Gönderen Konu: Toyota Alarm  (Okunma sayısı 7801 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '11
  • 81 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Toyota Alarm
« : Mart 25, 2016, 08:53:30 »
Merhabalar.
Aracimda serviste montajlanmış "toyota alarm" mevcut ancak nasil calıştığını hangi durumlarda devreye girdiğini bilmiyorum. Çalışma prensibini bilen yardımci olabilir mi veya sistemi test etmenin bi yolu var mı. Şimdiden teşekkürler.
Bir Türk son nefesini vermeden son söz söylenmemiştir!

Toyota Club Türkiye

Toyota Alarm
« : Mart 25, 2016, 08:53:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Alarm
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2016, 09:19:15 »
araçın anahtarı ile eşleşmiştir büyük ihtimal ile otomatik kapıyı kitlediğinizde devreye girip çıkıyordur
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 25, 2016, 11:47:42 »
Merhaba,
Toyota seviste montajı yapılan alarmlar ayrıca kumandalı değil,arac kapılar kilitlendiğinde yaklaşık 10 sn sonra devreye giriyor,araç kapılarını açıncada devreden çıkıyor.Kapıları kilitleyip alarmı darbe modu olmadan çalıştımak için kapama düğmesine ard arda 2 kez basmalısınız (feribot vb yerlerde park ettiğinizde gereksz alarmlardan kaçınmak için ).Ürün yerli malı cenmax marka olup toyota ile uyumlu üretiliyor yani kesme biçme olmadan fişli şekülde montajı yapılıyor.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '11
  • 81 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2016, 19:26:04 »
Merhaba,
Toyota seviste montajı yapılan alarmlar ayrıca kumandalı değil,arac kapılar kilitlendiğinde yaklaşık 10 sn sonra devreye giriyor,araç kapılarını açıncada devreden çıkıyor.Kapıları kilitleyip alarmı darbe modu olmadan çalıştımak için kapama düğmesine ard arda 2 kez basmalısınız (feribot vb yerlerde park ettiğinizde gereksz alarmlardan kaçınmak için ).Ürün yerli malı cenmax marka olup toyota ile uyumlu üretiliyor yani kesme biçme olmadan fişli şekülde montajı yapılıyor.
Selamlar
Eyvallah arkadaşlar.
Ben yaklaşık 3aydır kullanıyorum aracimi ama daha alarm sesini duymadım. Hassasiyeti bu şekilde ayarlandıysa çok memnumum. Ama ya çalışmıyosa işte onu bilemiyorum. Galiba bi elektronikçiye veya servise uğramak gerekecek.
Bir Türk son nefesini vermeden son söz söylenmemiştir!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2016, 19:45:56 »
Merhaba,
Selamlar

Ümit bey bende de  e12 kasa var. Uzerindeki alarmi cok hassas diye( ellesem bagiriyordu) cikardilar. Her halde bozuktu. Ben bunu yeniden taktirsam sessiz kapama acma. ozelligi var mi?( sessiz kapanacak ancak herhangi birseyde otecek). Gece evin otoparkina girdigimizde veya sabah erken ciktigimizda kapilari acarken otup komsulari rahatsiz etmesin.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 25, 2016, 19:53:11 »
Selam arkadaşlar,
Bildiğim kadarı ile alarmın sessiz devreye girme modu yok yada varsada ben bilmiyorum belki bir şekilde programlanabilir.Dediğim gibi alarmlar CENMAX marka firma ile iletişime geçerek bunu sorabilirsiniz.Sanırım ana kutu içerisinden jumper ayarı ile mümkün olması gerek.

