0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba,Toyota seviste montajı yapılan alarmlar ayrıca kumandalı değil,arac kapılar kilitlendiğinde yaklaşık 10 sn sonra devreye giriyor,araç kapılarını açıncada devreden çıkıyor.Kapıları kilitleyip alarmı darbe modu olmadan çalıştımak için kapama düğmesine ard arda 2 kez basmalısınız (feribot vb yerlerde park ettiğinizde gereksz alarmlardan kaçınmak için ).Ürün yerli malı cenmax marka olup toyota ile uyumlu üretiliyor yani kesme biçme olmadan fişli şekülde montajı yapılıyor.Selamlar
Ümit bey bende de e12 kasa var. Uzerindeki alarmi cok hassas diye( ellesem bagiriyordu) cikardilar. Her halde bozuktu. Ben bunu yeniden taktirsam sessiz kapama acma. ozelligi var mi?( sessiz kapanacak ancak herhangi birseyde otecek). Gece evin otoparkina girdigimizde veya sabah erken ciktigimizda kapilari acarken otup komsulari rahatsiz etmesin.
düzeltme yapmak istedim.aracın alarmı sessiz moda alma modu bulunmaktadır.Kapıları anahtarın üzerindeki butondan kilitlediğinizde bir bip sesi geliyorsa alarm devrededir demektir. Ayrıca kilitledikten sonra ön konsolda direksiyonun önünde duran kırmızı ışık, kapıları kilitledikten 30 sn sonra yanıp sönmeye başladıysa alarm devrede demektir.Darbe, iç kabinde hareket vb. bir durum varsa alarmınız devredeyken bu ışık hızlı hızlı yanıp söner. Alarmdayken herhangi bir sorun olmadıysa normal hızda yanıp söner.Direksiyonun altında Kaputu açtığınız mandalın altına doğru eğilerek bakınız. Orada küçük bir kutu gibi birşey göreceksiniz ve üstünde yuvarlak bir butona benzer birşey var. Bu yuvarlak şeyin içinde ince bir buton var. Bu butona anahtarınız yarım kontakda dururken 5 kere basarsanız alarmı sessize/aktif hale alabilirsiniz. Belki sizinki kapalı durumda olabilir. Kapalı durumda olup olmadığını konsoldaki alarm ledinden de anlayabilirsiniz. Kapıları kilitlediğinizde led lambayı 1 dk boyunca takip edin. Sürekli yanıyorsa alarmınız kapalı demektir.
Bem arabayi aldigimda alarm hassasti ve bozuk diye alarm modulunu cikardilar. Ancak ben anahtardan kitledigimde dediginiz sol taraftaki kirmizi isik yanip sonuyor. Modul cikik olsa bile alarm lambasi yanar mi?( takilan alarm modulu servisin taktigi modul)Ve dediginiz kirmizi lamba kapilari kilitleyince yanip yanip sonuyor,,,
Muhtemelen sizin alarm sirenini sökmüşler Bir elektrikçiye göstermekte yarar var,yada siz anlıyorsanız bakabilirsiniz.Kolay gelsin
Merhaba LED yanıyor demişsiniz ana modül söküldü ise LED yanmaması lazım.LED ana modülden çıkış alıyor.aklıma gelen seçenekler1-LED alarmla alakası yok sadece sahte alarm flip-flop LED2-Dediğim gibi ana modül sökülmedi sirende yerinde sadece sirenin kablosu ayrıldı.Sizin kasada nereye koyuyorlar bilmiyorum ama bir yerlerde siyah dirtdörgen şeklinde yada ona yakın bir kutu olması gerek o ana modül.sökülen parça elinizde ise ve resmini paylaşırsanız dahada yardımcı olabilrmselemlar
şu an resmi yok ama gri dikdörtgen şeklinde yanında fiş yerleri olan alet. servise sordum alarm modülü dediler. arabanin orjınal alarm ledi (kırmızı renkte ,ayna ayar düğmelerinin olduğu yerde solda) kilitleyince yanıp sönüyor. bir de ayrıca göğüslük üzerine sonradan led koymuşlar o yanmıyor. ana modül duruyor olabilir belki çünkü anahtardan kumanda ile kapılar açılıp kapanıyor. sadece ses yok.
Mahmut bey merhabaBildiğim kadarı ile toyota servisler alarm ana modülü vites konsolu altına takıyorlarmış öyle dediler benim şu anki T27 de.Ama cenmax servis yada fabrikaya giderseniz size çok yardımcı olacaklardır.İnternetten aratırsanız kolaylıkla bulabilirsiniz.Vites konsolu bölgesine nasıl ve neden takıyorlar onuda anlamış değilim ayrıca.Benim aracımdada orj serviste takılan alarmdan var ama doğrusu hiç bakmadım yerine sadece sol ön bozuk para cebini çıkarınca kumanda butonu gözüküyor o kadar.Kolaylıklar dilerim