Gönderen Konu: Faydalı Bilgileri  (Okunma sayısı 781 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Faydalı Bilgileri
« : Ocak 19, 2009, 11:25:17 »
Bu konu başlığı altında, bilmediğimiz ve bu yüzden bi takım zararlara uğradığımız şeyleri paylaşalım....

1- Artık her evde kullanılmaya başlanılan Akıllı Sayaçların tarifleri hakkında bilgi sahibi olmak önemli. Etrafta hep gece 10 dan sonra yarı fiyatına olduğunu biliyoruz ama diğer saatlarda nasıl onu bilmiyoruz.
(06:00 - 17:00) arası gündüz, normal tarife;analog sayaçların aynı fiyatta elektrik
(17:00 - 22:00) arası puant, pahalı tarife (alalog sayaçların 1.5 katı);
(22:00 - 06:00) arası gece, ucuz tarife;analog sayaçların yarısı fiyatında enerji.
akşam 5 ile 10 arası mümkün olduğunca elektriği kullanmamakta fayda var. Hatta ısınma işini elektrikle yapanlar dikkat etsinler...

2- Bankadan herhangi bir şekilde kredi çektiğinizde bankaya mutlaka kredinizi yatırın. Parayı hesabı yatırıp kredinin çekilmesini beklemeyin, çünkü 6 ayda bir çekilen hesap işletim ücretini ödemek zorunda kalırsınız. Banka hesapta para bulduğu anda ilk önce hesap işletim ücretini keser ve sonra kredinizi öder, dolasıyla kredinizi eksik ödemiş olsursunuz ve boşu boşuna faiz yer ve hesap işletim ücreti ödersiniz.
Yapmanız gereken bankaya gidin ve kredi taksidimi ödemek istiyorum dedikten sonra paranızı direk takside mahsup ettirin.
(Bu olay benim başıma geldiği için sizleri de uyarmak istedim.)
Bodrum

Toyota Club Türkiye

Faydalı Bilgileri
« : Ocak 19, 2009, 11:25:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Faydalı Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2009, 11:53:00 »
Paylaşım için teşekkürler Utku. Akıllı sayaçlarda normalde üçlü tarife zorunlu değil ama abone olurken size sormadan bu tarifeyi uyguluyorlar. Dilekçe verip normal tarifeye de geçilebilir fakat özellikle ısınmak için sabaha kadar klima ya da soba çalıştıran, yine yazları sabaha kadar klima çalıştıran, bulaşık ve çamaşır makinasını 22:00'den sonra çalıştırabilenler için 3'lü tarife çok uygun.

2. konuda da çok haklısın. Bankalar zaten gelirlerinin büyük kısmını, POS cihazı komisyonları, hesap işletim ücretleri ve kredi kartı aidatlarından elde ediyorlar. Onları daha fazla zengin etmeye gerek yok.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Faydalı Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 19, 2009, 16:25:58 »
  Adındanda anlaşıldığı gibi çok faydalı bir paylaşım olmuş Utku.  :alkis:
 Bende aklıma gelen bir-iki bilgi vereyim.

-Elektrikli aletlerinizi kullandıktan sonra mümkün olduğunca beklemeye (standby) almak yerine kapama (off) düğmesinden kapatın. (Bekleme konumunda cihaz azda olsa elektrik kullanır) Ayrıca düğmeden kapattığınız elektrikli cihazlarınızın fişini hemen çekmeyin, aletin üzerinde kalan elektrik yükünün fiş yardımı ile tamamen boşalmasını bekleyin ve sonra fişi çekin. Bu cihaza göre 20-30sn. ile 1dak. alır.

-Evde klimanızı kullanırken ya da aracınızdaki klimada yazın sıcaklarda havalandırmadan gelen soğuk havayı yukarı konuma alın (soğuk hava aşağı iner), soğuk havada, klimadan sıcak hava üflendiğinde ise aşağı konuma alın (ısınan hava yükselir ve yamaç paraşütçüleri ile Planörler bu prensiple uçar) bu hem homojen bir ısı dağılımı, hemde daha az enerji sarfiyatı sağlar.