Gönderen Konu: Elektrik Sorunu  (Okunma sayısı 2065 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '11
  • 21 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Elektrik Sorunu
« : Mart 23, 2016, 20:54:48 »
Abilerim 1-2 ay önce gerçekleşen olay kafama takıldı sizlere aktarayım. Yazı biraz uzun olacak okuyanlara teşekkür ederim şimdiden.Aracı yıkamak için çalıştırdım geniş bir yere parkedip kontagı kapattım.Camları açtım ve müzik sistemide açık sonra birden teyp ve yol bilgisayarı kapandı.Hiçbir şekilde açılmadı camları kapatayım dedim camlar çok çok yavaş kalktı elektrik çok azdı.Neyse takviye yaptım çalıştırdım.2-3 hafta sonra yine aynı şekil oldu camlar ve müzik sistemi açıktı yine elektrik azaldı 10 dk gibi bi sürede.1 sonraki gün ise aracı 2-3 saatliğine yine camları çok az araladım ve müzik sistemi yine açıktı marşa bastım çalışmadı camlar kapattım ve takviye yapmadım 1 gün sonra marş aldı kendi kendine çalıştı.Şimdi sorun şarj dinamosundamı sizce.Daha önce birkere şarj dinamosu bozuldu yan sanayi takmıştık.Dİkkatimi çekior aracı parkederken kalkışta gazı az verıorum farların şiddetinde azalma oluyor.Şarj dinamosunu değiştigimiz gün rolanti dalgalanması problemi başladı halada çözemedim.Bunun sebebide şarj dinamosu mu ?
Valvematic over 4000 rpm

Toyota Club Türkiye

Elektrik Sorunu
« : Mart 23, 2016, 20:54:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '06
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: Elektrik Sorunu
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2016, 21:15:06 »
sarj dinamosu cikis voltajini olctunuzmu?arac calisirken.13_14 v arasi ise normaldir.alti ve ustu ise konjektor sorunu olabilir.
syg.
Otomobilleri iyi,kötü diye ayırmayın. Herbiri farklı bir amaç için üretilmiştir. Onları iyi ve kötü kullananlar vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2016, 21:38:25 »
Abilerim 1-2 ay önce gerçekleşen olay kafama takıldı sizlere aktarayım. Yazı biraz uzun olacak okuyanlara teşekkür ederim şimdiden.Aracı yıkamak için çalıştırdım geniş bir yere parkedip kontagı kapattım.Camları açtım ve müzik sistemide açık sonra birden teyp ve yol bilgisayarı kapandı.Hiçbir şekilde açılmadı camları kapatayım dedim camlar çok çok yavaş kalktı elektrik çok azdı.Neyse takviye yaptım çalıştırdım.2-3 hafta sonra yine aynı şekil oldu camlar ve müzik sistemi açıktı yine elektrik azaldı 10 dk gibi bi sürede.1 sonraki gün ise aracı 2-3 saatliğine yine camları çok az araladım ve müzik sistemi yine açıktı marşa bastım çalışmadı camlar kapattım ve takviye yapmadım 1 gün sonra marş aldı kendi kendine çalıştı.Şimdi sorun şarj dinamosundamı sizce.Daha önce birkere şarj dinamosu bozuldu yan sanayi takmıştık.Dİkkatimi çekior aracı parkederken kalkışta gazı az verıorum farların şiddetinde azalma oluyor.Şarj dinamosunu değiştigimiz gün rolanti dalgalanması problemi başladı halada çözemedim.Bunun sebebide şarj dinamosu mu ?
Şarz dinamosu içerisindeki kartta problem olma olasığı yüksek aküyü sarj edemediği için bu problem olmuştur şarj dinamonu göstermen gerekiyor.Akünün sağlam olduğunada emin ol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2016, 21:38:32 »
Araç marka model bilgisi verirseniz daha net konuşulur.
Şarj dinamosunu ölçturun. Akü bakımı enson ne zaman  yapıldi? Aku suyu tam mi ? Kutup başlarında oksitlenme varsa bu bile Akünün sağlıklı şarj olmamasına sebeb olabiliyor.  Yan sanayi şarj dinamosu kullanmakla bence hata yapmışsınız aracın mekanik aksam kısımlarında yan sanayi ürün  kullanmak orjinal üründen daha pahalıya mal olur. Hem cebinizden fazla para çıkar hemde kendinizi riske atıyorsunuz.
Normalde bile Araç çalışmadığı zaman uzun sure yüksek seste müzik dinlemek akuyu zayıflatiyor Şarj dinamosu veya akude bi sorun varsa araç marş yapmaz.
Ozellikle Arabada müzik sistemi varsa arabayı çalıştırmadan müzik dinlememek lazım.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2016, 21:42:55 »
araç toyota avensis 2006 model özellikle kışın oluyor aküde sıkıntı yok ona eminim daha yeni çünki
Valvematic over 4000 rpm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2016, 21:54:29 »
Bir kac dip desarj daha olursa o akuye yeni demek pek mumkun olmaz performans yonunden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 24, 2016, 10:04:22 »
Bi olcum yaptiralim o zaman
Valvematic over 4000 rpm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 24, 2016, 11:43:02 »
Halil bey,
Başıma gelen bir olayı anlatayım siz çıkarım yapın. Aracımı alalı 5 yıl oldu. (Akünün teknolojik ömrü dolmuştu.) Bir sabah araba çalışmakta epeyce zorlandı ama çalıştı. Yaklaşık 15 gün kadar sonra hiç çalışmadı, hatta göstergeleri bile yakmadı. Yani tam olarak akü sıfırlanmıştı. Doğal olarak akü ömrünü tamamladı diye düşündüm ve akü değiştirdim. Sonra bir ara aklıma takıldı bir elektrikçiye baktırayım dedim. Elektrikçi sıfır akü takılı iken kontrol etti ve "abi senin aracın çok enerji çekiyor, akün çok çabuk biter" dedi. Çok akım çekmenin sebebini araştırmaya başladık. Allah'tan usta işini biliyordu ve hemen buldu. Arabanın multimedyasında flash bellekte müzik vardı ve flash sürekli takılı bekliyordu. Flash belleği çıkartıp ölçünce çekilen yüksek gücün kesildiğini gördük. Yani diyeceğim takmış olduğum flash bellek fazla akım çekip aküyü öldürüyormuş. Hele de akü 4-5 yıllık olmuş ise. Bu tarz cihaz varsa bir kontrol et. Ya da sürekli takılı bırakma, müzik dinlemiyorsan çıkar.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Mart 24, 2016, 13:43:36 »
Mantikli, aslinda sisteme mudahale edilmediginde, belli sure sonunda sistemden elektrigin otomatik kesilmesi lazim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 24, 2016, 13:50:47 »
Bellek yok zaten abi orjinal teyp sistemi. Ses sistemide yok. Kafama takilan bir soru var arac calismazkende sarj dinamosu sarj eder mi? 1 gun once calismayip 1 gun sonra calisiorsa sarj dinamosumudur acaba yoksa.
Valvematic over 4000 rpm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Mart 24, 2016, 13:58:52 »
Arac calismazken dinamo donmez, dolayisi ile manyetik alan olusmaz ve elektrik akimi uretemez.