Gönderen Konu: Akaryakıtta Yeni Vergi Kurnazlığı  (Okunma sayısı 3016 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Akaryakıtta Yeni Vergi Kurnazlığı
« : Mart 16, 2016, 11:25:45 »
Akaryakıt istasyonunda benzin alıcaksınız ve pompacı soruyor, “abi fiş lazım mı?” çoğu kişi anlam veremiyor ve lazım değil diyor.Benimde bu olay başıma geldi ve araştırmaya karar verdim sonuç tahmin ettiğim gibi “vergi kaçırma” şekli ise hayli ilginç.

Sistem şöyle işliyor:

Pompacılar yakıt almaya gelen araç sahibine fiş isteyip istemediğini soruyor. Eğer araç sahibi ‘istemiyorum’ derse pompacı gizlice anlaştığı şirketlere ait olan bir plaka numarasını yazarkasaya girerek fişi kesiyor.

Daha sonra da bu fişleri o şirkete veriyor. Şirket de kestiği fişlerin yüzde 5’ini pompacıya veriyor.Böylece şirket yakıt masrafı olarak bu fiş’leri vergiden düşüyor.

Ayda ortalama prim hariç 1000 TL maaş alan pompacıların da böylece kazancı bir anda 2’ye 3’e katlanıyor. Haksız kazanç sistemi akaryakıt dağıtımcısı şirketlerden gizli olarak yapılıyor.

100-200 TL’lik büyük meblağlı alımları değerlendiren pompacıların elinde 15-20’ye yakın plaka bulunuyor.

ön saha satış elemanlarından alınan bilgiye göre yapılan işlemin anlaşılmaması için her plakaya günde bir full depo yakıt fişi kesiliyor.

Pompacılar, ellerinde TIR plakası var ise 4 saatte bir fiş kesebildiklerini açıklıyorlar. Sadece bir TIR plakasının bile ayda 600 lira kazandırdığını açıklayan pompacılar, “Bir plakanın aynı istasyondan bu kadar sık yakıt alması nasıl fark edilmiyor” sorusuna ise şu cevabı veriyor: “Denetleme sistemi gevşek. Biz dikkatli davranıyoruz. Sık fiş kesmişsek bir iki gün o plakayı dinlendiriyoruz.”

Siz de bu Vergi Kaçakçıları‘na dur demek istiyorsanız, Mutlaka aldığınız yakıtın fişini alın.
-

-Alıntıdır-
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

Akaryakıtta Yeni Vergi Kurnazlığı
« : Mart 16, 2016, 11:25:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Akaryakıtta Yeni Kurnazlık
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2016, 11:39:01 »
Sadece vergi kaçakçılığı ile kalsalar pompada binbir türlü hile hurda dönüyor . Geçenlerde başıma geldi ay başlarında depomu fullerim hemen hemen 1 ay kadar gider ban ay sonu baktım lamba yandı 1-2 gün sonra depoyu fulletecem her zaman gittiğim istasyona uğradım lamba yeni yandı yandıktan sonra 5 km ancak yapmışımdır neyse 20 liralık ver yeter  dedim 4,04 den 20 liralık benzin koydu neyse ortalama 5 litre yakıt etti .Arabaya bindim kontağı çevirdim depoya 5 litre benzin girmiş olmasına rağmen ibre hiç kıpırdamadı lamba bile sönmedi durumu çok garipsedim aracımı kenara çektim pompacıyı çağırdım dedim kardeş bak 5 litre benzin verdin ibre hiç kıpırdamadı artı lamba bile sönmedi ki lamba daha 4-5 km önce yandı sen benzin verdiğine eminmisin dedim bana abi fiş verdim ya dedi bende ben sana fiş verdin mi diye sormuyorum benzin verdin mi diye soruyorum dedim ondan sonra verdim abi falan dedi bende bak kardeş eğer dedim bana benzin verdim deyip vermediysen veya eksik verdiysen ve bunu bilerek yaptıysan çaldığın para senden çoluğundan çocugndan çıksın canından çıksın dedim .Bu kıp kırmızı oldu abi öyle deme dedi valla dedim çaldıysan diyorum hakkımıda helal etmiyorum dedim 20 lira önemli değil ama sen buna tenezzül ediyorsun ya dedim tekrar bana abi öyle deme ben san abenzin verdim dedi Bende verdiysen sorun yok birader bende vermediysen diyorum dedim bindim arabama yoluma devam ettim lamba rampa çıkarken söndü  2 gün sonra 38 km sonra lamba geri yandı aracım 100 km de 10 litre yakıyor ortalama 1 litre çalmış arkadaş bunu kendince karınsıdı .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Ynt: Akaryakıtta Yeni Vergi Kurnazlığı
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2016, 14:03:00 »
Yücel bey bence 5 litre ile ışık sönmez. Belki siz beddua edince pompacı bedduadan korktuğu için öyle söylemiştir. Yani bedduadan korktuğu için kıpkırmızı kesilmiş olabilir. Yani illa öyle yapmıştır diye suizanda bulunmamak lazım. Nacizane fikrim. Lütfen yanlış anlama.
Ama dediğiniz gibi çok hile hurda yapan vardır. Belki o arkadaş da yapmıştır. Ama ya yapmamış ise... sadece nacizane söyleyim dedim. Ama lütfen böyle bir uyarıda bulundum diye alınma. Kal sağlıcakla... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • Model Yılı: '15
  • 43 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2016, 16:00:03 »
Yücel bey bence 5 litre ile ışık sönmez. Belki siz beddua edince pompacı bedduadan korktuğu için öyle söylemiştir. Yani bedduadan korktuğu için kıpkırmızı kesilmiş olabilir. Yani illa öyle yapmıştır diye suizanda bulunmamak lazım. Nacizane fikrim. Lütfen yanlış anlama.
Ama dediğiniz gibi çok hile hurda yapan vardır. Belki o arkadaş da yapmıştır. Ama ya yapmamış ise... sadece nacizane söyleyim dedim. Ama lütfen böyle bir uyarıda bulundum diye alınma. Kal sağlıcakla...

