Gönderen Konu: Erzurumda Özel servis var mı? MMT için baskı balata değişmi yapblecek bir servis  (Okunma sayısı 6715 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 181000
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar Ağrı da görev yapıyorum ve burdaki ustalara güvenemiyorum.   Aracımdaki şanzıman sorunu ile ilgili forumdaki araştırmamda kalibrasyon yaptırmaya karar verdim. Erzurumda kalibrasyon yapabilecek ya da kontrol edebilecek güvenilir bir özel servis var mı ? Yoksa mecburen yetkili servise gideceğim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 224000
  • Model Yılı: '05
  • 18 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ben serviste garantili olarak yaptırmanızı öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Erzurum'da seat yetkili bayisinin karşısında bir özel servis var, toyotadan ayrılma bir usta vardı hala duruyor mu net bilmiyorum.  Bir yağ değişimini, mazot filtresi dahil olan bakımlardan birini oraya yaptırdım bir sorunla karşılaşmadım.  Yetkili servisten de fiyat alın belki uygun fiyat verebilir, gerek kalmaz özel servise.
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Öncelikle Erzurum'daki yetkili servisten fiyat alın, bekli de özel servise gerek kalmayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar Ağrı da görev yapıyorum ve burdaki ustalara güvenemiyorum.   Aracımdaki şanzıman sorunu ile ilgili forumdaki araştırmamda kalibrasyon yaptırmaya karar verdim. Erzurumda kalibrasyon yapabilecek ya da kontrol edebilecek güvenilir bir özel servis var mı ? Yoksa mecburen yetkili servise gideceğim.
Yetkili serviste kalibrasyon ayarı 100 tl özel servistede aynı yetkili serviste yaptırın hemde balata durumunu öğrenirsiniz forever kartınızda puan varsa %20indirim alır özel srrvis fiyatına yetkili serviste yaptırırsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Tortum yolu üzerinde solda Ad Garaj Atabarı özel servis var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Öncelikle Erzurum'daki yetkili servisten fiyat alın, bekli de özel servise gerek kalmayabilir.

Arkadaşlar  Erzurum Yetkili Servisi aradım baskı balata ve şanzıman yağı için 1250 lira civarında yedek parça fiyatı çıkardı işçilik dahil değil. Nasıl fiyat uygun mu özel servislerde bu ne kadar tutar. Bir de yetkili servis kalibrasyon riskli olduğu için biz yapmıyoruz dedi.

Mesaj Birleştirildi: Mart 22, 2016, 16:59:14
Baskı balata değişimi 1250 civarında parça fiyatı 450 lira da işçilik istediler. Fiyat nasıl acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 61 kere teşekkür etti

Arkadaşlar  Erzurum Yetkili Servisi aradım baskı balata ve şanzıman yağı için 1250 lira civarında yedek parça fiyatı çıkardı işçilik dahil değil. Nasıl fiyat uygun mu özel servislerde bu ne kadar tutar. Bir de yetkili servis kalibrasyon riskli olduğu için biz yapmıyoruz dedi.

Mesaj Birleştirildi: Mart 22, 2016, 16:59:14
Baskı balata değişimi 1250 civarında parça fiyatı 450 lira da işçilik istediler. Fiyat nasıl acaba
Baskı balatanın bitik olduğundan emin olun çünkü bu araçlar kalibrasyon ile 20000km daha sorunsuz kullanabilirsiniz.
Ücrete gelince tabiki servis olduğu için biraz pahalı ama kafam rahat olsun 200–300 fazla olsun derseniz karar sizin
Dışarda yaptırırsanız
600 –650 baskı balata seti
150–200 şanzıman yağı
350 işçilik alıyorlar
İsterseniz forum üyelerimizden Ufuk sönmez beye aracınızın şasi numarasını atın size tüm parçaların orjinal fiyatını versin işçilik dahil kendisi toyota uzmanı ve özel servis sahibidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Oktay usta var Agd Garajtakilerin bile Serviste ustalığını yapmış onun cebini  veriyim konuşun o yapamazsa Erzurumda Özel anlamına kimse yapamaz. Mevzu kalibrasyon mevzusunu onuda bosch servisinde yaptırmanız lazım  diye düşünüyorum. Cebini özelden atıyorum. Herşeyi sorun anlatın.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Oktay usta var Agd Garajtakilerin bile Serviste ustalığını yapmış onun cebini  veriyim konuşun o yapamazsa Erzurumda Özel anlamına kimse yapamaz. Mevzu kalibrasyon mevzusunu onuda bosch servisinde yaptırmanız lazım  diye düşünüyorum. Cebini özelden atıyorum. Herşeyi sorun anlatın.

