Gönderen Konu: E 140 COROLLADAN SONRA E 160 COROLLA ADVANCE'E TRANSFER  (Okunma sayısı 3791 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Ynt: E 140 COROLLADAN SONRA E 160 COROLLA ADVANCE'E TRANSFER
« Yanıtla #20 : Nisan 01, 2016, 20:12:15 »
Bugün yeni aracımı teslim aldıktan sonra yaklaşık 40 km.Kayseri kuzey çevreyolunda kullandım,ilk izlenimim,kesinlikle doğru bir tercih yapmışım dedim.
Araç üzerinde gelen yazlık brichstone turanzaları yine serviste Lassa snoways 3 lastiklerle takas ettim.serviste çelik jant taktırıp sıfır sac jantlardan 4 adet sac jant +4 adet kapak için 450.tl verip kışlık Lassaları Otel'e aldılar.1ki takım lastik söküp takma ücreti ve otel ücretini hediye olarak değerlendirip ücret talep etmediler.Aracın üzerine evimdeki önceki aracımdan kalan 2014  yılı 38. hafta imali good year effencine grip  performance lastiklerini taktılar.maaşallah araç pamuk gibi oldu.
Touch ekran ve diğer donanımları kullanılmasında problem gözükmüyor,herhangibir sorun ile karşılaştığımda tecrübeli arkadaşların deneyimlerinden istifade edebilirim.
Aracınız hayırlı olsun ama jant mevzusunu tam anlayamadım e160'ta 1.33 life ve 1.6 touch dışındaki tüm donanımların jantları çelik siz ikinci bir lastik takımımı yaptınız onlaramı çelik jant taktınız anlayamadım
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 01, 2016, 20:12:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 02, 2016, 01:16:14 »
Üzerindeki çelik jantlara kendi lastiklerimi taktırdım.Sac jantlara ise takas ettiğim kışlık Lassaları taktırdım.dolayısıyla iki takım lastik sahibi oldum.kışın sac jant ve jant kapakları ile gezeceğim kısmet olursa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 02, 2016, 01:47:08 »
Muhittin bey aracınız hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın . Corolla konusunda dediklerinize sonuna kadar katılıyorum bende aracımı satarken ilana kattığım gün sattım . Telefonum susmamıştı o gün . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 02, 2016, 07:04:48 »
Ekstradan Kışlık jant lastik takımı almakla çok yerinde bir karar vermişsin abi. Aldığın sac jantlarin üzerinde  lastik basınç sensörü varmıydı?
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 02, 2016, 07:11:20 »
Maşallah abi,  güle güle kazasız belasız kullanın inşallah  :saygi:

Ne zaman Lpg li olacak  :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 318 kere teşekkür etti
Ynt: E 140 COROLLADAN SONRA E 160 COROLLA ADVANCE\'E TRANSFER
« Yanıtla #25 : Nisan 02, 2016, 08:47:16 »
Ekstradan Kışlık jant lastik takımı almakla çok yerinde bir karar vermişsin abi. Aldığın sac jantlarin üzerinde  lastik basınç sensörü varmıydı?
teşekkür ederim,kışlık takımda lastik basınç sensörü yok,artık onuda gözle muayene ederiz.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 02, 2016, 08:55:49
Maşallah abi,  güle güle kazasız belasız kullanın inşallah  :saygi:

Ne zaman Lpg li olacak  :islik:

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Murat bey,inanırmısınız, bana kalsa yarın lpg taktırırım,ancak arabanın 10.000 km bakımını yaptırmadan kıyamam herhalde,laf aramızda benzini de özlemiş araba :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 03, 2016, 07:51:11 »
Kontrol etmede sorun olmaz da Ekranda yanan lastik basinc isigi rahatsız eder abi belli bi zaman sonra çok göz alıyor.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 318 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Nisan 03, 2016, 10:49:16 »
Kontrol etmede sorun olmaz da Ekranda yanan lastik basinc isigi rahatsız eder abi belli bi zaman sonra çok göz alıyor.
Aracı teslim alırken servis yetkilisinin bana ifadesi aynen şöyle idi,--Abi bundan sonra her lastikçide lastik değişimi yaptırma,işin ehil olanına değişimi yaptır,lastik sübablarına zarar verirlerse 215.tl dedi.215 tl yi duyunca 4tanesinin fiatı mı? yoksa tane fiatı mı?sormadım bile :rofl:kışlıkları normal jantlara taktırıp ayrıldım.
Işığın yanmasına da bir çözüm buluruz inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 03, 2016, 12:03:53 »
Tane fiyatı o. Bizim başımıza geldi. Aman dikkat edin. Hele şimdi babam lastiğe vida girdi yol yardımı çağırdı bozmasınlar diye :)
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Allah kaza bela vermesin :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 318 kere teşekkür etti
Ynt: E 140 COROLLADAN SONRA E 160 COROLLA ADVANCE\'E TRANSFER
« Yanıtla #29 : Nisan 17, 2016, 23:51:37 »
Araci su an 1000 km.ye geldi, izlenimlerim son derece olumlu,onceki 2011 Corollama gore daha yumusak surus karekterine sahip,yol tutusu bariz olarak daha iyi,frenleme basarili,motor ve kabin ses yalitimi belki 1-2 db.daha iyi.onemlisi ise yakiti.Kayseriden 8.9/lt ortalama ile ciktim,Istanbula geldigimde yol bilgisayari 5.8/lt yi gosteriyordu.su an istanbulun her iki kopru trafigini kullanarak Kozyatagi ilk hareket noktasi olmak uzere 1.gun sariyer-maslak mecidiyekoy-kozyatagi guzergahinda,2.gun kozyatagi-halkali-kucukcekmece-atakoy-kozyatagi guzergahinda gunduz - aksam donus saatlerinde yogun trafikte yaklasik 200 km.yol katettim.aracin yol bilgisayari 6/lt.yi gosteriyor.
Lpg taktirmayi su an erteledim galiba  :alkis:

