Gönderen Konu: servise gidin ya kac fazla olursa olsun  (Okunma sayısı 1308 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
servise gidin ya kac fazla olursa olsun
« : Mart 19, 2016, 19:07:19 »
Albea aracimi bulundugum ilcede fiat servisi olmamasindan dolayi sanayide tanidigim iyi ustadir dedigim birine gittim. 30 yillik motor ustasi. Aracimin motorunun ust kapak contasi terleme yapiyordu. Dedim 7 8 tane vida sokup takacak. Ama oyle degilmis. Adam soktu soktu Bir saatten fazla ugrasti ve sonunda kapak cikti. Contayi alip geldim. Takarken soktugu tum vodalari yerine takiyor mu diye inceledim. Gruplara ayirdigi vidalari yerlerine takti. Dedim ya iyi ustaymis. Helal olsun geri topladi dedim. Sonra bi baktim yan taraftaki kayisi kapatan kapagin vidasi yok. Usta bu ne dedim Burda vida yok. Adam bu onemli degil hocaaa dedi. Ensemden damarlar sertlesti resmen. Gitti bi vida bulup geldi karisik vidalarin icinden :(. Su an vidayi takmis oldu ama merak ediyorum motor blogundaki vidalarinda yerlerini degistirmis olabilir mi ? Contayi usulunce siklamis midir ? Bunlar hep soru isareti benim icin su an :((
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

servise gidin ya kac fazla olursa olsun
« : Mart 19, 2016, 19:07:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '15
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
Ynt: servise gidin ya kac fazla olursa olsun
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2016, 21:01:08 »
iyi usta parça arttırır..  ;) :lol: sıkıntı etme genelde vida ebatları standarttır ve görevini yapmıştır. ben de motoru topladı motor yandı gibi birşey bekliyorum. yahu madem o kadar takıntı yapıyorsun ne işin var sanayide.
ben de her Iphone4 power tuşu değişimimde bir vida arttırırım.. bazen 6-7 vidayı takmadan topladığım da olmuştur  :lol: birşey olmuyor fazla koymuşlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2016, 21:29:18 »
boşver bir vida için can sıkma , servise gitsen vida kutusu parasına bir vida almak canını sıkacaktı yani sorun bu olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2016, 22:54:58 »
Vidaların yarısı artsa tamam ama görünüşte hiçbir sorun yokken sorun yapmaya gerek yok. Sanki serviste tork ayarıyla filan mı çalışıyorlar? 2-3 katı para verip, çay kahve içiyorsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2016, 23:32:40 »
Merhaba,
can sıkılacak bir durum değil ancak şuda var serviste arabayı görmediğiniz için kayıp civata varmı yokmu bilemeyeceksiniz bile :)
Acaba servisler bu konuda çokmu düzgün çalışıyor birde onu düşünün.
Keyifli sürüşler dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 20, 2016, 18:55:37 »
Gerci serviste arabayi gormuyoruz. Cidden de hakkiyla is yaptiklari tartisilir. Neyse siktigi vidalari uyumsuz takmis olsa zaten belirgin bi durum ortaya cikardi. Sadece bise olmaz ondan dedigine canim sikildi. Sanayide de olsa titiz olmali ustalar bence. Nihayetinde insanlar canini emanet ettikleri araclarinin bakimini onlara emanet ediyor. Yinede servis olsaydi kazik yemakten dolayi  daha az uzulurdum heralde :))
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 20, 2016, 19:22:20 »
Servislerin işini 4' 4 lük yaptığını sanmayın sakın ,böyle şeyler serviste de olur bazen .Benim akü kontrol kapağı serviste kayboldu.Daha sonra 160 tl verip yenisini yine servisten aldım  :(.