Gönderen Konu: Yeni Honda Civic Sedan Merak Edenlere  (Okunma sayısı 7525 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yeni Honda Civic Sedan Merak Edenlere
« : Ağustos 05, 2006, 18:44:48 »
Aracın malzeme işçiliği beni tatmin etti. İç mekan çok ferah. 1.6 motor için 125 hp güç yolda tatmin edici performans veriyor. Yol sesi corolla kadar almasada içeriye çok fazla yol sesi alıyor sanırım bristone b250 kullanıldığı için olabilir motor sesini içeriye almıyor.

Yol bilgisayarı sadece 100 km de kaç litre harcadığını gösteriyor. Geceleyin ön konsoldaki aydınlatma gerçekten şahane. Araç biraz alçak tümseklerden araçta 2 den ( benim gibi 120 kg ) fazla kişi varsa altını vurabilirsiniz.

cd çaları mp3 çalabiliyor ve sesi beklediğimden çok güzel

Aklıma gelen şu an başka birşey yok olursa yada yeni honda ile ilgili sormak istediğiniz olursa amatör bir kullanıcı olarak cevaplamaya çalışırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2006, 20:40:19 »
İzmirdeki test aracında lastikler bridgestone değildi, galiba continental idi, aracın yerden yükskliği corolla ile aynı 21 cm. yol bilgisayarı sadece anlık yakıt tüketimini dösteriyor(Dediler) bi de senin paspaslar kaucuk, buradakilerin hepside kumaş paspas var, acaba orada uygulama mı değişik, veya o paspasları ayrıcamı aldın, süspansiyon nasıl, klima açık yokuş çıkarken motor kesiliyormu...yani biraz daha fazla bilgi, bu arada kazasız,balasız..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ağustos 05, 2006, 23:11:37 »
Alıntı yapılan: Kemal Aksüyek
İzmirdeki test aracında lastikler bridgestone değildi, galiba continental idi, aracın yerden yükskliği corolla ile aynı 21 cm. yol bilgisayarı sadece anlık yakıt tüketimini dösteriyor(Dediler) bi de senin paspaslar kaucuk, buradakilerin hepside kumaş paspas var, acaba orada uygulama mı değişik, veya o paspasları ayrıcamı aldın, süspansiyon nasıl, klima açık yokuş çıkarken motor kesiliyormu...yani biraz daha fazla bilgi, bu arada kazasız,balasız..
[/quote]

pazartesi günü lastik markasının farklı olmasını bayiye sorucam. valla honda bana corolladan daha alçak geldi. yol bilgisayarı sadece 100 km deki tüketimi gösteriyor anlık tüketim kimin işine yarar ki
kumaş paspaslar standart veriliyor kauçuk olanı hediye aldık kumaşlar altta kaldı açık renk olduğu için çabuk pislenicek gibi duruyor. araç henuz 300 kmde 2 defa silivri - istanbul yaptık yokuş çıkıcak henüz bir yol olmadı klima açıkken ne olur bilmiyorum. iyi dileklerin için teşşekürler

[quote=Levent Sevim]
devir kesici 7400 de mi?
[/quote]

evet öyle gözüküyor

henüz deneme fırsatım olmadı araç daha 300 km de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2006, 10:09:19 »
bunların otomatikleri de şahane, direksiyondan pedal kumandalı falan
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2006, 21:35:24 »
Ben 1.8 140 hp otomatik şanzıman olan modelini test ettim araç mükemmel olmuş bence civic bi öncekine göre baya bir kaliteli olmuş ve yol tutuşuda ayrıca çok güzel..Bence alınası bir araba..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 07, 2006, 09:14:06 »
Yol tutuş ve fren nasıl corollaya göre ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 17, 2006, 19:29:56 »
o sınıfta tek geçerim civic her zman hoşuma gitmiştir zaten..
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ağustos 23, 2006, 17:51:39 »
Arkadaşlar bu arabanın tek eksiği 1.5 veya 1.6 100-110 Hp arası bir dizel motoru olmayışı. Eğer Honda akıllılık edip bu tip bir dizel yapıpta koyarsa piyasayı kavurur. Model hem iç hem de dış dizayn çok iyi. Darısı yeni Corolla'nın başına. Eski bir Honda'cı olarak yeniden Honda sempatim depreşti bu modelle.
2006 Corolla Sedan Terra 1.4 D-4D
15" CMS Scimitar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 27, 2006, 02:26:26 »
civic sedanı test ettim , biraz hayalkırıklığı yarattı, çok alçak , burun hiç bir şekilde görünmüyor, 125 hp olmasına rağmen corolladan daha seri değil, frenleri bence yetersiz, iç gürültü çok fazla ...bir de yol bilgisayarı hem çok küçük okunmuyor hem de sadece anlık tüketimi veriyor... böyle bir arabada bu eksiklikler olmamalıydı, şöför tarafı dışındaki camlar tam otomatik değil ve sıkışma koruması yok...... bakalım daha ne eksiklikler çıkacak....en iyisi 2007 de çıkacak yeni corollayı beklemek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #9 : Ağustos 27, 2006, 11:58:29 »
bence çok güzel bir araç...
henüz deme fırsatım olmadı ama görünüş olarak çok hoş bence özelliklede bakışları...
sadece şu konuda bişi söyleyebilirim çok alçak duruyor gerçekten...
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 27, 2006, 18:55:07 »
Bülent kardeş , artık yeterli deneyimin oluşmuştur, geniş yorumlarını bekliyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Eylül 08, 2006, 15:30:18 »
ya birşey diyecegim ama, ben bu arabayı begenmedim... havalandırma ızgaraları estetik gelmedi, ses sistemi kurmaya kalksan teyibi nereye koyacaksın?, bunun otomatiğinde ortadaki kocaman devir saati ne işe yarıcak, yani onun yerine güzel bi resim koysalarda olur heralde   kültablasınıda kimse kullanmasın diye oraya gömmüşler anlaşılan ama bu takdir edilecek bir durum tabi  tamam tasarım yapmışlar evet ama içi pek dolmamış gibi, artık bu tasarımın kullanışlı olup olmadıgınıda araca sahip olan arkadaşların objektif yorumlarına bırakıyorum...

