Gönderen Konu: Ön tekerlerden gelen tikirti sesi  (Okunma sayısı 3014 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Ön tekerlerden gelen tikirti sesi
« : Mart 20, 2016, 22:05:19 »
Bozuk yola girdigimde on tekerlerden tokirti gelmeye basliyor. Tamirciye soyledim tikirtivarken hafif frenlere bas gecmesi gerekiyor dedi. Gel  torna yaptiralim gecer dedi. Birparca tornalanacakmis ama anlayamadim. Taircinin teshisi dogru mudur? Bosu bosuna tornalatmiyalim.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Toyota Club Türkiye

Ön tekerlerden gelen tikirti sesi
« : Mart 20, 2016, 22:05:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön tekerlerden gelen tikirti sesi
« Yanıtla #1 : Mart 20, 2016, 22:10:20 »
Bozuk yola girdigimde on tekerlerden tokirti gelmeye basliyor. Tamirciye soyledim tikirtivarken hafif frenlere bas gecmesi gerekiyor dedi. Gel  torna yaptiralim gecer dedi. Birparca tornalanacakmis ama anlayamadim. Taircinin teshisi dogru mudur? Bosu bosuna tornalatmiyalim.
En yakın rot balanscıya gidin sorunu söylesin olur olmaz yere torna yaptırmayın rot balans kontrolü ücretsiz zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 20, 2016, 22:11:27 »
En yakın rot balanscıya gidin sorunu söylesin olur olmaz yere torna yaptırmayın rot balans kontrolü ücretsiz zaten

Rot balans yapildi . bir sey cikmadi.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 20, 2016, 23:50:02 »
Rot balans yapildi . bir sey cikmadi.
Kaliper pimide olabilir bazı serilerde yıpranıp ses yaptığı söyleniyordu  kontrol ettirmenizde fayda var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2016, 00:02:53 »
doğrudur kaliper piminin oturdugu yuvaya yapiyorlsr.Siz temizletip gresletirseniz ses azalir.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2016, 00:13:18 »
Tornalanacak dedigi yer neresi olabilir? Frene hafif bas geçtigini göreceksin dedi. Dedigi gibi olursa tornalatma işi dogru olabilir mi?

Ayrica cevaplariniza tesekkurler...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2016, 00:57:36 »
Tornalanacak dedigi yer neresi olabilir? Frene hafif bas geçtigini göreceksin dedi. Dedigi gibi olursa tornalatma işi dogru olabilir mi?

Ayrica cevaplariniza tesekkurler...
Bende de kaliper pimlerinde sıkıntı vardı. Ustama ve Ufuk abiye bu torlanama işini sorduğumda doğru bir işlem olmayacağını söylediler.

Ben de bunları duyunca orjinal kaliper tamir takımı aldım ve şu an takribi 1 yıl olmasına rağmen kaliper pimleriyle alakalı bir sıkıntı yaşamıyorum.

TOYOTA'lar kalıcı çözümü hakeder, geçici çözümü değil.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2016, 16:53:36 »
Birde bu önlerde tıkırtıyı engelleyen bir kauçuk var sanırım o ömrünü tamamlayınca ses yapıyor. Benim corollamda da bu sorun vardı. 5 liralık bir kauçukta neden olabilir.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • fani dünyayı kurtarayım derken ebedi hayatı unutma
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 21, 2016, 17:07:18 »
pimin yuvası asınarak genişliyor galiba .

tornacıda yuvayı dahada büyüterek oraya plasstik  gibi bir parca koyuyor tekrar yuva eski ölçüsüne getiriliyor(ne kadar tutar ölçü bilmem)ses gidiyor ama işlemin ve uygulamanın sağlığıyla orantılı olarak, sorunun tekrarlamayacağı şüpheli

bildiğim kadarıyla,yanlışım varsa düzeltin
1998 doğan slx 1.6 i.e // 2003 kangoo 1.5 dci
2007 doblo 1.9 jtd // 2007 connect 1.8 tdci
2010 fiorino 1.3 mjet // 2010 era 1.5 crdi//2011 avensis lpg//2013 honda civic  lpg//2014 corolla 1.33 lpg,2011 1.6 avensis(yeniden)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 21, 2016, 18:03:32 »
Bende de kaliper pimlerinde sıkıntı vardı. Ustama ve Ufuk abiye bu torlanama işini sorduğumda doğru bir işlem olmayacağını söylediler.

Ben de bunları duyunca orjinal kaliper tamir takımı aldım ve şu an takribi 1 yıl olmasına rağmen kaliper pimleriyle alakalı bir sıkıntı yaşamıyorum.

TOYOTA'lar kalı
Alıntı
cı çözümü hakeder, geçici çözümü değil.
Benim de aklima yatan bir islem degil aslinda.. Ses neden olur?parcanin yuvasi bollasmistir, oynar  durur. Torna yapipta daha mi genisletecekler acaba?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 21, 2016, 21:39:41 »
100 liralık pim takımı için kaliperlerinizi tornaya vermeyin !