Alarmın devreye girmesi ile tek BEEP sesi  duyuyorsanız devrede demektir.Aracın kapılarını kumandadan açtığınızda iki BEEP sesi normal olarak alarmın devre dışı kaldığını 5 kez BEEP  sesi ise alarmın devre dışı kaldığını ancak araç kapalı iken aracın darbe aldığı anlamına geliyor.
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2016, 21:16:35 »
Ümit bey bende de  e12 kasa var. Uzerindeki alarmi cok hassas diye( ellesem bagiriyordu) cikardilar. Her halde bozuktu. Ben bunu yeniden taktirsam sessiz kapama acma. ozelligi var mi?( sessiz kapanacak ancak herhangi birseyde otecek). Gece evin otoparkina girdigimizde veya sabah erken ciktigimizda kapilari acarken otup komsulari rahatsiz etmesin.

E12 lerde eğer orjinal alarm ise kendi yerinde ayarı vardı. Sonradan takıldıysa modülde hassaslık ayarı olmalı
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '16
  • 265 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 25, 2016, 21:28:08 »
düzeltme yapmak istedim.aracın alarmı sessiz moda alma modu bulunmaktadır.

Kapıları anahtarın üzerindeki butondan kilitlediğinizde bir bip sesi geliyorsa alarm devrededir demektir. Ayrıca kilitledikten sonra ön konsolda direksiyonun önünde duran kırmızı ışık, kapıları kilitledikten 30 sn sonra yanıp sönmeye başladıysa alarm devrede demektir.
Darbe, iç kabinde hareket vb. bir durum varsa alarmınız devredeyken bu ışık hızlı hızlı yanıp söner. Alarmdayken herhangi bir sorun olmadıysa normal hızda yanıp söner.

Direksiyonun altında Kaputu açtığınız mandalın altına doğru eğilerek bakınız. Orada küçük bir kutu gibi birşey göreceksiniz ve üstünde yuvarlak bir butona benzer birşey var. Bu yuvarlak şeyin içinde ince bir buton var. Bu butona anahtarınız yarım kontakda dururken 5 kere basarsanız  alarmı sessize/aktif hale  alabilirsiniz. Belki sizinki kapalı durumda olabilir. Kapalı durumda olup olmadığını konsoldaki alarm ledinden de anlayabilirsiniz. Kapıları kilitlediğinizde led lambayı 1 dk boyunca takip edin. Sürekli yanıyorsa alarmınız kapalı demektir.
Toyota Auris 2010 1.6 A/T Comfort Extra (2014-2019)
Toyota Auris 2016 1.6 MDS Active (2019-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 426 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 25, 2016, 23:16:37 »
düzeltme yapmak istedim.aracın alarmı sessiz moda alma modu bulunmaktadır.

Kapıları anahtarın üzerindeki butondan kilitlediğinizde bir bip sesi geliyorsa alarm devrededir demektir. Ayrıca kilitledikten sonra ön konsolda direksiyonun önünde duran kırmızı ışık, kapıları kilitledikten 30 sn sonra yanıp sönmeye başladıysa alarm devrede demektir.
Darbe, iç kabinde hareket vb. bir durum varsa alarmınız devredeyken bu ışık hızlı hızlı yanıp söner. Alarmdayken herhangi bir sorun olmadıysa normal hızda yanıp söner.

Direksiyonun altında Kaputu açtığınız mandalın altına doğru eğilerek bakınız. Orada küçük bir kutu gibi birşey göreceksiniz ve üstünde yuvarlak bir butona benzer birşey var. Bu yuvarlak şeyin içinde ince bir buton var. Bu butona anahtarınız yarım kontakda dururken 5 kere basarsanız  alarmı sessize/aktif hale  alabilirsiniz. Belki sizinki kapalı durumda olabilir. Kapalı durumda olup olmadığını konsoldaki alarm ledinden de anlayabilirsiniz. Kapıları kilitlediğinizde led lambayı 1 dk boyunca takip edin. Sürekli yanıyorsa alarmınız kapalı demektir.

