Gönderen Konu: Direksiyondan gelen tık sesi ...  (Okunma sayısı 5133 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '06
  • 5 kere teşekkür etti
Direksiyondan gelen tık sesi ...
« : Mart 20, 2016, 21:11:47 »
değerli arkadaşlar merhaba.foruma geçen hafta üye olmuştum ilk defa birşey soracağım fikirleriniz benim için önemli,
2006 model 75 binde corolla sedan aracım var. 2,5 yıldır sorunsuz kullanıyorum çok şükür hiç üzmedi beni aracı da temiz almıştım kendim de temiz binerim..
lakin bu sefer bir sıkıntım var;
bir süredir direksiyonu sağa veya sola çevirdikten sonra toplarken tık diye bir ses duyuyorum. tek seferlik tık sesi. göbekten geliyor diye hissediyorum. biraz araştırdım direksiyon kutusu filan şeklinde yorumlar okudum. başına gelen arkadaş var mı sorun ne olabilir nasıl çözüm bulabilirim?
tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum..
teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Direksiyondan gelen tık sesi ...
« : Mart 20, 2016, 21:11:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyondan gelen tık sesi ...
« Yanıtla #1 : Mart 20, 2016, 23:26:39 »
Sinyal kolunun geri atma sesiolabilir mi? Sinyal kolunun atmasi ile ses ayni zamanda mi? Bir bakin.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2016, 00:02:33 »
Sinyal kolunun geri atma sesiolabilir mi? Sinyal kolunun atmasi ile ses ayni zamanda mi? Bir bakin.

mahmut bey sinyal kolu değil sinyal vermediğim zamanlarda da oluyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2016, 01:09:16 »
Direksiyon göbeğini yağlamayla çözülebilir belki.
Çevrenizde bir servise danışın ve direksiyon göbeğindeki spiral kabloya zarar vermeyecek şekilde direksiyonu söksün ve yağlasın. Bende direksiyonu çevirdikte gıcırtı sesi geliyordu, yağlamadan sonra kesti.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2016, 02:07:16 »
henuz kanserin ilk aşamasi diyim bozuk yollara girince falan yavaslayin kasisler icinde ayni sekilde olabildigince kutuyu koruyun kansere ne kadar geç yakalanirsa iyi bizimki 2.evrede falan :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2016, 02:32:50 »
mahmut bey sinyal kolu değil sinyal vermediğim zamanlarda da oluyor..

Sinyal  vermediginiz. zaman da da olabilir. Cunku geri atma tirnagi var.Sinyal verdiginiz zamanda olup olmadigina bir bakin isterseniz.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2016, 11:49:01 »
Direksiyon kutusu hastalığı benim aracımda da bazen oluyor bazen olmuyor . 2,5 yıldır kullanıyorum . Dikkatli kullanırsanız daha uzun süre sorun olmaz bu araçların hastalığı bu durum . Çözümü 400-450 tl gibi bir rakama hal oluyor . Ama durum sizi alenen rahatsız etmeye başlarsa müdehale ettirin .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2016, 16:37:57 »
cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.2,5 yıldır hiç sorun yaşamamıştım ama bu sefer sanırım iş biraz ciddi.yazın bozuk yollarda şu meşhur tıkırtı olayını hissetmiştim bir rot balansçı tıkırtı burcu dedi. diğeri sorun yok hocam normal bu durum çalışma boşluğu bu kadar olur dedi:) arasıra çıkan bu tık sesi sanırım tehlike çanlarının göstergesi..
direksiyon kutusunu değişmeden tamirle bu tıkırtı ve tık sesinden umarım kurtulabilirim. şu göbeği yağlama olayını düşüneyim.
izmirde bu sorunu çözebilecek servis veya tamirci tavsiye edebilecek arkadaş var mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 21, 2016, 18:09:07 »
Elektronik direksiyon yağlama felan yapmayın yağla felan alakası yok . Ayrıca korkulacak bir durumda yok sadece stabilze köy yollarında tıkırtı sesi yapıyor .Birde ara sıra tık diye bir ses geliyor hepsi bu . Çok rahatsız oluyorsanız tamir ediyorlar ama bunu 200-250 tl gibi rakam yapıyorlar artı sökme takma işçiliği var bunu yerine yan sanayi si satılıyor 250-300 tl gibi rakama onu direk alıp taktırmanız yeterli oluyor hepsi bu . Her zamn için sıfır malzeme tamirli malzemeden iyidir .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 21, 2016, 18:09:36 »
cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.2,5 yıldır hiç sorun yaşamamıştım ama bu sefer sanırım iş biraz ciddi.yazın bozuk yollarda şu meşhur tıkırtı olayını hissetmiştim bir rot balansçı tıkırtı burcu dedi. diğeri sorun yok hocam normal bu durum çalışma boşluğu bu kadar olur dedi:) arasıra çıkan bu tık sesi sanırım tehlike çanlarının göstergesi..
direksiyon kutusunu değişmeden tamirle bu tıkırtı ve tık sesinden umarım kurtulabilirim. şu göbeği yağlama olayını düşüneyim.
izmirde bu sorunu çözebilecesk servis veya tamirci tavsiye edebilecek arkadaş var mı acaba?

Tikirti olarak direksiyondan mi diyorsunuz yok sa tekerlekletden mi? Tekerlek diyorsaniz bozuk yollarda devamli bir tikirti sesi var. Ayni sorun bende de var. İzmir de bulursanizx bana da habae verirseniz sevinirim.

Mesaj Birleştirildi: Mart 21, 2016, 18:10:58
Elektronik direksiyon yağlama felan yapmayın yağla felan alakası yok . Ayrıca korkulacak bir durumda yok sadece stabilze köy yollarında tıkırtı sesi yapıyor .Birde ara sıra tık diye bir ses geliyor hepsi bu . Çok rahatsız oluyorsanız tamir ediyorlar ama bunu 200-250 tl gibi rakam yapıyorlar artı sökme takma işçiliği var bunu yerine yan sanayi si satılıyor 250-300 tl gibi rakama onu direk alıp taktırmanız yeterli oluyor hepsi bu . Her zamn için sıfır malzeme tamirli malzemeden iyidir .

Yucel bey malzemenin isdmi nedir?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 21, 2016, 22:12:04 »

yücel bey teşekkür ederim bilgiler için. direksiyon kutusu için 2000tl+ işçilik filan duyunca canım sıkılmıştı açıkçası. dediğiniz yan sanayi meselesi sismak marka herhalde iyi bir çözüm olabilir. gerçi daha çok can sıkıcı durumda değil. çok rahatsız ederse o zaman uğraşırız artık. bu tık olayı soğuk havalarda daha çok oluyor onu fark ettim..

Mesaj Birleştirildi: Mart 21, 2016, 22:16:27
Tikirti olarak direksiyondan mi diyorsunuz yok sa tekerlekletden mi? Tekerlek diyorsaniz bozuk yollarda devamli bir tikirti sesi var. Ayni sorun bende de var. İzmir de bulursanizx bana da habae verirseniz sevinirim.

mahmut bey tekerlekler olduğunu sanmıyorum direksiyon tıkırtısı gibi hissediyorum ben bozuk yollarda düşük hızda oluyor şu parke yollarda filan özellikle. 2004 ü bir arkadaşta var denk gelirsem onunukini de deneyeceğim bakalım o nasıl acaba..