Mesele tornacıda değil, malzemede, kaldı ki tornacı bile kendi aracına pim seti alıp takıyor, itiraf ediyor biz bu malzemeyi temin edemeyiz diyerek.Üretici (Sizin aracınız için Lucas) pimi yumuşak bir metalden üretmiş ki, pim yuvaları aşınmasın.Pim yuvasını kaç kere tornalatabileceksiniz ? ben söyleyeyim 1 kere... sonra kaliper kaç paradır diye konu açarsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 160000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 22, 2016, 14:44:27 »
bildiğim kadarıyla pim yuvası tornalanmıyor bu sorunu kesmek için pimlerin üzerine tornada bayaz bir malzemeden kaplama gibi bişey yapıyorlar ve pim yuvada oynamaz hale geliyor. Ufuk beyin de dediği gibi pimler yumuşak malzemeden yapılıyor ki kalipere zarar vermesin, bu yüzden pimler aşınıyor boşluk yapıyor. bu durumda 100 tl ye yeni pim seti almak daha mantıklı oluyor.

tabi her frenden gelen tıkırtı sesi pim olmayabilir, disk çok incelmiştir, balata orta seviyededir lıkır lıkır oynar. bu da ihtimal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 22, 2016, 21:01:01 »
Bizim ön pim yuvalarında beyaz bir plastik var.Fabrika çıkışı mı yoksa sonradan mı yapıldı bilmiyorum?Geçen yıl @Ufuk Sönmez (16363) den pim takımı alıp pimleri değişmiştik şu an daha da iyi.Pimler ile beraber toz lastikleri de geliyor,onlarda değişince çok çok sağlıklı oluyor. Arkalarda plastik yok bazen ses gelebiliyor.Artık kendim 5-6 binde bakır gres ile yağlıyorum .Pimleri değişmek uzun vadede parasal olarak ta uygun.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 22, 2016, 21:10:41 »
Bizim ön pim yuvalarında beyaz bir plastik var.Fabrika çıkışı mı yoksa sonradan mı yapıldı bilmiyorum?Geçen yıl @Ufuk Sönmez (16363) den pim takımı alıp pimleri değişmiştik şu an daha da iyi.Pimler ile beraber toz lastikleri de geliyor,onlarda değişince çok çok sağlıklı oluyor. Arkalarda plastik yok bazen ses gelebiliyor.Artık kendim 5-6 binde bakır gres ile yağlıyorum .Pimleri değişmek uzun vadede parasal olarak ta uygun.
Pim yuvalarında plastik yok bildiğim kadarıyla, sonradan yapılmış olabilir.
Arkalardaki kaliper pimi çiftinin birinde küçük kauçuk var aslında abi, yanlış görmüş olmayasın ?

Parasal olarak kesinlikle daha uygun. Her seferinde 10,00 TL, 20,00 TL ustaya para vereceğimize, daha da önemlisi bir süre sonra tekrar o sesi çekeceğimize kaliper pimi tamir takımı almak daha mantıklı.

Ben ustamın dükkanında bulunan pembe renkte TOYOTA'nın kendi gressiyle -üzerinde referans numarası falan yazıyordu- yağlatıyordum, bir süre gidiyordu ama çok bozuk yola girince yine zırıl zırıl başlıyordu.
Kaliper pimi tamir takımı aldıktan sonra pimleri Alman malı FÖRCH'ün seramik(beyaz) gressiyle yağladık, bir sorun yok şu anlık.

Bu dertten uygun fiyata kurtaran da Ufuk abi oldu, sağol varol abi. :) @Ufuk Sönmez (16363)
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 168000
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 24, 2016, 09:12:43 »
Maalesef ben o torna işini yaptırdım, 3 ay kadar ses gelmedi sonra gelmeye başladı hatta daha fazlası gelmeye başladı. Toyota çok acayip bir araba, teknolojiside çok farklı bilmeyen birisine denk gelirseniz vay halinize örnek ben :( şimdilik böyle biniyorum ama konfor felan kalmadı.çıkma kaliper alıp takıyım diyorum ama sağlamı pek yok gibi, en son çare sıfırı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 24, 2016, 21:47:34 »
Maalesef ben o torna işini yaptırdım, 3 ay kadar ses gelmedi sonra gelmeye başladı hatta daha fazlası gelmeye başladı. Toyota çok acayip bir araba, teknolojiside çok farklı bilmeyen birisine denk gelirseniz vay halinize örnek ben :( şimdilik böyle biniyorum ama konfor felan kalmadı.çıkma kaliper alıp takıyım diyorum ama sağlamı pek yok gibi, en son çare sıfırı.
Orijinal pim takımı alın, kaliper tutucularını söktürün, pim takımı ve kaliperler  tuttutucularını iyi  bir tornacıya götürün, pim yuvalarına (mümkünse 7075 aluminyumdan) gömlek yaptırın ve gömlek iç duvarlarını keramik gres ile sıvayın, pimlerinizi ve kaliperinizi monte edin.

En uygun ve uzun süreli çözüm yolu bu olur, aksi taktirde çıkma kaliper tutucuları ile bile 500-600TL civarında masrafınız olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 168000
  • Model Yılı: '05
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 25, 2016, 09:20:39 »
Orijinal pim takımı alın, kaliper tutucularını söktürün, pim takımı ve kaliperler  tuttutucularını iyi  bir tornacıya götürün, pim yuvalarına (mümkünse 7075 aluminyumdan) gömlek yaptırın ve gömlek iç duvarlarını keramik gres ile sıvayın, pimlerinizi ve kaliperinizi monte edin.

En uygun ve uzun süreli çözüm yolu bu olur, aksi taktirde çıkma kaliper tutucuları ile bile 500-600TL civarında masrafınız olur.

Cevabınız için teşekkür ederim Ufuk bey,  hafta sonu tornacıları geziyim bakalım bunu yapabilcek usta cıkacakmı karşımıza. keramik gres nasıl bir özelliğe sahip, ilk defa duydumda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 25, 2016, 19:40:42 »

Ufuk bey dediginiz yedek parcalar benim sorunuma da care olur mu?  Ben burda sizin dediklerinizi sanayide soylesem usta anlamaz = bana kufur mu ediyon sen = der.:-) :-) :-) :-)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007