0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bozuk yola girdigimde on tekerlerden tokirti gelmeye basliyor. Tamirciye soyledim tikirtivarken hafif frenlere bas gecmesi gerekiyor dedi. Gel torna yaptiralim gecer dedi. Birparca tornalanacakmis ama anlayamadim. Taircinin teshisi dogru mudur? Bosu bosuna tornalatmiyalim.
En yakın rot balanscıya gidin sorunu söylesin olur olmaz yere torna yaptırmayın rot balans kontrolü ücretsiz zaten
Rot balans yapildi . bir sey cikmadi.
Tornalanacak dedigi yer neresi olabilir? Frene hafif bas geçtigini göreceksin dedi. Dedigi gibi olursa tornalatma işi dogru olabilir mi?Ayrica cevaplariniza tesekkurler...
Bende de kaliper pimlerinde sıkıntı vardı. Ustama ve Ufuk abiye bu torlanama işini sorduğumda doğru bir işlem olmayacağını söylediler.Ben de bunları duyunca orjinal kaliper tamir takımı aldım ve şu an takribi 1 yıl olmasına rağmen kaliper pimleriyle alakalı bir sıkıntı yaşamıyorum. TOYOTA'lar kalıAlıntıcı çözümü hakeder, geçici çözümü değil.
Bizim ön pim yuvalarında beyaz bir plastik var.Fabrika çıkışı mı yoksa sonradan mı yapıldı bilmiyorum?Geçen yıl @Ufuk Sönmez (16363) den pim takımı alıp pimleri değişmiştik şu an daha da iyi.Pimler ile beraber toz lastikleri de geliyor,onlarda değişince çok çok sağlıklı oluyor. Arkalarda plastik yok bazen ses gelebiliyor.Artık kendim 5-6 binde bakır gres ile yağlıyorum .Pimleri değişmek uzun vadede parasal olarak ta uygun.
Maalesef ben o torna işini yaptırdım, 3 ay kadar ses gelmedi sonra gelmeye başladı hatta daha fazlası gelmeye başladı. Toyota çok acayip bir araba, teknolojiside çok farklı bilmeyen birisine denk gelirseniz vay halinize örnek ben şimdilik böyle biniyorum ama konfor felan kalmadı.çıkma kaliper alıp takıyım diyorum ama sağlamı pek yok gibi, en son çare sıfırı.
Orijinal pim takımı alın, kaliper tutucularını söktürün, pim takımı ve kaliperler tuttutucularını iyi bir tornacıya götürün, pim yuvalarına (mümkünse 7075 aluminyumdan) gömlek yaptırın ve gömlek iç duvarlarını keramik gres ile sıvayın, pimlerinizi ve kaliperinizi monte edin.En uygun ve uzun süreli çözüm yolu bu olur, aksi taktirde çıkma kaliper tutucuları ile bile 500-600TL civarında masrafınız olur.