Aynen size katılıyorum kardeş, bende bir kaç defa Yücel bey gibi 20 tl lik benzin aldım inanın ibre milim oynamadı, sonra indim pompacıdan fişini aldım.Baktım miktar doğru sonra kendi kendime büyük ihtimal depo büyük ondan herhalde dedim.Eve gittim ertesi gün kontağı açtığımda ışık sönmüş ibrede yükselmişti. :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2016, 18:53:49 »
selam arkadaşlar
Bende zaman,zaman benzin azalınca yabancı istasyondan benzin almak istemediğimden 20 T.L gibi miktarlarda alıyorum.Bu meblağlarda ne ibre nede ışık umursamıyor koyulan benzini.ben ne kadar benzin aldığımı bildiğimden devam ediyorum.Belli lt ler altında ibre ve ışık pek etkilenmiyor toyotada bunuda göz önünde bulunduralım.
Keyifli sürüşler.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2016, 22:36:11 »
Bizde fiş aliyoruz yapacak bişey yok herkes oyunu kuralina gore oynarken sorun yoksa bizim 500-600 liralik fişimiz goze bu kadar batmamali.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 17, 2016, 15:47:11 »
parası alınan,fişi alınmayan yakıtın fişi istasyonlar tarafından düşük kdv karşılığıda başka plakalara,kişilere satılabiliyor, bunu her istasyon yapmayabilir ama bu durumu beşikteki bebek biliyor, devlet oto kontrollerde yetersiz kalıyor yada kurnazlıklara yetişemiyor, tabiii budurumda pompacı 2 defa kazanıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 17, 2016, 17:43:40 »
Eskiden hiç fatura kesilmiyordu, benzinciler satış göstermek için çoğu hayali toplu faturalar kesiyordu. Fiş ve plaka sistemi bunun önüne geçti ancak bu seferde farklı plakalara yazılmaya başlandı dediğiniz gibi. Bunu önlemenin tek yolu şirket araçları gibi piyasadaki bütün araçların taşıtmatik gibi çipli sisteme geçirilmesi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 17, 2016, 18:00:28 »
Durumda yanlış anlayacak bir şey yok . Pompacının hareket ve tavırlarından dolayı öyle söyledim . Çalmadıysa sıkıntı yok .Çaldıysa kusura bakmasın hırsızlık yapana hakkımı helal etmem . Kendinden emin olan insan zaten tamam abi ben çalmadım sorun yok diyebilir ki zaten .Ben kendi yüzünede söyledim çalmadım diyorsan sıkıntı yok kardeş dedim .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 17, 2016, 18:23:45 »
Durumda yanlış anlayacak bir şey yok . Pompacının hareket ve tavırlarından dolayı öyle söyledim . Çalmadıysa sıkıntı yok .Çaldıysa kusura bakmasın hırsızlık yapana hakkımı helal etmem . Kendinden emin olan insan zaten tamam abi ben çalmadım sorun yok diyebilir ki zaten .Ben kendi yüzünede söyledim çalmadım diyorsan sıkıntı yok kardeş dedim .