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2016, 13:10:03
Araci su an 1000 km.ye geldi, izlenimlerim son derece olumlu,onceki 2011 Corollama gore daha yumusak surus karekterine sahip,yol tutusu bariz olarak daha iyi,frenleme basarili,motor ve kabin ses yalitimi belki 1-2 db.daha iyi.onemlisi ise yakiti.Kayseriden 8.9/lt ortalama ile ciktim,Istanbula geldigimde yol bilgisayari 5.8/lt yi gosteriyordu.su an istanbulun her iki kopru trafigini kullanarak Kozyatagi ilk hareket noktasi olmak uzere 1.gun sariyer-maslak mecidiyekoy-kozyatagi guzergahinda,2.gun kozyatagi-halkali-kucukcekmece-atakoy-kozyatagi guzergahinda gunduz - aksam donus saatlerinde yogun trafikte yaklasik 200 km.yol katettim.aracin yol bilgisayari 6/lt.yi gosteriyor.
Lpg taktirmayi su an erteledim galiba  :alkis:
En onemlisi aracin verdigi guven,yol tutusu viraj kabiliyeti ve yokus kalkis desteginin pratik kullanimi beni mest ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 318 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 26, 2016, 09:27:44 »
Arabama kilometreler arttıkça daha çok ısınıyorum.forumda bahsedılen şikayetlerden kendimi muaf hissediyorum,inşallah sonuna kadar böyle devam eder.İzlenimlerim ve önceki kasaya göre mukayesem;
-Kesinlikle önceki kasaya göre güvenli sürüş sağlıyor.
-Yol tutuşu çok daha iyı ve kabin içi daha sessiz.
-Daha ekonomik (1800 km.yakıt tüketimi 6/lt.)ve daha güçlü.
-şanzıman 6 ileri olmasına rağmen farklı gibi,(sanki önceki kasa alt viteslerde gücünü daha iyi yansıtıyor gibi,ama bununla İstanbul_Kayseri arasında bir veya iki kez 4.vitese düştüm.dolayısı ile üst viteslerde bu araç daha seri ve daha güçlü.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 26, 2016, 09:28:45 »
Araca alışmaya başlamışsınız. Bazı ses problemleri dışında bir sorun yok araçta, o seslerde herkesin aracında olmayabiliyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 318 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 26, 2016, 09:42:05 »
Aytaç bey,trim seslerine fazla takılmamak lazım,anca aracı 1-2 gün kullanmayınca ilk harekette balata uğultusunu hissettim,ancak yolda duymadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 26, 2016, 09:56:52 »
Omeşhur tıkırtı sesleri şu an çıkmaz belki ama ileri de duyulabilir. Çok takılmayın derim, ben takılmıyorum hiç seslere. Zaten kaymak asfaltta tıkırtı yok. Bozuk yolda ara sıra geliyor. 2013 model Mercedes A200'den de ses geliyor ve Corolla'nın tıkırtıları onun yanında hiç bir şey. Tıkırtı vs. duyarsanız da konsolu söktürmeyin derim. Açıyorum müziğimi benden mutlusu yok. Zaten sevdiğim arabaydı ve özellikle bu kasaya ilk çıktığı 2013 de aşık olmuştum. Bir de babam hayattayken almak istediği ama ömrü vefa etmediği için ertelenen bir arabaydı (2002 yılında 2003 model almayı düşünüyorduk ama olmadı) bu yüzden tadını çıkarın ki zaten öyle yapıyorsunuz. Bu arada, ben 1.33 motorum ve 90'a CC sabitlediğim zaman 4.6 - 4.7 - 4.8 görüyorum.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 318 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 26, 2016, 10:35:48 »
Burak bey,babanıza Allah rahmet eylesin,sizde hayırlı bir evlat olarak onu rahmetle anıyorsunuz.Siz de arabanızı iyi günlerde kullanın.
Araç ile ilgili beklentiler çok önemli,ben  hız meraklısı değilim,aracı trafik kuralları neyi emrediyorsa limitler dahilinde kullanmayı severim.Ancak otobanda 90 km.ile gidemem,ancak belirli aralıklarla aracı test etmek amacı ile sabit hızlarla 5.4 leri gördüm.İstanbula gidiş ortalamam 5.8/lt,dönüş ise 6/lt.idi Malum araç rodaj döneminde olduğundan giderken nazik kullandım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 26, 2016, 10:45:34 »
Burak bey,babanıza Allah rahmet eylesin,sizde hayırlı bir evlat olarak onu rahmetle anıyorsunuz.Siz de arabanızı iyi günlerde kullanın.
Araç ile ilgili beklentiler çok önemli,ben  hız meraklısı değilim,aracı trafik kuralları neyi emrediyorsa limitler dahilinde kullanmayı severim.Ancak otobanda 90 km.ile gidemem,ancak belirli aralıklarla aracı test etmek amacı ile sabit hızlarla 5.4 leri gördüm.İstanbula gidiş ortalamam 5.8/lt,dönüş ise 6/lt.idi Malum araç rodaj döneminde olduğundan giderken nazik kullandım.

Sağolun  :) Oto yol da zaten bende o hız ile yani 90 ile mümkün değil gidemem. Sadece denemek amaçlı bazen giderim ve genelde 90 ile E-5 de İstanbul içinde sabah erken saatlerinde hafta sonu deneme yapmak amaçlı giderim. Oto yol hızım genelde 120 + olur ve + dediysem de makul bir + olur.  :)  :)
Daima Rock ve daima Erkin baba..!