Hocam peki yetkili serviste yaptırdığımızda ne kadar garanti verirleri baskı balata için , Erzurum ve Van yetkili servisi aradım ikisi de kalibrasyon biz yapmıyoruz tehlikeli olduğu için diyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
Hocam peki yetkili serviste yaptırdığımızda ne kadar garanti verirleri baskı balata için , Erzurum ve Van yetkili servisi aradım ikisi de kalibrasyon biz yapmıyoruz tehlikeli olduğu için diyorlar.
Tehlikesi ne olacak patlayacak mı? Tehlikesinden değil, serviste kalifiye eleman yok. Mmt şanzıman uzaydan gelmedi. Yani arabayı dışarı yollayan servisi de duymuş olduk.
Yolladığım numarayı aradınız mı?Oktay abi Kalibrasyona yollar sizi ehil ellere...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 61 kere teşekkür etti
Kalibrasyon iki dakikalık iş cihazı bağlıyor star diyor şanzıman kendini programlıyor servis saçmalamış merkezi arayın şikayet edin bune saçmalık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Tehlikesi ne olacak patlayacak mı? Tehlikesinden değil, serviste kalifiye eleman yok. Mmt şanzıman uzaydan gelmedi. Yani arabayı dışarı yollayan servisi de duymuş olduk.
Yolladığım numarayı aradınız mı?Oktay abi Kalibrasyona yollar sizi ehil ellere...

Ağrıdayım hocam Erzuruma gitmeden önce Oktay ustayı arayacagım hocam sağolasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
Ağrıdayım hocam Erzuruma gitmeden önce Oktay ustayı arayacagım hocam sağolasın.
Sait bey aklınız takılan bir şey olursa yazarsınız. 

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Vay be forumda Erzurumu bilen ne çok üyemiz varmış, şaşırdım :)

@Barış Ergün (28982) Barış bey;

Oktay ustanın yerini buradan paylaşırsanız daha faydalı olacağını düşünüyorum. Zira herkes AD Garaj&Atabarı yı biliyor.

Benim orada çok işimi hallettiler inançlı insanlar ama bir iki sefer affedilmeyecek hata yaptılar. O yüzden soğudum kendilerinden. Birinde focusun trigeri değiştirttim, kayışa ulaşmak için gaz hortumunu söktüler değişim oldu ben yola çıktım arabada inanılmaz bir gaz kokusu araba tekleme felan yapmaya başladı döndüm geri hortumu sıkı bağlayamamışlar. Allahtan sigara kullanmıyorum yoksa havaya uçardım sanırım. Birinde accordun radyatörünü temizletmeye götürdüm söktüler başka yerde temizletip taktılar şanzımanın hortumunu bağlamamışlar arabayı çalıştırdığında olduğu gibi şanzıman yağı yere boşaldı. Bir diğerinde porya bilyasını değiştirirken yanlış taktılar geri söktüler felan. Dediğim gibi biraz baştan savma iş yapıyorlar yoksa sağlam ustalar. Ama Erzurumda başka yer bilmediğim için hep orayı tercih ediyordum. Barış beyle tanışmamız geç oldu yoksa Oktay ustayla tanışmak isterdim. Ama nasip şimdilik buradayım belki bir kaç iş için gider kendisiyle tanışırım. Subab ayarı için gidecektim ama şimdilik erteledim o işi.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
aracınız dizel mi?, 5 vites mi? km kaç.

normal kullanımda baskı balata 120000/160000km gider, bitmeye yaklaştı ise servisler kalibrasyon yapmak istemez çünkü kalibrasyon yapınca balata tamamen bitip değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