Bem arabayi aldigimda alarm hassasti ve bozuk diye alarm modulunu cikardilar. Ancak ben anahtardan kitledigimde  dediginiz sol taraftaki kirmizi isik yanip sonuyor. Modul cikik olsa bile alarm lambasi yanar mi?( takilan alarm modulu servisin taktigi modul)

Ve dediginiz kirmizi lamba kapilari kilitleyince yanip yanip sonuyor,,,
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mart 26, 2016, 00:38:05 »
Bem arabayi aldigimda alarm hassasti ve bozuk diye alarm modulunu cikardilar. Ancak ben anahtardan kitledigimde  dediginiz sol taraftaki kirmizi isik yanip sonuyor. Modul cikik olsa bile alarm lambasi yanar mi?( takilan alarm modulu servisin taktigi modul)

Ve dediginiz kirmizi lamba kapilari kilitleyince yanip yanip sonuyor,,,
Muhtemelen sizin alarm sirenini sökmüşler
Bir elektrikçiye göstermekte yarar var,yada siz anlıyorsanız bakabilirsiniz.
Kolay gelsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 426 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 26, 2016, 19:27:13 »
Muhtemelen sizin alarm sirenini sökmüşler
Bir elektrikçiye göstermekte yarar var,yada siz anlıyorsanız bakabilirsiniz.
Kolay gelsin

siren dediğiniz hoparlörünü mü? eğer dediğiniz oysa hoparlör duruyor. sökülen alarm modülü.

siz anlıyorsanız bakabilir siniz demişsiniz . Nasıl bakacağım?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Mart 26, 2016, 20:37:33 »
Merhaba
LED yanıyor demişsiniz ana modül söküldü ise LED yanmaması lazım.LED ana modülden çıkış alıyor.
aklıma gelen seçenekler
1-LED alarmla alakası yok sadece sahte alarm flip-flop LED
2-Dediğim gibi ana modül sökülmedi sirende yerinde sadece sirenin kablosu ayrıldı.
Sizin kasada nereye koyuyorlar bilmiyorum ama bir yerlerde  siyah dirtdörgen şeklinde yada ona yakın bir kutu olması gerek o ana modül.
sökülen parça elinizde ise ve resmini paylaşırsanız dahada yardımcı olabilrm
selemlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 426 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 27, 2016, 22:04:42 »
Merhaba
LED yanıyor demişsiniz ana modül söküldü ise LED yanmaması lazım.LED ana modülden çıkış alıyor.
aklıma gelen seçenekler
1-LED alarmla alakası yok sadece sahte alarm flip-flop LED
2-Dediğim gibi ana modül sökülmedi sirende yerinde sadece sirenin kablosu ayrıldı.
Sizin kasada nereye koyuyorlar bilmiyorum ama bir yerlerde  siyah dirtdörgen şeklinde yada ona yakın bir kutu olması gerek o ana modül.
sökülen parça elinizde ise ve resmini paylaşırsanız dahada yardımcı olabilrm
selemlar

şu an resmi yok ama gri dikdörtgen şeklinde yanında fiş yerleri olan alet. servise sordum alarm modülü dediler. arabanin orjınal alarm ledi (kırmızı renkte ,ayna ayar düğmelerinin olduğu yerde solda) kilitleyince yanıp sönüyor.
bir de ayrıca göğüslük üzerine sonradan led koymuşlar o yanmıyor. ana modül duruyor olabilir belki çünkü anahtardan kumanda ile kapılar açılıp kapanıyor. sadece ses yok.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 27, 2016, 22:39:41 »

