Gönderen Konu: Kendiliğinden dörtlüler yanıyor.  (Okunma sayısı 6970 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Tiryaki..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 48000
  • Model Yılı: '02
  • 12 kere teşekkür etti
Kendiliğinden dörtlüler yanıyor.
« : Mart 15, 2016, 20:45:48 »
Arkadaşlar merhaba. Corolla t sport model aracım var. Geçenler de aracımın kendi kendine dörtlüleri yanmıştı alarmı söktürdük ondan olabilir diye ama bugün yine tekrarladı sizce sebebi nedir ? Konağı takınca sönüyor çalıştırınca biraz dolaşıyorum geliyorum susuyor. Akü zayıf biliyorum. Ondan kaynaklı Mısır ? Lütfen yardım eder misiniz? Akü uyarısı olabilir mi çünkü çalıştıktan sonra hemen yanmıyor çok binmişsem sonra 2 gün sonra yanıyor. Tekrar binip çalıştırıp ( takviye atarak çünkü akü bitmiş oluyor. )10 dk sonra stop edeyim aküyü çok şarj etmiş olmayayım yani 1 saate tekrar yanıyor 4 lüler.
Corolla 1.8 T-Sport (2ZZ-GE)

Toyota Club Türkiye

Kendiliğinden dörtlüler yanıyor.
« : Mart 15, 2016, 20:45:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
Ynt: Kendiliğinden dörtlüler yanıyor.
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2016, 21:39:08 »
Arkadaşlar merhaba. Corolla t sport model aracım var. Geçenler de aracımın kendi kendine dörtlüleri yanmıştı alarmı söktürdük ondan olabilir diye ama bugün yine tekrarladı sizce sebebi nedir ? Konağı takınca sönüyor çalıştırınca biraz dolaşıyorum geliyorum susuyor. Akü zayıf biliyorum. Ondan kaynaklı Mısır ? Lütfen yardım eder misiniz? Akü uyarısı olabilir mi çünkü çalıştıktan sonra hemen yanmıyor çok binmişsem sonra 2 gün sonra yanıyor. Tekrar binip çalıştırıp ( takviye atarak çünkü akü bitmiş oluyor. )10 dk sonra stop edeyim aküyü çok şarj etmiş olmayayım yani 1 saate tekrar yanıyor 4 lüler.

Benim araçta da aynı durum vardı,nedensiz yanıyordu.Kaputu açınca ön tarafta elektrik anahtarına benzeyen birşey var usta onu söktü.Sizde bi bakın ucuna kablo bağlı anahtar benzeri bişey var mı?
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Tiryaki..
  • Kilometre: 48000
  • Model Yılı: '02
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 15, 2016, 22:33:07 »
Benim araçta da aynı durum vardı,nedensiz yanıyordu.Kaputu açınca ön tarafta elektrik anahtarına benzeyen birşey var usta onu söktü.Sizde bi bakın ucuna kablo bağlı anahtar benzeri bişey var mı?

Mehmet bey ilginiz için çok teşekkür ederim ama tarif ettiğiniz bölgeyi tam olarak anlayamadım tam olarak nereye bakmalıyım Nasıl bir kabloydu bıde onu söktükten sonra bi daha yaptı mı hiç ?
Corolla 1.8 T-Sport (2ZZ-GE)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2016, 23:06:07 »
Mehmet bey ilginiz için çok teşekkür ederim ama tarif ettiğiniz bölgeyi tam olarak anlayamadım tam olarak nereye bakmalıyım Nasıl bir kabloydu bıde onu söktükten sonra bi daha yaptı mı hiç ?
Ön kaputun altındaki kaput swichi var oraya bakın swich tam oturmadığı için oluyordur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2016, 10:58:37 »

Yok yapmadı.Kaputu kapatınca kaputa temas edebilecek bir parça idi.Kaput kapanınca aktif haale geliyodu.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 15 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2016, 11:02:32 »
Muhtemelen elektrik rolelerinden biri arızalı bir elektrikçiye göstermeniz daha doğru olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 16, 2016, 11:26:56 »
Dörtlü flaşörleri kontrol eden yanıp sönmesini ayarlayan röle kararsız çalışıyor gibi görünüyor . Elektrikçiye baktırırsanız çözülecektir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2016, 19:02:01 »
Merhaba
çok net bilememkle beraber sizin araçlarda panik frende yada çarpışma anında 4 lüleri yakan bir sistem varsa arıza yapmış olabilirmi acaba
Kolay gelsin
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 16, 2016, 21:12:41 »
Merkezi kilit kumandanızı kontrol ettiniz mi ? Tuşlar yıpranık vaziyetteyse kapıları açma tuşu basılı kalıyordur veya kumanda seyir halindeyken sallantı nedeniyle kendi kendine basıyordur.
Başıma geldi, ondan söylüyorum.
1.6 VVT-i