi sizlerin bilgisine danışmak istedim. Sizce hangi ampülü alsam fayda sağlar ya da yapabileceğim başka bir şey tavsiye eder misiniz? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.
2005 yılından bu yana görev yapan ampulün ömrü bitmiştir. 2007 E60 xenonları bile çoook zayıf. Bence fiyatına bakmadan philips yada osram almanızı tavsiye ederim
Bu led ampuller mercekli farda etkili olmaz mı?
Zenon yerine tercih edilebilir
Araçta zaten orjinal xenon balastı ve merceği var. Bence orjinal sistem ampulü takılmalı
Araçta zaten orjinal xenon balastı ve merceği var. Bence orjinal sistem ampulü takılmalı
Sadece ampul değişse sorun halledilecekse olur.
Ama orjinal balastlar da bence değişmesi lazım onlarda ömrünü doldurmustur
Komple set yerine led olayına girilir
Zenon ampul halojene gore uzun omurlu ve verimlidir ama zamanla isik siddetini bir miktar kaybeder.
Kaliteli balastin bir sey olacagini sanmam ama kontrolu iyi olur.
Zenon ampul alinacaksa yukarida bahsedilen belli markalardan ve uygun modelini (zenonda da farkli teknolojiler mevcut) cift olarak almak lazim.
Led yorumlarini da takip ediyorum, arastirmak lazim.
balast konusunda pek bilgim yok. Usta farın değişmesi gerektiğini ve dediğiniz gibi ikisini değiştirmenin daha mantıklı olacağını söyledi. D1S D2R gibi ampül türleri var bunlardan hangisinin araca uyumlu olduğu hakkında bilginiz var mı acaba? Araştırdığımda fiyatlar 150-350 arasında değişiklik gösteriyor tam olarak hakim değilim konuya.
Araciniza uygun ampul tipi arac klavuzunda vardir, buradan da bilgisi olanlar yardimci olacaktir.
Belli kalitede urunleri tercih etmek orta ve uzun vadede daha ekonomik olacaktir.
Merhaba , aracınızın ampül tipi philips yada osram d2s tipi ampüldür , orjinal kullanmanızı tavsiye ederim , balastınız çalışıyorsa değiştirmeye gerek yoktur , daha merak ettiğiniz sorular varsa yanıtlayabilirim , özelden de mesaj atabilirsiniz.
Aracınız elegantsa hatırladıgım kadarıyla üzerinde d1s ampül var.
SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sorununuzu ampülü değiştirerek çözebildiniz mi? 2005 executive comfort aracımda sağ farın rengi biraz sarıya dönük ve iyi aydınlatmıyor. Çözümünüzü merak ettim bende ampül değişimi yapacağım