şu an resmi yok ama gri dikdörtgen şeklinde yanında fiş yerleri olan alet. servise sordum alarm modülü dediler. arabanin orjınal alarm ledi (kırmızı renkte ,ayna ayar düğmelerinin olduğu yerde solda) kilitleyince yanıp sönüyor.
bir de ayrıca göğüslük üzerine sonradan led koymuşlar o yanmıyor. ana modül duruyor olabilir belki çünkü anahtardan kumanda ile kapılar açılıp kapanıyor. sadece ses yok.
Merhaba
Göğüste bulunan LED  immobilizer yani aracın orjinal motor kilitleme siteminin ledi.Cam önünde olansa alarm LED oluyor.
Cam önündeki yanmadığına göre servisinde dediği gibi sizin alarm ünitesini sökmüşler.Tavsiyem o dediğiniz dikdörtgen şeklindeki parçanın üzerinde markası yazıyorsa yetkili elektrikçisi ile irtibat kurmanız ama muhtemelen abi bu eski sistem yenisini takalım diyeceklerdir.Yenisinide şimdilerde çok fazla ödeme yapmadan alabilirsiniz diye düşünüyorum.Ancak elinizdeki modülün erkek soketleri büyük ihtimal arabanın üzerindedir.Fişi tekrar takarak yeniden deneme yapmanız olmazsa bir elektrikçiye göstermeniz.Bu şekilde çok daha ekonomik bir şekilde işinizi halledebilirsiniz diye düşünüyorum.
Selamlar,kolay gelsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 426 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 28, 2016, 01:06:53 »
konuyu uzattım özür dilerim...
servise gittim. modülü gösterdim. bunu kontrol edin. ( bu arada eskisi çok hassastı. dokununca çalıyordu. hassaslık ayarı bozukmuş . bundan dolayı çıkardık)sağlamsa takın değilse değiştirin dedim. tamam hallettik arabayı alabilirsiniz dediler. arabanın kapılarını kitledik ses yok. tekrar arabayı içeri aldılar. sigortalardan başlamak üzere her şeyi kontrol etmek lazım dediler ve taktıklarını da çıkardılar.

modül markası cenmax
 takılan yer nerede olabilir?(yani takılacak kablolar)

E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Mart 28, 2016, 23:44:05 »
Mahmut bey merhaba
Bildiğim kadarı ile toyota servisler alarm ana modülü vites konsolu altına takıyorlarmış öyle dediler benim şu anki T27 de.Ama cenmax servis yada fabrikaya giderseniz size çok yardımcı olacaklardır.
İnternetten aratırsanız kolaylıkla bulabilirsiniz.
Vites konsolu bölgesine nasıl ve neden takıyorlar onuda anlamış değilim ayrıca.Benim aracımdada orj serviste takılan alarmdan var ama doğrusu hiç bakmadım yerine sadece sol ön bozuk para cebini çıkarınca kumanda butonu  gözüküyor o kadar.
Kolaylıklar dilerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 28, 2016, 23:51:26 »
alarm bende taktırmıştım aracı alırken. ve kesinlikle kaliteli bir ürün değil. bariz çin malı. ama üstünde toyota vs vs diye etiket atmışlar güya orjinal. en son ahmet abiyle c.c. montajı yaparken farkettik adamlar gelişi güzel takıp bağlantıları bile yapmadan parçaları tıkmışlar sol dizin önündeki küçük çekmecenin arkasına. haftaya servise gidip biraz ortalığı karıştırıcam. hassaslık ayarı vs. yapılan parçalar falan hiçbiri düzgün bağlanmamış ve sabitlenmemişte. sağdan soldan ses geliyor diyen arkadaşlar eğer sonradan birşey eklettiyseniz benimki gibi saçma işçilik yapan ustaların bıraktığı dağınıklıkların titreşimden dolayı ön konsol içinden ses gelebileceği aklınızda olsun.
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 426 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 29, 2016, 00:04:45 »
Mahmut bey merhaba
Bildiğim kadarı ile toyota servisler alarm ana modülü vites konsolu altına takıyorlarmış öyle dediler benim şu anki T27 de.Ama cenmax servis yada fabrikaya giderseniz size çok yardımcı olacaklardır.
İnternetten aratırsanız kolaylıkla bulabilirsiniz.
Vites konsolu bölgesine nasıl ve neden takıyorlar onuda anlamış değilim ayrıca.Benim aracımdada orj serviste takılan alarmdan var ama doğrusu hiç bakmadım yerine sadece sol ön bozuk para cebini çıkarınca kumanda butonu  gözüküyor o kadar.
Kolaylıklar dilerim

Tesekkur ederim....
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007