0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar Ağrı da görev yapıyorum ve burdaki ustalara güvenemiyorum. Aracımdaki şanzıman sorunu ile ilgili forumdaki araştırmamda kalibrasyon yaptırmaya karar verdim. Erzurumda kalibrasyon yapabilecek ya da kontrol edebilecek güvenilir bir özel servis var mı ? Yoksa mecburen yetkili servise gideceğim.
Öncelikle Erzurum'daki yetkili servisten fiyat alın, bekli de özel servise gerek kalmayabilir.
Arkadaşlar Erzurum Yetkili Servisi aradım baskı balata ve şanzıman yağı için 1250 lira civarında yedek parça fiyatı çıkardı işçilik dahil değil. Nasıl fiyat uygun mu özel servislerde bu ne kadar tutar. Bir de yetkili servis kalibrasyon riskli olduğu için biz yapmıyoruz dedi.Mesaj Birleştirildi: Mart 22, 2016, 16:59:14 Baskı balata değişimi 1250 civarında parça fiyatı 450 lira da işçilik istediler. Fiyat nasıl acaba
Oktay usta var Agd Garajtakilerin bile Serviste ustalığını yapmış onun cebini veriyim konuşun o yapamazsa Erzurumda Özel anlamına kimse yapamaz. Mevzu kalibrasyon mevzusunu onuda bosch servisinde yaptırmanız lazım diye düşünüyorum. Cebini özelden atıyorum. Herşeyi sorun anlatın.
Hocam peki yetkili serviste yaptırdığımızda ne kadar garanti verirleri baskı balata için , Erzurum ve Van yetkili servisi aradım ikisi de kalibrasyon biz yapmıyoruz tehlikeli olduğu için diyorlar.
Tehlikesi ne olacak patlayacak mı? Tehlikesinden değil, serviste kalifiye eleman yok. Mmt şanzıman uzaydan gelmedi. Yani arabayı dışarı yollayan servisi de duymuş olduk.Yolladığım numarayı aradınız mı?Oktay abi Kalibrasyona yollar sizi ehil ellere...
Ağrıdayım hocam Erzuruma gitmeden önce Oktay ustayı arayacagım hocam sağolasın.
aracınız dizel mi?, 5 vites mi? km kaç.normal kullanımda baskı balata 120000/160000km gider, bitmeye yaklaştı ise servisler kalibrasyon yapmak istemez çünkü kalibrasyon yapınca balata tamamen bitip değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.5 ileri mmt için kesinlikle toyota kutusu içinde bulunan aisin marka balata kullanın ( değişimi ya yetkili serviste yaptırın veya balata setini yetkili servisten aldırtıp özel servise yaptırın), piyasada satılan aisinler aynı değildir.daha sonra kalibrasyon sorunu ve aktuator arızası olabilir3 yıl önce 135000km özel serviste ama balata orjinal 1500tl değiştirdim.1000tl balata+250 işçilik+100tl şanzıman yağı + 100tl enjektor temizlikyetkili servis fiyatı uygun,işçiliği biraz yüksek ama güvenilir şekilde yaptırırsınız.
@Selman Yalçın (18649) Oktay Ustanın Duvar asılı bir okadar Toyota ödülü ve sertifikası var. Servisten formen olarak çıkmış.Tanıtımla ilgili Mehmet Ali Bey, onaylı TCT Firması olması lazım demişti. Oktay Ustanın Sorunları dinleyip çözüm üretecek zamanı yok. Burda ADG küçük iş yaptıran arkadaşlar. Büyük arızalarla gitmemiş belli. Selman bey Oktay abinin yanına o kadar ADG den canı yanmış geliyor ki yaşadıklarınızı az çok tahmin edebiliyorum. Forumda çok Erzurumlu yok , yazan arkadaşlarla Şehirdışında yaşayanlar. Erzuruma yolu düşenleri de yardımcı oluruz o kadar.