0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Olumsuz. Mantikli değil. Ben devir sabit vites kafasina gore istiyorum. Biz sabitleyici de ornek 100 km sabitledik araba 1600 devirde yapiyor 4500 devirde yapiyor. Ben bunun tersini istiyorum devir sabit hiz ve vites degisken
hamza bey bizim araç cvt yani ben uzun yolda genelde 1800-2200 devirde hızıma göre yolculuk yapıyorum yani demem o ki 2000 devir uzun yolda benim işimi her türlü görür. eğim vites vs gibi işler motora ve şanzumana kalmış bi şey beni ilgilendirmiyor yani dedikleriniz manuel için doğru ama multidrive için işleyiş farklı, şehir içinde 900-1200 devir aralığında gidiyor bizim araba
Hamza bey cvt kullandınız mı bilmiyorum. kullanmış olsaydınız ne demek istediğimi net bi şekilde anlamış olurdunuz. kendi kullanımımı anlatayım size. Urfa dan Antep e gidiyorum, otobanda araç d de ve ben gaza basıyorum devirim 2000 ve antepe kadar genel itibari ile 2000 devirde gidiyorum başka bi şeye karışmıyorum viteste hız da kendi kendine değişiyor, bazen 60 la gidiyor bazen 130 la gidiyor, işte bende diyorum ki ben bu işi ayağımla değilde bir tuşla yapayım ve hız sabitleyici gibi çalışsın, frene basınca iptal olsun istediğimde iptal olsun gibi. cut off durumu cc aktifken de devreye girmiyor. cc ile kullandığım zaman, aynı yolda 117 km hıza sabitliyorum ve araç gidiyor hız sabit ama devir sürekli değişiyor 1200 ile 5000 devir arası oluyor şimdi sizin dediğinize göre cc de iken cvt ye binen yuk daha fazla sürekli ve aniden değişen devirlere maruz kalıyor. 1200 devirden 2 sn içinde 4500 devire çıkıyor.
1200 devirden 2 sn içinde 4500 devire çıkıyor.
cvt ; vites kolu D de iken, vitesi sonsuz oranda yani 6,1 - 6,2 - 6,3 - 6,4 - 6,8 gibi oranlarda kullanabiliyor. ama manuele aldığımızda, 7 kademe kullanabiliyoruz, vites 5, vites 6, vites 7, yani manuele alınca, 6 da kullanacaksın, ya da 7 de, bu da düz yolda giderken motordaki ihtayıcı 6 veya 7 ye göre ayarlaması demek. ama D de durduğu zaman optimum u kendisi ayarladığı için, motor-devir-hız parametrelerinde 6,4 kullanması gerekiyor dolayısı ile ne lazımsa onu kullanıyor ve manuel moddan daha verimli - ekonomik kullanıyor. hız sabitleyici de 6 yaparsam devir yüksek oluyor, 7 yaparsam hız sabitleyici devreden çabuk çıkıyor. uzun yolda aracı hareket halinde iken manuele aldığımda vites 6 oluyor ve devir de artış oluyor, veya yine hareket halinde iken manuel yaptığımda vites 7 oluyor ve devir düşüyor. ben burdan aracın 6 ile 7 arasında bir yerde olduğunu anlıyorum. çoğunlukla araç 7 yi yani son noktayı kullanmıyor hemen bir altını tercih ediyor 6.9 - 6,8 -6,5 vs artık ne ise. keske o değeri bize gösterse idi