5 ileri mmt için kesinlikle toyota kutusu içinde bulunan aisin marka balata kullanın ( değişimi ya yetkili serviste yaptırın veya balata setini yetkili servisten aldırtıp özel servise yaptırın),
piyasada satılan aisinler aynı değildir.daha sonra kalibrasyon sorunu ve aktuator arızası olabilir

3 yıl önce 135000km özel serviste ama balata orjinal 1500tl değiştirdim.1000tl balata+250 işçilik+100tl şanzıman yağı + 100tl enjektor temizlik

yetkili servis fiyatı uygun,işçiliği biraz yüksek ama güvenilir şekilde yaptırırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
@Selman Yalçın (18649)  Oktay Ustanın Duvar asılı bir okadar Toyota  ödülü ve sertifikası var. Servisten formen olarak çıkmış.Tanıtımla ilgili Mehmet Ali  Bey, onaylı TCT Firması olması lazım demişti. Oktay Ustanın Sorunları dinleyip çözüm üretecek zamanı yok. Burda ADG küçük iş yaptıran arkadaşlar. Büyük arızalarla gitmemiş belli. Selman bey Oktay abinin yanına o kadar ADG den canı yanmış geliyor ki yaşadıklarınızı az çok tahmin edebiliyorum. Forumda çok Erzurumlu yok , yazan arkadaşlarla Şehirdışında yaşayanlar. Erzuruma yolu düşenleri de yardımcı oluruz o kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
aracınız dizel mi?, 5 vites mi? km kaç.

normal kullanımda baskı balata 120000/160000km gider, bitmeye yaklaştı ise servisler kalibrasyon yapmak istemez çünkü kalibrasyon yapınca balata tamamen bitip değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.

5 ileri mmt için kesinlikle toyota kutusu içinde bulunan aisin marka balata kullanın ( değişimi ya yetkili serviste yaptırın veya balata setini yetkili servisten aldırtıp özel servise yaptırın),
piyasada satılan aisinler aynı değildir.daha sonra kalibrasyon sorunu ve aktuator arızası olabilir

3 yıl önce 135000km özel serviste ama balata orjinal 1500tl değiştirdim.1000tl balata+250 işçilik+100tl şanzıman yağı + 100tl enjektor temizlik

yetkili servis fiyatı uygun,işçiliği biraz yüksek ama güvenilir şekilde yaptırırsınız.

Hocam araç 1.6 benzinli 5 ileri mmt vites.  Dışarıda satılan aisin marka sıkıntı çıkardığını forumda okudum. Yetkili servisteki balataların ortasında toyota yazıyormuş sanırım. Dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum hocam.

Mesaj Birleştirildi: Mart 23, 2016, 13:17:23
Aracı 6 ay önce aldım şuan 165 binde aracım ve kaç km önce baskı balata değiştiğini bilmiyorum. Galeriden almıştım aracı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
sanırım ilk değişim olacak, daha önce olduyda ve yetkili serviste yapıldıysa kaydını görürsünüz.

kitapçıkta ilave olarak 40.000km ve katlarında buji değişimi+hava filtresi değişimi +fren hidrolik yağ değişimi ve 160.000km de motor suyu değişimi görünüyor.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
@Selman Yalçın (18649)  Oktay Ustanın Duvar asılı bir okadar Toyota  ödülü ve sertifikası var. Servisten formen olarak çıkmış.Tanıtımla ilgili Mehmet Ali  Bey, onaylı TCT Firması olması lazım demişti. Oktay Ustanın Sorunları dinleyip çözüm üretecek zamanı yok. Burda ADG küçük iş yaptıran arkadaşlar. Büyük arızalarla gitmemiş belli. Selman bey Oktay abinin yanına o kadar ADG den canı yanmış geliyor ki yaşadıklarınızı az çok tahmin edebiliyorum. Forumda çok Erzurumlu yok , yazan arkadaşlarla Şehirdışında yaşayanlar. Erzuruma yolu düşenleri de yardımcı oluruz o kadar.

Barış bey sizi bir gün rahatsız edeceğim ama ne zaman bakalım :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5