0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Beyler merhaba.60da aldığım aracı 70de bakım için tanıdık bir yere gösterdim.2012 auris aracımız.Yapılan işlemler şu şekilde oldu,-Yakıt filteresi değişti.-Yağ filteresi değişti.-Polen filteresi değişti.-Hava filtresi değişti.-Yağ değişimi-Rot balans kontrolu-Silecek değişimi-Genel bakımBirde tam olarak anlamadığım motorun ses çıkarmasına bağlı olarak(viraj gibi) sağ ve sol tekerlerin plastik bir parça gibi bir değişim yapıldı.Sizce bu işlemler için yazdığım fiyat normal mi.yoksa tanıdık öpücüğü mü ?
Ne yaptirirsaniz yaptirin aracin basinda bulunun. Bir tanidik arabayi sanayiye birakir yagini degistirin der birakir giderdi, arabası motor yakti. Sonradan anladikki yag degistirmeyip sadece eksikse ekleme yapmislar.( 2-3 sefer boyle devam etmis). Yag filtresi tikanip motor yakinca ne oldugu anlasildi.
Aurisin 4 filtresi sadece 250 tutar en az serviste. Yağ ile 350 desek işçilik hariç. İşçilik ile de 450-500e yaklaşırdı silecekler hariç. En son ben de 2011 Auris için 4 filtre ve işçilik için 360 civarı ödemiştim. Yaği ayri alınca 460 toplam. Disarda orjinal parça kullanılmamış gibi duruyor. Ona göre de parçaların ederi nedir kestirmek zor.
belki şehirden şehire fark ediyordur servis ücretleri orasını bilemicem. Valla 2 hafta önce yaptırdım 340'a. Toyota EFE ANKARA. 100 tl için dışarıya gitmem açıkcası. karşımda kurumsal bi yetkili isterim bir arıza durumunda
Tam olarak neler değişti Hasan Bey?
filtreler,motor yağı,tapa contası,fren temizleyici, 50.000 bakım ücreti ve atık bertaraf bedeline ilave olarak bir de motor temizleme işlemi yaptırdım 140 tl'lik. 480 tuttu
4 filtre de değişti mi? 50.000 bakımında 4ü değil de 2si değişmişse 340 normal.