not: herkes mükemmel araç gözüyle baktığı için bu yazıyı böyle yazdım motoru ve giden aksamı bilmiyorum ama şu fotolara bakınca görüşlerim ve aklıma gelen sorunlar bunlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 08, 2006, 15:51:39 »
bir handikapı daha var o da iç renk seçeneği ; dış renkler zaten çok az, iç renklerde ise nedense sadece gümüş rengin içi gri diğer renklerin içi bej, siyah iç renk zaten hiç yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 15, 2006, 18:01:10 »
Alıntı yapılan: sacit eroğlu
bunun otomatiğinde ortadaki kocaman devir saati ne işe yarıcak, yani onun yerine güzel bi resim koysalarda olur heralde [/quote]

otomatikte devir saati çok daha fazla işe yarıyor...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #14 : Eylül 18, 2006, 17:53:13 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
otomatikte devir saati çok daha fazla işe yarıyor...
[/quote]

yok canım... 5 aydır kullanıyorum corolla AT'yi, ben açıkcası şu an gözümün önünde canlandıramayacak kadar az baktım o devir saatine, olsa ne olur olmasa ne olur?

ya nerde işe yarıyor cidden? acaba benim AT araçlarda kullanmayı bilmediğim bir opsiyonmu var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Eylül 19, 2006, 13:51:42 »
Bana kalırsa dış dizayn güzel. Ama bende burada yazan bir kısım arkadaşlarla aracın içi konusunda zayıflık adına hem fikirim.

Devir saatinin olduğum bölümü aslında tamamen analog olarak bıraksalar çok daha cezbedici bir görüntü çıkabilirdi. Bir üstte yer alan digital göstergeler olması gerekenden küçük sanki.

Aracın dış tasarımına diyecek yok, eğer Corolla'da bu tarz bir dış dizayn gerçekleştirse herhalde bir numara olur.

Oldum olası eski kasa Corolla'dan gelen bir alçaklık sevdam  var. Eski Corolla'da araba alçaktı ama seyir esnasında farklı bir his veriyordu. Ben yine de 2007' yi beklemeye devam ediyorum.

Benim düşüncelerim bunlar. Allah yeni Honda alanlara da kazasız belasız kullanmalarını nasip etsin.
Bir Kere TOYOTA, Hep TOYOTA...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 19, 2006, 14:41:06 »
Honda bu isi ögrenmis.

Güle güle kullanin. Hos araba
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #17 : Eylül 19, 2006, 23:57:02 »
merhaba..
araç sizin ise hayırlı olsun diyelim..
gerçekten çok güzel araç..
dayım jetta almak isterken son anda buna döndürdüm;pişman olacağımı da sanmıyorum..
bizim araç da önümüzdeki hafta çıkacak..
arada test ederiz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Eylül 22, 2006, 09:04:38 »
Alıntı yapılan: Cem Yücel
merhaba..
araç sizin ise hayırlı olsun diyelim..
gerçekten çok güzel araç..
dayım jetta almak isterken son anda buna döndürdüm;pişman olacağımı da sanmıyorum..
bizim araç da önümüzdeki hafta çıkacak..
arada test ederiz..
[/quote]

araç hatunun babasına  ait iyi dileklerin için teşekkürler

dayınızın pişman olacağını zannetmiyorum sizede şimdiden hayırlı olsun

ben hondayı henuz 150-200 km civarı kullandım. daha önceden yazmıştım 4 ay önce corolla almasaydım kesin bende yeni honda civic alırdım

2 hafta önce honda ile E5 den silivriden tekirdağ gidip geldim aynı gün corolla ile E5 den siliviri-istanbul eve dönüş yaptım o gün kesinlikle hondanın konfor ve performansı corollaya göre iyi olduğuna karar verdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Eylül 27, 2006, 00:28:01 »
hayırlı olsun.sizce corollamı civic mi  ?
hayat devam ediyor.
TOYOTA Corolla Terra SD 2005