Gönderen Konu: motor performans testi  (Okunma sayısı 3506 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 65 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
motor performans testi
« : Mart 19, 2016, 16:28:35 »
merhabalar..99 model corolla terra 1.6 manuel 155bin km aracımı ekspertize soktuk. motor gücü %67.3 çıktı..  giden görmüştür aracın çekici tekerlerini bir yere koyup gaz pedalini sonuna kadar basıyorlar .benim anlamadığım nokta bunu lpgde test ediyorlar .  e bu saçma değil mi? araçta düz lpg kiti var tabiki aracın çekiç gücünü,performansını , son hızını vs. etkiler. bunu benzinde yapsalar veya tam sıralı lpg kiti olsaydı performans %80 çıkabilirdi.. bana garip geldi.. bu konu hakkında bilgisi olan varsa aydınlatsın bizi lütfen. ne derece güvenilir bu iş |-\
''Bizi aldatan bizden değildir''
                                         Hz.Muhammed (sav)

Toyota Club Türkiye

motor performans testi
« : Mart 19, 2016, 16:28:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: motor performans testi
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2016, 18:23:30 »
Lpg ile aracın gücünü ölçen bir yer işini beceriksizce yapıyor demektir.! Motor gücünden çok tork a odaklanın derim kullanılan hiç bir cihazın kalibrasyonu falan yapılmıyor
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2016, 18:40:21 »
Teknik bilgiye sahip değilim fakat bunlar resmen lpg kitinin performansını ölçmüş bence...Atiker yarı sıralı yerine brc, prins vs. kaliteli tam sıralı lpg kiti olsaydı en az %75-80 performans verirdi diye düşünüyorum..İlk ekspertiz tecrübem oldu, çok saçma iş yaptılar..Onun yerine araca bin bas gaza perFormansını dene daha sağlıklı( işini sağlam yapan iş yerlerini tenzih ederim ).. Motorun gücü,sağlığı,performansı ölçülmek isteniyorsa kesinlikle benzinde ölçülmeliydi diye düşünüyorum. :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 19, 2016, 22:17:34
yarın tekrar gidip benzinde motor testi yaptıracağım... >:(
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2016, 10:53:26 »
Yok hayır tabiki bu tip testler benzinde yapılır sonuçta araç fabrika verilerinde benzin gösterilmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2016, 11:32:35 »
Teknik bilgiye sahip değilim fakat bunlar resmen lpg kitinin performansını ölçmüş bence...Atiker yarı sıralı yerine brc, prins vs. kaliteli tam sıralı lpg kiti olsaydı en az %75-80 performans verirdi diye düşünüyorum..İlk ekspertiz tecrübem oldu, çok saçma iş yaptılar..Onun yerine araca bin bas gaza perFormansını dene daha sağlıklı( işini sağlam yapan iş yerlerini tenzih ederim ).. Motorun gücü,sağlığı,performansı ölçülmek isteniyorsa kesinlikle benzinde ölçülmeliydi diye düşünüyorum. :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 19, 2016, 22:17:34
yarın tekrar gidip benzinde motor testi yaptıracağım... >:(
Muhammet hocam benzinde tekrar test yaptirdiniz mi. Ben Lovato lpg montaji yaptirirken muhendis  lpg li olarak ve benzinli olarak motor testine sokalim fark goremezsin demisti. Tabi duz sistemlerde nasil onu bilemem ama sirali sistemlerde pek fazla kayip olmadigini surusten anliyor insan.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 10, 2016, 00:02:58 »
Muhammet hocam benzinde tekrar test yaptirdiniz mi. Ben Lovato lpg montaji yaptirirken muhendis  lpg li olarak ve benzinli olarak motor testine sokalim fark goremezsin demisti. Tabi duz sistemlerde nasil onu bilemem ama sirali sistemlerde pek fazla kayip olmadigini surusten anliyor insan.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
aracı satmıştım yaptıramadım benzinde. Ama bir daha işim düşerse benzinde yaptırırım... Testler bana göre artık çok bir anlam ifade etmiyor çünkü çok komik bariz yanlış ölçüm yapılmış..sonradan raporu detaylı incelediğimde gördüm ki max hız 143km çıkmış:) 90 model şahin bile 150 yapıyor. testin yanlışlık payını varın siz hesaplayın..performans testini lastikler,buji ve kabloları, lpg ayarları vs bir çok faktör etkiler,hele ki tam sıralı sistem değilse çok bi performans bekleyemezsin..Zaten onların performans testi diye yaptıkları şey: aracın ön tekerlerini bir sistem üzerine zincirleyip  gazı sonuna kadar köklemek.. Kısacası ilk defa komputeste gittim,yapılanlardan ve ölçümlerden hiç memnun olmadım..  :saygi:

Mesaj Birleştirildi: Nisan 10, 2016, 00:08:31
evet son sistem sıralı lpg kitlerinde performans olarak max %5 kayıp öngörülür ama dediğin gibi benzinle lpg performansı açısından ortalama %2-3 fark olur o da  hissedilmiyor hiç.  :)
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 22, 2016, 17:35:13 »
Expertiz raporları çoğu zaman yanlış bilgi veriyor. Cihazlardan kaynaklandığını sanmıyorum hataların bir çoğu çalışanlar tarafından yapılıyor. Ayrıca bujiler, hava filtresi, aracın motor yağı durumu gibi etmenler var bunlar çok etkiliyor çıkan değerleri. Ayrıca fordun bir forumunda okumuştum yanlış hatırlamıyorsam, expertizlerin doğruluğunu ölçmek amacıyla bayiden 0 araç alıp birkaç gün sonra expertize gitmiş ve motor gücünü %70 civarında ölçtürmüş bir araç sahibinin yazısını okumuştum :)
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 22, 2016, 19:38:25 »
renault servisinde çalışan usta söylemişti; 2011 clio symbol aracı teste tabi tutmuşlar sonuç; %103 çıkmış..  :rofl:
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 22, 2016, 20:21:22 »
renault servisinde çalışan usta söylemişti; 2011 clio symbol aracı teste tabi tutmuşlar sonuç; %103 çıkmış..  :rofl:
Şarap gibi araba desenize  :rofl: :rofl: Gerçi araç dizelse yazılımlı olabilir, yazılımlı araçlarda (chip tuning) öyle değerler çıkabiliyor  :)
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km