Çalmayı alışkanlık haline getirmiş bir kişi çok rahat çalmadım diyebilir, hırsızın sözüne itimat olmaz Yücel kardeşim.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 17, 2016, 18:59:46 »
F işinizi alın. Ve düzgün  yerlerden almaya çalışın bence.
toyota corolla vvti 1.4 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 18, 2016, 14:01:49 »
bana soruyor pompacı fıs lazım mı abı dıye yok dıyorum 50 bılemedın 100 tl alıyorum kafasına gore plakaya kesıyor. ama saolsun arabaya su tutar ıcını cekerdı oyle helallesıyorduk :D
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '09
  • 125 kere teşekkür etti
  • 106 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 18, 2016, 18:09:02 »
Eskiden hiç fatura kesilmiyordu, benzinciler satış göstermek için çoğu hayali toplu faturalar kesiyordu. Fiş ve plaka sistemi bunun önüne geçti ancak bu seferde farklı plakalara yazılmaya başlandı dediğiniz gibi. Bunu önlemenin tek yolu şirket araçları gibi piyasadaki bütün araçların taşıtmatik gibi çipli sisteme geçirilmesi.
Ben de o sisteme geçilmesi taraftarıyım.
Ankara'da 2 yıl hep aynı Petrol Ofisini ve 1 yıldır da aynı Shell istasyonunu kullanıyurum ve hep yüksek litreler alırım ya yarım depoda ya da ışık yanmasına az kala fullerim, iki benzinlikte de tüm pompalarda "başka plakaya fiş kesen personel işten çıkarılacaktır" ibaresi var ve ikisinde de hiç fiş ister misin demediler hep fişimi verdiler. İşletmeciler daha sıkı davranarak bunun önüne geçiyor anlayacağınız ama işletmecilerin de bu işi yaptığını hesaba katarsak burada devreye şirketler ve daha önemlisi devletin vergi denetmenleri giriyor diye düşünüyorum. Ne olursa olsun vergi ödemek devlete saygıdır ve bazen devlet otoritesine ücretler dolayısıyla ne kadar kızsak da vergimizi ve üzerimize düşen borçları ödememiz gerekiyor diye düşünüyorum. (Hükumet demiyorum devlet diyorum lütfen yanlış anlaşılmasın; hiçbir partiyi veya hükumeti yermek ya da övmek gibi bir amacım yoktur) Saygılar.
Corolla 1.4 D4D Elegant 2009 Siyah 127.000 km-158.000km
Auris 1.4 D4D Comfort Extra 2012 Beyaz 96.000 km
Hiçbir şeyi ben yaptım deme. Ele geçirdiğin tüm kaleler, kazandığın tüm başarılar Allah’ın bir lütfudur.(Kanuni Sultan Süleyman)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla Verso R1
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 153600
  • Model Yılı: '07
  • 24 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 19, 2016, 23:04:39 »
5 Litre yakıtta 1 Litre oynama olmaz ama benzinde havanın sıcaklığına göre değişir pompacının çaldığını düşünmüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 21, 2016, 13:06:09 »
Bu pompacilar tasmi yesin. Oda kendince bir ek gelir bulmus kendine. Eger benim fisi sorup baskasinin plakasina kesip ek gelir sagliyorsa ve verdigi yakitta hile hurda yoksa benim fis ona helal olsun.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11500
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 21, 2016, 23:01:09 »
Fiş istermisiniz diye sorduklarında tereddütsüz alın arkadaşlar.Aracınıza yanlış yakıt koyarlarsa, mesela dizele benzin veya tersi,bu durumda hiçbirşey ispat edemezsiniz.Çünkü sizden o istasyondan yakıt aldığınıza dair fişi isteyeceklerdir.Ben aldığım bütün yakıt fişlerini arabada belli bir zaman atmadan tutarım.
2014 Corolla 1.4 D4D Advance