0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kireçlenmiş, temizlemek lazım.
Cam fıskiyeleri sıcak su ile açılabiliyor, far fıskiyesi de açılır mı acaba ?
su atmada açılmada bir sıkıntı yok sadece öne doğru açılan mekanişzma sonra tampona eski yerine girmesi gerekirken girmiyor acaba içindeki bir yay sistemindemi bir sıkıntı var
Yaydan ziyade dişlide sorun olabilir dişlinin biri bozulduysa orda sıkışıyordur yada pislik gelmiştir kontrol etmenizde fayda var
Tamponu sökmeden nasıl kontrol edeceğim onuda bilmiyorum yani acaba o bölgeye sprey yağlayıcı vs sıksam faydası olur mu
Sistemde dişli yok,Suyun basıncı ile açılıyor.Fabrikadan çıkısta mekanik yerlerinde vazelin oluyor, sprey sıkarsanız oda temizleneceginden tekrar vazelinlemelisiniz.
Öncelikle herhangi kimyasal kullanacak iseniz boyaya temas etmemesine dikkat edin,Bence yıkamanın şapkasından dengeli çekerek açın, sonrada gorebildiginiz hareketli alanlara ince yağ damlatın.
merhaba arkadaşlar benimde corolla Arabayı alalı 3 sene oldu 2sefer kullandım far yıkama olayını şimdi su atmıyor ses geliyor ama su gelmiyor acaba ayrı bi deposumu var da su mu yok camla aynı suyu kullanıyor diye tahmin ediyorum
Aynı suyu kullanıyor, hortumu çıkmış olabilir, ön tamponu söküp motor sonrası borulara bakmak lazım.
sagolun mutlu bey tıkanmış ola bilirmi hava hortumuyla bi denesem ön taraftan acilirmi acaba uzun zaman kullanmayınca tıkandı galiba tampon sökme cok uzun iş gibi geldi
Yani belki kireçten tıkanmıştır. Benim mazda 3 de de aynı durum vardı. Su borusunu çıkarıp motoru susuz çalıştırınca rahatlıkla dönerek kireçleri kırdı. Sonra hortumu takınca da rahatlıkla su püskürtmeye başlamıştı. Tabi bunları ön tamponu söküp 2 saatte yapmıştım.